Deal News Online

undefined

Περιορισμός στα υγρά σε πτήσεις μέσω ΕΕ

Οι ταξιδιώτες των αεροδρομίων παγκοσμίως, οι οποίοι πετάνε μέσω ΕΕ, αντιμετωπίζουν την προοπτική σύγχυσης , λόγω αλλαγών σε περιορισμούς στα υγρά που μεταφέρονται σε χειραποσκευές.

 

Νέος κανόνας για transit πτήσεις


Αύριο Παρασκευή, η ΕΕ θα αντικαταστήσει τον τρέχον κανονισμό στα υγρά χειραποσκευής, με την προϋπόθεση τα αεροδρόμια να ξεκινήσουν τη χρήση νέου εξοπλισμού για σφραγισμένες συσκευασίες από αγορές αφορολόγητων ειδών εκτός της Ένωσης.

 

Η αλλαγή επηρεάζει μόνο ένα μικρό ποσοστό επιβατών που αγοράζουν υγρά από καταστήματα εκτός της ΕΕ και αλλάζουν πτήσεις σε ευρωπαϊκά αεροδρόμια. Ο νέος κανονισμός πρόκειται να αρχίσει να εφαρμόζεται σε αρχικό στάδιο τώρα, ενώ το 2013 θα ακολουθήσει η πλήρης εφαρμογή των νέων περιορισμών σχετικά με τη μεταφορά υγρών.

 

Που αναβάλλεται ο νέος κανονισμός


Ωστόσο, η Γαλλία, η Ιταλία, το Βέλγιο, το Ηνωμένο Βασίλειο και αρκετές άλλες ευρωπαϊκές χώρες δεν θα εφαρμόσουν την αλλαγή αυτή αύριο, λόγω ανησυχιών για την ασφάλεια, σύμφωνα με αξιωματούχους των χωρών, σε επίπεδο ΕΕ και στον κλάδο των αερομεταφορών.

 

Ο Βρετανός Υφυπουργός Μεταφορών Φίλιπ Χάμοντ, για παράδειγμα, δήλωσε πρόσφατα στο Ηνωμένο Βασίλειο στους φορείς διαχείρισης των αερολιμένων, σε επιστολή που επικαλείται το Βρετανικό Υπουργείο Μεταφορών ότι, «Υπό το φως της συνεχιζόμενης υψηλής απειλής, έχω αποφασίσει να αναβάλω την εισαγωγή του νέου κανόνα μέχρι το φθινόπωρο».

 

Σε ποιές χώρες θα εφαρμοστεί


Η Γερμανία και πολλές άλλες χώρες λένε ότι θα εφαρμόσουν το νέο κανόνα της ΕΕ. Ως αποτέλεσμα, οι επιβάτες θα αντιμετωπίσουν διαφορετικούς περιορισμούς υγρών, αερολυμάτων και τζελ, ανάλογα με το ευρωπαϊκό αεροδρόμιο στο οποίο κάνουν στάση για αλλαγή πτήσης. Οι κανόνες της ευρωπαϊκής αεροπορίας καλύπτουν επίσης την Ισλανδία, τη Νορβηγία και την Ελβετία, οι οποίες δεν είναι μέλη της ΕΕ.

 

Αξιωματούχος της ΕΕ είπε ότι η Ένωση «θα παρακολουθεί την κατάσταση πολύ στενά για να δει ποιες είναι οι επιπτώσεις» και την επόμενη εβδομάδα θα αντιδράσει αναλόγως.

 

Η αλλαγή στον κανόνα της ΕΕ δεν θα επηρεάσει τους ταξιδιώτες που αγοράζουν εγκεκριμένα αφορολόγητα υγρά στις ΗΠΑ, τον Καναδά, τη Σιγκαπούρη, καθώς και σε ορισμένες άλλες χώρες, και τα οποία μεταφέρουν στα ευρωπαϊκά αεροδρόμια υπό ειδικό καθεστώς.

 

Η ευρεία αντίθεση στην πολιτική της ΕΕ θα μπορούσε να προμηνύει μεγαλύτερες μάχες κατά τη διάρκεια των ευρύτερων αλλαγών που θα ολοκληρωθούν σε δύο χρόνια, προειδοποίησαν οι υπάλληλοι κλάδου.

 

Προς το παρόν, το μεγαλύτερο αντίκτυπο στους επιβάτες είναι μια πιθανή σύγχυση. Ήδη πολλοί ταξιδιώτες εξακολουθούν να μην γνωρίζουν πλήρως τον κανονισμό σχετικά με τα υγρά που αποφασίστηκε το 2006 για να αποτρέψει τρομοκρατικές επιθέσεις με τη χρήση υγρών που εκρήγνυνται.

 

Σε εμπορικές πτήσεις που εξέρχονται από το Ηνωμένο Βασίλειο, οι ρυθμιστικές αρχές ασφαλείας στις ΗΠΑ, την ΕΕ και άλλα μέρη του κόσμου περιορίζουν τη μεταφορά υγρών στα 100 ml .


protoselida

Τεχνολογία

Σιγκαπούρη: Πρώτη θανατική καταδίκη μέσω Zoom

Σιγκαπούρη: Πρώτη θανατική καταδίκη μέσω Zoom

Στις 20 Μαΐου 2020, εκπρόσωπος του Ανώτατου Δικαστηρίου της Σιγκαπούρης επιβεβαίωσε ότι ένας Μαλαισιανός υπήκοος...

Περιβάλλον

WWF: Ιδιαίτερη η φετινή αντιπυρική περίοδος

WWF: Ιδιαίτερη η φετινή αντιπυρική περίοδος

Το "καμπανάκι του κινδύνου" για την ιδιαίτερη φετινή αντιπυρική περίοδος κρούει σε σημερινή ανακοίνωσή της...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.