«Καρατόμησαν» τον ηγέτη τους οι Φινλανδοί του Εθνικού Συνασπισμού

Το συγκυβερνών Κόμμα Εθνικού Συνασπισμού της Φινλανδίας (NCP) καθαίρεσε από ηγέτη του τον υπουργό Οικονομικών Αλεξάντερ Στουμπ και όρισε ως αντικαταστάτη του στην προεδρία τον Πέτερι Όρπο, με την ελπίδα ότι η αλλαγή αυτή θα σηματοδοτήσει μια αναγέννηση για το κεντροδεξιό κόμμα.

 

Στο συνέδριο του NCP 441 σύνεδροι ψήφισαν υπέρ της αντικατάστασης του Στουμπ από τον υπουργό Εσωτερικών Πέτερι Όρπο, ενώ 361 τάχθηκαν υπέρ της παραμονής του Στουμπ στην ηγεσία. Ως αποτέλεσμα της αλλαγής αυτής, ο Όρπο αναμένεται τώρα ότι εκτός από την ηγεσία του NCP θα αναλάβει και υπουργός Οικονομικών.

 

Ο Αλεξάντερ Στουμπ, ο οποίος υπήρξε πρωθυπουργός της Φινλανδίας μεταξύ 2014-15, δεχόταν σφοδρές επικρίσεις τόσο για τις κακές επιδόσεις του κόμματος στις δημοσκοπήσεις όσο και για τους συμβιβασμούς που έκανε στο πλαίσιο της συμμετοχής του NCP στον τρικομματικό κυβερνητικό συνασπισμό.

 

Ο ίδιος είχε διαδραματίσει κεντρικό ρόλο στις διαβουλεύσεις-θρίλερ του περσινού καλοκαιριού μεταξύ της Ελλάδας και των διεθνών δανειστών, καθώς είχε ταχθεί ανοικτά υπέρ του Grexit.

 

Σε ομιλία του σε μέλη του κόμματος που είχαν συγκεντρωθεί σε μικρή πόλη κοντά στα ρωσικά σύνορα, ο 46χρονος 'Ορπο υπογράμμισε ότι βασική του προτεραιότητα είναι η μείωση του δημοσίου χρέους και η αναζήτηση μέτρων για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας.

 

«Όλοι μας θεωρούν ως αλαζονικό κόμμα. Θα πρέπει να ανακτήσουμε την εμπιστοσύνη μεταξύ του NCP και των Φινλανδών πολιτών», είχε δηλώσει λίγο πριν από την ψηφοφορία.


protoselida

World Business

Oι αυτοκινητοβιομηχανίες μπορούν να αποφύγουν τους δασμούς εάν κατασκευάσουν μονάδες στις ΗΠΑ

Oι αυτοκινητοβιομηχανίες μπορούν να αποφύγουν τους δασμούς εάν…

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι οι εμπορικές διαπραγματεύσεις με την Κίνα προχωρούν και...

Secret Money

ΞANA ΣTO ΣΦYPI

ΞANA ΣTO ΣΦYPI

Για μια ακόμη φορά θα βγει στο σφυρί την ερχόμενη Tετάρτη 20 του μήνα το...

Τεχνολογία

 Όσλο: Ασύρματη φόρτιση για τα ηλεκτρικά ταξί

Όσλο: Ασύρματη φόρτιση για τα ηλεκτρικά ταξί

Τα ταξί στο Όσλο, πρωτεύουσα της Νορβηγίας, πρόκειται να χρησιμοποιούν ασύρματη τεχνολογία γρήγορης φόρτισης...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.