Υποβαθμίζει τις προβλέψεις για ανάπτυξη η Παγκόσμια Τράπεζα

Τον «πήχη» των προβλέψεων για την παγκόσμια οικονομία υποχρεώνεται να κατεβάσει η Παγκόσμια Τράπεζα υπό την...πίεση των χαμηλών τιμών στα βασικά προϊόντα, την υποτονική ζήτηση στις προηγμένες οικονομίες, το αδύναμο εμπόριο και την μείωση της ροής των κεφαλαίων.


Συγκεκριμένα, οι τελευταίες προβλέψεις της τράπεζας τοποθετούν την παγκόσμια ανάπτυξη στο 2,4% αυτό το έτος, χαμηλότερα από το 2,9% που είχε αναφέρει στην προηγούμενη εκτίμηση της, τον Ιανουάριο.

 

Για την Ευρωζώνη αναμένει ανάπτυξη 1,6% έναντι του 1,7% που προβλεπόταν τον Ιανουάριο παρά την στήριξη που δίνεται στην οικονομία από την νομισματική πολιτική που εφαρμόζεται και τις χαμηλότερες τιμές ενέργειας και βασικών εμπορευμάτων.

 

Όσον αφορά τις αναδυόμενες χώρες, η Παγκόσμια Τράπεζα αναθεωρεί προς τα κάτω τις προβλέψεις της καθώς αυτές προσπαθούν να προσαρμοστούν στις πολύ χαμηλές τιμές πετρελαίου, των μετάλλων και των εμπορευμάτων. Έτσι για αυτές τις χώρες προβλέπει ανάπτυξη μόλις 0,4% φέτος από το 1,2% που προέβλεπε στην προηγούμενη εκτίμησή του.

 

Για τις Ηνωμένες Πολιτείες, έκοψε τις προβλέψεις της για την ανάπτυξη της οικονομίας στο 1,9% αυτό το έτος, από 2,7% στην εκτίμηση του Ιανουαρίου.

 

Για την Ιαπωνία τοποθετεί την ανάπτυξη στο 0,5% από 1,3% προηγουμένως, εν μέσω της αδύναμης καταναλωτικής ζήτησης και της υποχώρησης των εξαγωγών.

 

Όσον αφορά στις μεγάλες αναδυόμενες οικονομίες, η τράπεζα άφησε αμετάβλητη την πρόβλεψη της για την Κίνα στο 6,7%, ενώ υποβάθμισε την εκτίμηση της για τη Βραζιλία κάνοντας λόγο για συρρίκνωση 4% από υποχώρηση 2,5% τον περασμένο Ιανουάριο. Η οικονομία της Ρωσίας αναμένεται να συρρικνωθεί 1,2% αυτό το έτος σύμφωνα με τις τελευταίες προβλέψεις της τράπεζας, από -0,5% προηγουμένως. Για την Νότια Αφρική προβλέπει να αυξηθεί με ρυθμό 0,6% το 2016.


protoselida

World Business

Γη και ύδωρ απο την Βουλγαρία στη Volkswagen για να επενδύσει

Γη και ύδωρ απο την Βουλγαρία στη Volkswagen…

Έτοιμη να προσφέρει περισσότερα κίνητρα στην Volkswagen είναι η Βουλγαρία προκειμένου να πείσει την αυτοκινητοβιομηχανία...

Secret Money

H MLS και τα «μυστήρια» με τη μετοχή

H MLS και τα «μυστήρια» με τη μετοχή…

Tι συμβαίνει με τη μετοχή της MLS Πληροφορικής η οποία έχει υποχωρήσει κατά 36% στο...

Αυτοκίνητο

Αγώνας Drift μέσα στην πόλη της Ρόδου

Αγώνας Drift μέσα στην πόλη της Ρόδου

Στο “νησί των ιπποτών”, ανάμεσα στα πανέμορφα νεοκλασικά κτίρια της πόλης της Ρόδου, θα διεξαχθεί...

Υγεία & Διατροφή

 Attica Group: Στην Λέρο το πρόγραμμα «Πρώτων Βοηθειών» της Blue Star Ferries

Attica Group: Στην Λέρο το πρόγραμμα «Πρώτων…

Η BLUE STAR FERRIES στα πλαίσια του προγράμματός της «Πρώτες Βοήθειες» που πραγματοποιεί για 6η...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.