Για την μάστιγα του παρεμπορίου μίλησε ο Μίχαλος

Την πρόταση για σύσταση ειδικού σώματος πάταξης παρεμπορίου επανέφερε ο πρόεδρος της ΚΕΕ και του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος, τονίζοντας την ανάγκη για άμεση πάταξη του φαινομένου, το οποίο έχει λάβει διαστάσεις μάστιγας για την αγορά, καθώς σε ετήσια βάση το παραεμπόριο προκαλεί απώλεια φορολογικών εσόδων 6 έως 8 δισ. ευρώ, ενώ ο διαφεύγων τζίρος από την αγορά φτάνει τα 25 δισ. ευρώ.

 

Αναλυτικότερα, ο πρόεδρος της ΚΕΕ και του ΕΒΕΑ, μιλώντας σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο ΕΒΕΑ από την εταιρεία Drakopoulos Law Firm που εκπροσωπεί τον ολλανδικό συνεταιρισμό δικαιούχων σημάτων REACT με περισσότερα από 200 μέλη παγκοσμίως και περίπου 120 πολυεθνικές εταιρείες για την προστασία των εμπορικών τους σημάτων στην Ελλάδα, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι οι συνέπειες του παρεμπορίου λαμβάνουν τραγικές διαστάσεις.

 

Οπως ανέφερε, στην Ελλάδα το παρεμπόριο προκαλεί απώλεια φορολογικών εσόδων 6 ως και 8 δισ. ευρώ από το κράτος, ενώ ο διαφεύγων τζίρος από την αγορά φθάνει τα 25 δισ. ευρώ ετησίως. «Για να γίνει αντιληπτό το μέγεθος της ζημιάς, αρκεί να αναλογιστεί κανείς ότι το σύνολο των φορολογικών μέτρων που ψηφίστηκαν πρόσφατα από τη Βουλή, ανέρχεται σε 1,8 δισ. ευρώ.

 

Μεταξύ των μέτρων αυτών, μάλιστα, είναι και η έκτη κατά σειρά αύξηση του ΦΠΑ μέσα σε έξι χρόνια. Μια αύξηση η οποία θα επιβαρύνει τα νοικοκυριάμε 450 εκατ. ευρώ επιπλέον και θα φέρει ένα ακόμη πλήγμα σε μια αγορά που φυτοζωεί, εξαιτίας της ύφεσης», σημείωσε.

 

Οπως είπε ο κ. Μίχαλος, το παρεμπόριο ανταγωνίζεται αθέμιτα τις νόμιμες επιχειρήσεις, σε μια περίοδο όπου τα λουκέτα στην αγορά αποτελούν καθημερινό φαινόμενο. Με βάση τα στοιχεία του ΓΕΜΗ, μόνο το πρώτο πεντάμηνο του 2016 έχουν κατεβάσει ρολά συνολικά 15.409 επιχειρήσεις όλων των νομικών μορφώνκαι έχουν χαθεί πολλαπλάσιες θέσεις εργασίας

.

Κάτω από αυτές τις συνθήκες, κάθε περαιτέρω καθυστέρηση ή αστοχία στην πάταξη του παρεμπορίου ισοδυναμεί με εγκληματική αμέλεια, υπογράμμισε ο κ. Μίχαλος, τονίζοντας ότι αποτελεί πρόκληση για τους πολίτες και για τις επιχειρήσεις.


protoselida

Media

Guardian: Ο ήλιος δύει για τη Χρυσή Αυγή

Guardian: Ο ήλιος δύει για τη Χρυσή Αυγή

Η Ελλάδα αποδέχεται το τέλος της εποχής της οργής, σημειώνει η βρετανική εφημερίδα Guardian σε...

Secret Money

H «EΠIΣTPOΦH»

H «EΠIΣTPOΦH»

Όταν ανέλαβε τα ηνία του TAIΠEΔ είχε προβληθεί ιδιαίτερα ότι ήταν ένα στέλεχος της αγοράς...

Αυτοκίνητο

Fiat: Επενδύει σε νέες υπηρεσίες για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Fiat: Επενδύει σε νέες υπηρεσίες για τα ηλεκτρικά…

Μνημόνιο συνεργασίας στην έρευνα των υπηρεσιών που αφορούν στα δίκτυα V2G υπεγράφη μεταξύ της Terna,...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.