Αντικυβερνητική διαδήλωση με πολλούς αποδέκτες

Γράφει ο Νίκος Σουγλέρης

 

Ήταν η πρώτη αντικυβερνητική διαδήλωση και μάλιστα σε πολιτισμένο πλαίσιο. Από τους «αγανακτισμένους» που ξεκίνησαν δειλά δειλά την παρουσία τους πριν πέντε χρόνια, φθάσαμε στους «παραιτηθείτε» και ένας θεός ξέρει πόσες θα γίνουν ακόμη αν τα πράγματα δεν αλλάξουν και παραμείνουν έτσι.

 

Από την ευμάρεια της τελευταίας τριακονταετίας φτάσαμε με βίαιο τρόπο στα όρια της χρεοκοπίας. Οι πολίτες έστειλαν στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ένα ξεχωριστό πολιτικό μήνυμα.

 

Πρωτίστως στην κυβέρνηση που ενοχλήθηκε σφόδρα (πριν γίνει η συγκέντρωση) και ακόμη σε όλο τον πολιτικό κόσμο και ιδιαίτερα στα κόμματα. Σίγουρα στο Μαξίμου δεν περίμεναν αυτή τη συγκέντρωση στην παρούσα φάση και μάλιστα για πολλούς να έχει τέτοια επιτυχία.

 

Αν με ρωτήσετε, φταίνε οι ίδιοι παρατρεχάμενοι αυλοκόλακες παρά τω πρωθυπουργώ που νομίζουν ότι με αυτό τον τρόπο στηρίζουν την κυβερνητική πολιτική. Αυτό διότι οι πάσης φύσεως εξαγγελίες των υπουργών ότι η συγκέντρωση είναι εχθρική προς τη χώρα (δηλώσεις Γεροβασίλη) αλλά και άλλων που με τον δικό τους ξεχωριστό τρόπο κατάφεραν να αναδείξουν αυτή τη συγκέντρωση και να εισπράξουν αυτό το αποτέλεσμα και την μεγάλη συμμετοχή των πολιτών που έχουν το δικαίωμα συνταγματικά όχι μόνο να διαφωνούν αλλά και να διαμαρτύρονται.

 

Κατά τη γνώμη μου καταγράφηκε και μία άλλη παράμετρος, πιο σοβαρή, που δεν είναι άλλη από την αποστροφή προς τον κοινοβουλευτισμό, τον αστικό τρόπο ζωής, την πολυφωνία και το αναφέρετο δικαίωμα το να διαδηλώνεις πολιτισμένα και ειρηνικά. Δυστυχώς αυτό είναι το μείζον χαρακτηριστικό πρόσχημα του ΣΥΡΙΖΑ. «Μην ενοχλείτε... όλα καλώς καμωμένα» και όχι μόνο αυτό, οι συγκεντρωθέντες έστειλαν ένα μήνυμα σε όλο αυτό το κύμα διάβλωσης που «χτίζει» νέα κοινωνικά πρόσωπα. Όσο δε περνούν οι μήνες, το κυβερνητικό αυτό πρότυπο γίνεται ολοένα και σαφέστερο και αποτελεί ένα εξωφρενικό τέχνασμα λαϊκισμού λεκτικών ακροτήτων και παραβιάσεων νομιμότητας.

 

Δυστυχώς και τα κόμματα της αντιπολίτευσης «πέφτουν» στην ίδια παγίδα αντιγράφοντας όταν είναι στην αντιπολίτευση τέτοιες πρακτικές, με αποτέλεσμα να απαξιώνεται το πολιτικό μας σύστημα.

 

Ο χρόνος θα δείξει αν μέχρι το φθινόπωρο η κυβέρνηση καταφέρει έξω από αυτού του είδους τις πρακτικές να αλλάξει την πολική ατζέντα για να μη ζήσουμε τα χειρότερα


Εγγραφείτε στο Newsletter μας

protoselida

World Business

Οι leaders της παγκόσμιας οικονομίας φοβούνται το Libra;

Οι leaders της παγκόσμιας οικονομίας φοβούνται το Libra;

Τί τους προβληματίζει και τους ανησυχεί έντονα; – Πώς θα ανατραπούν οι ισορροπίες στην παγκόσμια...

Media

Τα ξένα ΜΜΕ για τον σεισμό στην Αθήνα

Τα ξένα ΜΜΕ για τον σεισμό στην Αθήνα

Τον γύρο του κόσμου, μέσω των μεγάλων ειδησεογραφικών πρακτορείων και τηλεοπτικών δικτύων, κάνει η είδηση...

Secret Money

 H ΔEΠA KAI O POSEIDON

H ΔEΠA KAI O POSEIDON

Ένας (ακόμη) λόγος που «επείγουν» οι αποφάσεις για την «επόμενη μέρα» της ΔEΠA είναι οι...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.