Ένα βήμα πιο κοντά στα 7,5 δισ.

Το πράσινο φως του ESM αναμένει η Αθήνα

 

Ένα βήμα πιο κοντά στην εκταμίευση της υπο-δόσης των 7,5 δισ. ευρώ, θα έρθει η Ελλάδα μετά την σημερινή συνεδρίαση των διοικητών του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM).

 

Υπό την προεδρία του Γερούν Ντάισελμπλουμ, το συμβούλιο διοικητών του ESM θα αποφασίσει το απόγευμα της Πέμπτης στο Λουξεμβούργο για την εκταμίευση της δόσης, ενώ παράλληλα θα υπογράψει από κοινού με την ελληνική πλευρά, την επικαιροποίηση του μνημονίου, που προέκυψε από την πρώτη αξιολόγηση.

 

Αύριο Παρασκευή, το διοικητικό συμβούλιο του ESM αναμένεται να δώσει το τελικό πράσινο φως, προκειμένου τα 7,5 δισ. να εκταμιευθούν στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

 

Για σήμερα είναι προγραμματισμένη και η τακτική συνεδρίαση των ΥΠΟΙΚ της ευρωζώνης, στην οποία πάντως το ελληνικό ζήτημα δεν θα συζητηθεί.

 

Άλλωστε, ανώτερος αξιωματούχος της ευρωζώνης προανήγγειλε χθες ένα πολύ σύντομο Eurogroup, χωρίς συζήτηση για Ελλάδα. «Είναι η πρώτη ενημέρωση Τύπου στην οποία δε χρειάζεται να μιλήσω για την Ελλάδα» είπε χαρακτηριστικά, δηλώνοντας ικανοποιημένος.

 

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για την επικύρωση της ολοκλήρωσης της αξιολόγησης και την έγκριση της εκταμίευσης των 7,5 δισ., από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας, σημείωσε πως η συνεδρίαση των διοικητών του ESM αναμένεται να είναι «ομαλή» και χωρίς εκπλήξεις.

 

Σε ό,τι αφορά την εκταμίευση της επόμενης υποδόσης το φθινόπωρο, αρκέστηκε να πει ότι «υπάρχουν κάποια προαπαιτούμενα που πρέπει να εφαρμοστούν» και έδωσε ραντεβού μετά το καλοκαίρι, όταν όλοι θα έχουν περισσότερη «ενέργεια».


protoselida

Media

Γερμανικά ΜΜΕ για Brexit: Νικητής ο Τζόνσον, αλεπού ο Γιούνκερ

Γερμανικά ΜΜΕ για Brexit: Νικητής ο Τζόνσον, αλεπού…

Πολλές και διαφορετικές οι απόψεις στον γερμανικό Τύπο για τη συμφωνία που πέτυχε χθες...

Secret Money

H MLS και τα «μυστήρια» με τη μετοχή

H MLS και τα «μυστήρια» με τη μετοχή…

Tι συμβαίνει με τη μετοχή της MLS Πληροφορικής η οποία έχει υποχωρήσει κατά 36% στο...

Αυτοκίνητο

Αγώνας Drift μέσα στην πόλη της Ρόδου

Αγώνας Drift μέσα στην πόλη της Ρόδου

Στο “νησί των ιπποτών”, ανάμεσα στα πανέμορφα νεοκλασικά κτίρια της πόλης της Ρόδου, θα διεξαχθεί...

Τουρισμός

ΕΟΤ Κάτω Χωρών: Fam Trip σε Αττική και Πελοπόννησο

ΕΟΤ Κάτω Χωρών: Fam Trip σε Αττική και…

Η Υπηρεσία ΕΟΤ Κάτω Χωρών, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Τουριστικού Οργανισμού Λουτρακίου...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.