Για τρομολαγνικά σενάρια στα Εργασιακά μιλά ο Δραγασάκης Προτεινόμενο

«Το κρίσιμο ζήτημα είναι η έγκαιρη εφαρμογή των μέτρων που νομοθετούνται και αυτό είναι θέμα αποκλειστικά δικής μας ευθύνης», τονίζει σε συνέντευξή του στην Εφημερίδα των Συντακτών ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης.

 

Ο κ. Δραγασάκης σημειώνει ότι τα μέτρα που υπολείπονται να ληφθούν αφορούν κυρίως αλλαγές του θεσμικού και του ρυθμιστικού πλαισίου και δεν έχουν άμεσες δημοσιονομικές επιπτώσεις, ενώ υπογραμμίζει ότι «στα εργασιακά, τρομολαγνικά σενάρια για θέματα πέραν του συμφωνημένου πλαισίου, δεν επιβεβαιώνονται και μάλλον υποκινούνται από εγχώριες δυνάμεις».

 

Αναφερόμενος στα έσοδα και το ενδεχόμενο ενεργοποίησης του «κόφτη», ο κ. Δραγασάκης τονίζει ότι «η πρόβλεψη του "κόφτη" δεν σημαίνει και ενεργοποίησή του». Εξάλλου, σημειώνει ο ίδιος, τα πλέον πρόσφατα στοιχεία καταδεικνύουν ότι οι στόχοι υπερκαλύπτονται.

 

Ο κ. Δραγασάκης χαρακτηρίζει «παγίδα για τη χώρα» την πρόταση του Κυρ. Μητσοτάκη για πλεόνασμα 2%, υπογραμμίζοντας ότι «αυτό που υπόσχεται απλόχερα, ως βασιλικότερος του βασιλέως, είναι και άλλες περικοπές δαπανών, τις οποίες όμως δεν προσδιορίζει».

 

Για την επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα και τις πρόσφατες αιτήσεις πτώχευσης επιχειρήσεων, ο Γιάννης Δραγασάκης σχολιάζει: «Δυστυχώς δεν πρόκειται για μεμονομένες περιπτώσεις, αλλά για μοντέλα επιχειρηματικότητας που διαμορφώθηκαν στα χρόνια της μεγάλης ασυδοσίας. Πρόκειται για έναν κρατικοδίαιτο και τραπεζοδίαιτο καπιταλισμό, που φόρτωνε το Δημόσιο και τις τράπεζες με χρέη εξαιτίας αποτυχημένων επιχειρηματικών επιλογών ή σε ορισμένες περιπτώσεις, επειδή οι επιχειρήσεις λεηλατήθηκαν από τα μέσα και τα κέρδη διοχετεύονταν εκτός επιχείρησης ή και στο εξωτερικό».

 

«Μου κάνει εντύπωση η ηχηρή σιωπή της Ν.Δ. και του κ. Μητσοτάκη, αλλά και του ΠΑΣΟΚ. Δεν γνωρίζουν τίποτα για το έγκλημα; Τώρα αποκαλύπτονται και η ουσία και η υποκρισία του αντικρατισμού. Διότι εδώ έχουμε ένα κράτος που μεγαλώνει απορροφώντας χρέη επιχειρήσεων και μικραίνει όταν αφορά την καταπολέμηση της φτώχειας και την προστασία των πολιτών», προσθέτει.


protoselida

Media

Guardian: Ο ήλιος δύει για τη Χρυσή Αυγή

Guardian: Ο ήλιος δύει για τη Χρυσή Αυγή

Η Ελλάδα αποδέχεται το τέλος της εποχής της οργής, σημειώνει η βρετανική εφημερίδα Guardian σε...

Secret Money

H «EΠIΣTPOΦH»

H «EΠIΣTPOΦH»

Όταν ανέλαβε τα ηνία του TAIΠEΔ είχε προβληθεί ιδιαίτερα ότι ήταν ένα στέλεχος της αγοράς...

Αυτοκίνητο

Fiat: Επενδύει σε νέες υπηρεσίες για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Fiat: Επενδύει σε νέες υπηρεσίες για τα ηλεκτρικά…

Μνημόνιο συνεργασίας στην έρευνα των υπηρεσιών που αφορούν στα δίκτυα V2G υπεγράφη μεταξύ της Terna,...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.