Κόσμος

Κατηγορίες για το τρομοκρατικό χτύπημα στην Κωνσταντινούπολη Προτεινόμενο

Κατηγορίες για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση απαγγέλθηκαν σε 13 υπόπτους, 10 εκ των οποίων Τούρκοι, στο πλαίσιο της έρευνας για το τριπλό τρομοκρατικό χτύπημα στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης που άφησε πίσω του 45 νεκρούς.

 

«Οι ύποπτοι κατηγορούνται για επίθεση κατά της ενότητας του κράτους και του λαού και ανθρωποκτονία εκ προθέσεως», αναφέρει το πρακτορείο Dogan.

 

Στο πλαίσιο της έρευνας η αστυνομία συνέλαβε 29 άτομα, «ανάμεσά τους και αλλοδαπούς», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ. «Ολα θα αποκαλυφθούν εν καιρώ, διεξάγουμε τεράστια έρευνα», πρόσθεσε.

 

Κανείς δεν έχει αναλάβει μέχρι στιγμής την ευθύνη για την επίθεση, όμως, από την πρώτη στιγμή, οι τουρκικές αρχές παρέπεμψαν στο Ισλαμικό Κράτος.

 

Οι τουρκικές αρχές έχουν ανακοινώσει ότι οι καμικάζι ήταν ένας Ρώσος, ένας Ουζμπέκος και ένας Κιργίζιος. Οι πρώην σοβιετικές δημοκρατίες της κεντρικής Ασίας τροφοδοτούν συστηματικά τις τάξεις των τζιχαντιστών στη Συρία και το Ιράκ.

 

Σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης, εγκέφαλος της επίθεσης στο αεροδρόμιο ήταν ένας Τσετσένος, ο Αχμεντ Τσατάγεφ, ο οποίος θεωρείται αρχηγός του Ισλαμικού Κράτους στην Κωνσταντινούπολη, σύμφωνα με την εφημερίδα Hurriyet.

 

Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι 80μελής ομάδα των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας περιπολεί από σήμερα στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης και τους τερματικούς του σταθμούς.


Σχετικά Θέματα

επιστροφή στην αρχή