Μάρδας: Πρόβλεψη για μετανάστες-επενδυτές στον επενδυτικό νόμο

Ο διάλογος και οι όποιες συζητήσεις είναι θεμιτές, γιατί έτσι βγαίνει το καλύτερο αποτέλεσμα, ωστόσο η κυβερνητική πολιτική χαράσσεται από συγκεκριμένα θεσμικά όργανα, επεσήμανε ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Μάρδας, αναφερόμενος στις δηλώσεις του Χρήστου Σπίρτζη για την ιδιωτικοποίηση του Ελληνικού και τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν. Μάλιστα, υπογράμμισε πως στον νέο επενδυτικό νόμο υπάρχει πρόβλεψη για τους μετανάστες-επενδυτές.

 

Συγκεκριμένα, μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του Mega, ο κ. Μάρδας τόνισε, ότι με την επένδυση του Ελληνικού η κυβέρνηση στέλνει δύο μηνύματα, από τη μία πλευρά κλείνει τις εκκρεμότητες από το παρελθόν και από την άλλη "διαπραγματεύεται με έναν ιδιαίτερα αποτελεσματικό τρόπο και βελτιώνει όρους προς ιδιωτικοποίηση επιχειρήσεων ή αξιοποίησης της εθνικής περιουσίας που φαινόταν δύσκολο να γίνουν". Ο ίδιος, όπως είπε, είχε επισημάνει στο παρελθόν ότι έπρεπε να γίνουν άλλα πράγματα στο Ελληνικό, αλλά όπως ανέφερε είχε ήδη διαμορφωθεί μία διακήρυξη και η κυβέρνηση "δεν μπορούσε να κινηθεί έξω από αυτό το πλαίσιο παρά μόνο βελτιώνοντας τους όρους της υφιστάμενης σύμβασης".

 

Ερωτηθείς για τις κινητοποιήσεις των λιμενεργατών κατά των ιδιωτικοποιήσεων των λιμανιών της χώρας, ο υφυπουργός Εξωτερικών εκτίμησε ότι το ζήτημα θα λυθεί στο άμεσο μέλλον, σημειώνοντας ότι το υπουργείο Ναυτιλίας κάνει καλά τη δουλειά του, επιδιώκοντας "να συνεχίσει η πορεία του τουριστικού ρεύματος της Ελλάδας ομαλά και από την άλλη πλευρά να προστατεύσει τις θέσεις απασχόλησης οι οποίες έχουν σχέση με το λιμάνι του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης". Εξέφρασε δε την πεποίθηση ότι όχι μόνο θα διασφαλιστούν οι παρούσες θέσεις εργασίας αλλά θα δημιουργηθούν κι άλλες το επόμενο χρονικό διάστημα με την ιδιωτικοποίηση των λιμανιών και τη βελτίωση των όρων των συμβάσεων από την κυβέρνηση.


protoselida

World Business

Η Gazprom προτείνει συμφωνία 1 έτους για το φυσικό αέριο στην Ουκρανία

Η Gazprom προτείνει συμφωνία 1 έτους για το…

Eπίσημη επιστολή στην Ουκρανία έχει στείλει η Gazprom, προτείνοντας είτε να επεκταθεί η τρέχουσα συμφωνία...

Secret Money

TA «AΠONEPA»

TA «AΠONEPA»

Aκόμη η PAE «πληρώνει» τα «απόνερα» από την υπόθεση της πολυήμερης κατάρρευσης των πληροφοριακών συστημάτων...

Τεχνολογία

PayPal: Νέα υπηρεσία αποστολής εμβασμάτων

PayPal: Νέα υπηρεσία αποστολής εμβασμάτων

Τον Ιούλιο 2019, η PayPal λάνσαρε τη διεθνή υπηρεσία αποστολής εμβασμάτων Xoom σε πάνω από...

Υγεία & Διατροφή

Ενστάσεις Ε.Ο.Φ. για τον διορισμό του νέου ΔΣ

Ενστάσεις Ε.Ο.Φ. για τον διορισμό του νέου ΔΣ

Ανακοινώθηκε ο διορισμός του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ), το οποίο για...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.