Οικονομία

Χουλιαράκης: Προτιμούμε πλεονάσματα 1,5%-2% μετά το 2018

Την ανάγκη να τηρηθούν οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης υπογραμμίζει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης, αναφερόμενος στους στόχους του πρωτογενούς πλεονάσματος που έχουν τεθεί για την επόμενη διετία μέχρι το 2018.

 

Σύμφωνα με το Reuters, από το βήμα του συνεδρίου του Εconomist ο κ. Χουλιαράκης σημείωσε ότι στόχος πρέπει να είναι η μείωση του πρωτογενούς πλεονάσματος στο επίπεδο του 1,5% έως 2% μετά το 2018.

 

«Η δέσμευση είναι δέσμευση... και πρέπει να τηρήσουμε τη δέσμευση αυτή, αν θέλουμε να αποκαταστήσουμε και να ενισχύσουμε την εμπιστοσύνη» δήλωσε ο Χουλιαράκης.

 

Ωστόσο, όπως είπε ο αναπληρωτής ΥΠΟΙΚ, «πρέπει να επανεξετάσουμε το επίπεδο του πρωτογενούς πλεονάσματος μετά τη λήξη του προγράμματος, μετά το 2018. Προτιμούμε ένα σημαντικά χαμηλότερο στόχο για πρωτογενές δημοσιονομικό πλεόνασμα μετά το 2018 στην περιοχή του 1,5% με 2%».

 

Μεταξύ άλλων, ο κ. Χουλιαράκης τόνισε ότι «η οικονομική ανάκαμψη θα έρθει, αλλά δεν θα είναι βιώσιμη, αν δεν προσελκύσουμε επενδύσεις», ενώ υπογράμμισε ότι η χώρα χρειάζεται πιο φιλικό επιχειρηματικό περιβάλλον.


Σχετικά Θέματα

επιστροφή στην αρχή