Αβραμόπουλος: Πανευρωπαϊκό, αυστηρότερο αλλά δίκαιο σύστημα παροχής ασύλου

O Επίτροπος Ψηφιακής Οικονομίας και Κοινωνίας Γκιούντερ 'Ετινγκερ και ο Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας Δημήτρης Αβραμόπουλος σε άρθρό τους το οποίο φιλοξενεί σήμερα η γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung περιγράφουν τη νέα διαδικασία παροχής ασύλου στην ΕΕ, η οποία προβλέπει αυστηρότερα, πλην δικαιότερα κριτήρια χορήγησής του, που θα ισχύει για όλες τις χώρες μέλη της ΕΕ. Η νέα διαδικασία θα αποφασισθεί από την Κομισιόν αυτή την εβδομάδα.

 

Το κοινό ευρωπαϊκό σύστημα παροχής ασύλου θα είναι «γενναιόδωρο για εκείνους οι οποίοι χρειάζονται μεγαλύτερη προστασία και παράλληλα θα είναι πιο αυστηρό προς εκείνους, οι οποίοι προσπαθούν να το καταχραστούν», γράφουν οι δύο Επίτροποι στο κοινό τους άρθρο.

 

Θα πρέπει κατ΄αυτούς, για παράδειγμα, να καθιερωθούν αυστηρά αλλά δίκαια στάνταρντς. Δεν θα πρόκειται για "μειοδοτικό διαγωνισμό" στον οποίο οι μεμονωμένες χώρες μπορούν να διαμορφώνουν συνειδητά ένα «λιγότερο ελκυστικό σύστημα παροχής ασύλου από τους γείτονές τους», αναφέρουν χαρακτηριστικά.

 

Η Ευρώπη δεν θα μπορούσε ποτέ να οικοδομηθεί ενάντια στη θέληση των εθνικών κρατών. Όλα μαζί τα κράτη μέλη της ΕΕ είναι πιο ισχυρά απέναντι στις επικείμενες προκλήσεις όταν ενεργούν από κοινού. Αυτή η ισχύς πρέπει να καταδειχθεί τώρα και στην προσφυγική κρίση, τονίζουν οι Επίτροποι.

 

Ιδίως μετά το βρετανικό δημοψήφισμα, η Κομισιόν είναι αποφασισμένη «να εργαστεί για μια καλύτερη Ευρώπη, να δώσει απαντήσεις στα μεγάλα ερωτήματα, όπως είναι η προσφυγική κρίση, τα οποία πρέπει να επιλύσουμε από κοινού και όλα τα υπόλοιπα να τα αφήσουμε στην κρίση των χωρών μελών».

 

Έως τώρα η Ευρώπη βγήκε ενισχυμένη από τις κρίσεις. Αυτό πρέπει να αποδειχθεί και στην προσφυγική κρίση καταλήγουν οι Επίτροποι Γκίντερ 'Ετινγκερ και Δημήτρης Αβραμόπουλος.


Εγγραφείτε στο Newsletter μας

protoselida

Media

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

Οι βασικοί πρωτοσέλιδοι τίτλοι των σημερινών εφημερίδων είναι οι ακόλουθοι:

Secret Money

OI 2 «OΨEIΣ» THΣ AMERESCO

OI 2 «OΨEIΣ» THΣ AMERESCO

Δεν είναι και το πιο συνηθισμένο, την ώρα που βρίσκεται στην Eλλάδα η αντιπρόεδρος του...

Αθλητικά

Λύθηκε η συνεργασία με Τίμα

Λύθηκε η συνεργασία με Τίμα

Παρελθόν αποτελεί από τον Ολυμπιακό ο Γιάνις Τίμα. Οι «ερυθρόλευκοι» ανακοίνωσαν τη λύση της συνεργασίας...

Υγεία & Διατροφή

Νέο χαράτσι στους Οδοντιάτρους από την ΕΕΑΕ

Νέο χαράτσι στους Οδοντιάτρους από την ΕΕΑΕ

Την έντονη αντίδραση του Οδοντιατρικού Συλλόγου Αττικής προκάλεσε η επιβολή αναδρομικού  "χαρατσιού" προς τους Οδοντιάτρους...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.