Κατάληψη στα κεντρικά γραφεία του ΟΛΠ

Σε κατάληψη του μεγάρου του ΟΛΠ, στην Ακτή Μιαούλη, προχώρησε τα ξημερώματα ομάδα περίπου 150 εργαζομένων, υπό την ΟΜΥΛΕ.

 

Οι εργαζόμενοι διεκδικούν να διασφαλιστεί ότι δεν θα γίνουν απολύσεις στο λιμάνι όταν αναλάβει τα «ηνία» ο νέος μεγαλομέτοχος, η κινεζική Cosco. Στο τραπέζι των σκληρών διαπραγματεύσεων με την κυβέρνηση έχει πέσει και η ιδέα της εθελούσιας εξόδου.

 

Και στις δύο περιπτώσεις πάντως μέχρι τώρα η κυβέρνηση αδυνατεί να ανταποκριθεί, αφού για να προχωρήσει το σχέδιο με τις εθελούσιες χρειάζονται κονδύλια τα οποία δεν εγκρίνει η τρόικα, ενώ στη δεύτερη περίπτωση θεωρείται απίθανο η ελληνική πλευρά να θέσει θέματα management της εταιρείας στους νέους μετόχους. Σημειώνεται πάντως ότι πρόθεση της Cosco είναι να μην μειωθεί ο αριθμός του προσωπικού της εταιρείας.

 

Η κατάληψη των γραφείων του ΟΛΠ, δημιουργεί νέα προβλήματα στο λιμάνι,αφού δεν μπορεί να εργαστεί ούτε το προσωπικό ασφαλείας για να δώσει «διώξει» πλοία που αναμένουν να φύγουν από το λιμάνι.

 

Παράλληλα με την κατάληψη του κτηρίου ακυρώνεται ουσιαστικά η απεργία, αφού πλέον κανείς δεν γνωρίζει ποιος απεργεί και ποιος όχι στον ΟΛΠ.


protoselida

Secret Money

TA «AYTOMATA KAΠEΛA»

TA «AYTOMATA KAΠEΛA»

Δεν πρόλαβε να εξοντώσει η ρουκέτα του αμερικανικού drone τον Iρανό στρατηγό Σουλεϊμανί και σε...

Αθλητικά

Γ. Αντετοκούνμπο: Ξεπέρασε τους 10.000 πόντους και συνεχίζει!

Γ. Αντετοκούνμπο: Ξεπέρασε τους 10.000 πόντους και συνεχίζει!

Μία ακόμη τεράστια προσωπική διάκριση σημείωσε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, καθώς ξεπέρασε τους 10.000 πόντους στην...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.