Μέτρα Ισπανίας για την ενίσχυση του προϋπολογισμού

Η Ισπανία θα παρουσιάσει καταστολή στην υπόγεια απασχόληση, καθώς η κυβέρνηση επιδιώκει να συρρικνώσει μία από τις μεγαλύτερες οικονομίες της περιοχής, για την ενίσχυση των φορολογικών εσόδων και τη μείωση του υψηλότερου ποσοστού ανεργίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 

Το σχέδιο θα προσφέρει «κίνητρα» στους εργοδότες να δηλώνουν παράνομους εργαζομένους με τη βοήθεια της επιβολής αυστηρότερων κυρώσεων για την παράνομη απασχόληση που επιβλήθηκε μέσα σε τρεις μήνες, δήλωσε χθες ο υπουργός Εργασίας Βαλεριάνο Γκόμεζ.

 

Το σημερινό υπουργικό συμβούλιο πρόκειται να εγκρίνει το σχέδιο, το οποίο στοχεύει επίσης να σταματήσει τους ανθρώπους από το να εργάζονται ανεπίσημα, ενώ ζητεί παροχές της κυβέρνησης. Ο Γκόμεζ πρόκειται να δώσει συνέντευξη Τύπου σήμερα για να εξηγήσει τα σχέδια.

 

Spain's Socialist government is clamping down on the underground economy, which is worth almost a quarter of gross domestic product, according to Spain's union of tax inspectors. Amid efforts to shield the economy from the sovereign-debt crisis, the government is trying to raise revenue to slash the euro region's third-largest budget deficit while cutting an official unemployment rate of 21 percent.

 

«Είμαστε στην κορυφή της Ευρώπης, όσον αφορά την παραοικονομία, ακριβώς πίσω από την Ελλάδα και στήθος με στήθος με την Ιταλία», δήώσε ο Χοσέ Μαρία Μολλινέδο, γενικός γραμματέας της Gestha.

 

Η Gestha εκτιμάει πως τα αδήλωτα κέρδη ύψους έως 82 δισ. ευρώ το χρόνο και η συρρίκνωση της παραοικονομίας κατά 10 ποσοστιαίες μονάδες ως ποσοστό του ΑΕΠ θα ενίσχυε κατά 13 δισ. ευρώ τις εισφορές κοινωνικής ασφάλισης.

 

Τα σημερινά μέτρα αποσκοπούν στην μείωση του ποσοστού ανεργίας, το οποίο ανήλθε σε 21,3% κατά το πρώτο τρίμηνο, σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Στατιστικής, σε σύγκριση με το 20,3% των προηγούμενων τριών μηνών.

 

Παρά το γεγονός ότι η ανεργία στην Ισπανία βρίσκεται στην κορυφή της ΕΕ, το ποσοστό αθέτησης για τις υποθήκες σπιτιών είναι 2,5%.

 

Διαβάστε επίσης: Η ανεργία στην Ε.Ε καθορίζει την πολιτική της ΕΚΤ


protoselida

Secret Money

H MLS και τα «μυστήρια» με τη μετοχή

H MLS και τα «μυστήρια» με τη μετοχή…

Tι συμβαίνει με τη μετοχή της MLS Πληροφορικής η οποία έχει υποχωρήσει κατά 36% στο...

Αυτοκίνητο

Αγώνας Drift μέσα στην πόλη της Ρόδου

Αγώνας Drift μέσα στην πόλη της Ρόδου

Στο “νησί των ιπποτών”, ανάμεσα στα πανέμορφα νεοκλασικά κτίρια της πόλης της Ρόδου, θα διεξαχθεί...

Τουρισμός

Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας: Προώθηση οινοτουρισμού στο Παρίσι

Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας: Προώθηση οινοτουρισμού στο Παρίσι

Ειδική εκδήλωση - προβολή θα πραγματοποιήσει στο βραβευμένο ελληνικό εστιατόριο "Le Mavrommatis" στο Παρίσι, τη...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.