Δύσκολο καλοκαίρι «βλέπει» ο Μίχαλος

«Δεν θα είναι ήρεμο το καλοκαίρι», προέβλεψε ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος, μιλώντας από ραδιοφώνου.

 

Όπως είπε, μπορεί να μην υπάρχει ανησυχία σε επίπεδο Βρυξελλών, αλλά είναι πολύ δύσκολο στο εσωτερικό μέτωπο. «Έχουμε πιάσει πάτο, η φοροδοτική ικανότητα έχει προ πολλού εξαντληθεί», σημείωσε.

 

Με αφορμή τις εξελίξεις με τα σούπερ μάρκετ «Μαρινόπουλος», ο κ. Μίχαλος σχολίασε χαρακτηριστικά: «Κάνω τον σταυρό μου να μην έχουμε τέτοιου είδους φαινόμενα, είναι εξαιρετικά δύσκολο να αντέξει η αγορά το βάρος. Η έλλειψη ρευστότητας παραμένει το μείζον πρόβλημα».

 

Ο κ. Μίχαλος επισημαίνε πως «όσοι από τους προμηθευτές είναι εκτεθειμένοι πάνω από το 40% του τζίρου τους (στον Μαρινόπουλο), θα βάλουν αυτόματα λουκέτο αν "βαρέσει κανόνι"».

 

«Πρέπει να μας απασχολήσει το παρόν και το μέλλον και η διασφάλιση 13 χιλιάδων εργαζομένων στον όμιλο αλλά και των προμηθευτών ... χιλιάδες θέσεις εργασίας κινδυνεύουν αυτή τη στιγμή. Πρέπει να γίνει μεταβίβαση σε υγιή όμιλο, να μην υπάρξει αφελληνισμός και αυτής της αλυσίδας. Πρέπει και η αγορά να ηρεμήσει και να διαφυλαχθούν οι θέσεις εργασίας», συμπλήρωσε.

 

Για το ζήτημα της φοροδιαφυγής ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ είπε πως «οφείλουν όλοι να κόβουν απόδειξη».

 

«Από το "οφείλουν" μέχρι το "υπάρχει εποπτικός μηχανισμός" όμως, απέχουμε δυστυχώς. Ο ελεγκτικός μηχανισμός απουσιάζει πλήρως από την αγορά. Αυτός που θέλει να φοροδιαφύγει, φοροδιαφεύγει. Το χαμηλό επίπεδο των προστίμων, επίσης, εξυπηρετεί όποιον φοροδιαφεύγει. Και φυσικά με την πρόσθετη φοροεπιδρομή θα υπάρχει πλήρης αδυναμία. Δεν θα αυξηθεί το κίνημα "δεν πληρώνω", θα προστεθούν και άλλοι στο "δεν έχω να πληρώσω"».

 

Αναφερόμενος στο Brexit ο κος Μίχαλος είπε χαρακτηριστικά: «Ακούσαμε πολλά τις τελευταίες ημέρες. Πρόκειται για μία οικονομική υπερδύναμη (Μ. Βρετανία) και με την ανακοίνωση του αρνητικού εκλογικού αποτελέσματος, ήρθε η καταστροφολογία. Η λίρα έχει διολισθήσει 3,9%. Ποιος επηρεάζεται; Μια οικονομική υπερδύναμη, όπως η Μ. Βρετανία που πήρε πολιτισμένη απόφαση ή σηματοδοτεί κάτι για την ασθενούσα Ευρώπη, που πρέπει να ξεφύγει από τις εμμονές της λιτότητας και της υφεσιακής πολιτικής; Μη βρεθούμε στο σημείο να έχουμε νέες εστίες, ας προσέχουν διότι είμαστε σε εύθραυστο επίπεδο και περιβάλλον».


protoselida

World Business

Συμφωνία 4 δισ. δολ. για την «Πέππα το γουρουνάκι»

Συμφωνία 4 δισ. δολ. για την «Πέππα το…

Σε συμφωνία για την εξαγορά της Entertainment One, βρετανικής εταιρείας που παράγει περιεχόμενο ψυχαγωγίας κυρίως...

Media

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

Οι βασικοί πρωτοσέλιδοι τίτλοι των σημερινών εφημερίδων είναι οι ακόλουθοι:

Secret Money

«Συνωστισμός» για τις AΠE

«Συνωστισμός» για τις AΠE

Mια ολόκληρη στοίβα με αιτήσεις για νέα έργα AΠE έχει συσσωρευτεί στη PAE, κάτι που...

Αθλητικά

Στο Τάραντο οι 20οί Μεσογειακοί Αγώνες

Στο Τάραντο οι 20οί Μεσογειακοί Αγώνες

Στην πόλη του Τάραντο στην Ιταλία θα διεξαχθούν οι ΧΧ Μεσογειακούς Αγώνες, όπως αποφάσισε η...

Περιβάλλον

Ο Αμαζόνιος εκπέμπει SOS

Ο Αμαζόνιος εκπέμπει SOS

SOS συνεχίζει να εκπέμπει το τροπικό δάσος του·Αμαζονίου, ο σημαντικότερος πνεύμονας του πλανήτη.

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.