Ταχεία υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων ζήτησε ο Ντάγκι από τον Μητσοτάκη

Στην ανάγκη ταχείας υλοποίησης των μεταρρυθμίσεων στάθηκε ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, κατά την συνάντησή που είχε στη Φρανκφούρτη σήμερα, Τετάρτη 6 Ιουλίου, με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη.

 

Ειδικότερα, εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας δήλωσε μετά την συνάντηση των δύο ανδρών, εκπρόσωπος της ΕΚΤ τόνισε: «Ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, και το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής, Μπενουά Κερέ, είχαν συνάντηση με τον έλληνα αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκο Μητσοτάκη.

 

Συζήτησαν για την οικονομία της ευρωζώνης, καθώς και για την κατάσταση και τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας.

 

Η ΕΚΤ αναγνώρισε ότι το τελευταίο έτος έχει σημειωθεί αισθητή πρόοδος όσον αφορά την εφαρμογή του τρίτου προγράμματος οικονομικής προσαρμογής της Ελλάδας, που είχε ως αποτέλεσμα την επαναφορά τoυ waiver στις 22 Ιουνίου.

 

Επίσης, η ΕΚΤ τόνισε εκ νέου την ανάγκη να υλοποιηθούν ταχέως και αποτελεσματικώς οι εκτεταμένες και φιλόδοξες μεταρρυθμίσεις που προβλέπονται στο πλαίσιο του προγράμματος, καθώς και να αναληφθεί η κυριότητά τους, προκειμένου να τονωθεί η οικονομική ανάπτυξη και να υποστηριχθεί η δημιουργία θέσεων εργασίας».


protoselida

Media

Spiegel: Μαζικά push-back από Ελλάδα προς Τουρκία

Spiegel: Μαζικά push-back από Ελλάδα προς Τουρκία

Εκτενές ρεπορτάζ στην ηλεκτρονική διεύθυνση του Spiegel αναφέρεται σε μαζικές παράνομες επαναπροωθήσεις προσφύγων και μεταναστών...

Secret Money

 Eμπλοκή με  τον... Hρακλή

Eμπλοκή με τον... Hρακλή

Mε εκ διαμέτρου αντίθετες θέσεις προσήλθαν στις συναντήσεις της Tετάρτης, μεταξύ τραπεζιτών και υφ. Oικονομίας...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.