Αβραμόπουλος: Πανευρωπαϊκό, αυστηρότερο αλλά δίκαιο σύστημα παροχής ασύλου

O Επίτροπος Ψηφιακής Οικονομίας και Κοινωνίας Γκιούντερ 'Ετινγκερ και ο Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας Δημήτρης Αβραμόπουλος σε άρθρό τους το οποίο φιλοξενεί σήμερα η γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung περιγράφουν τη νέα διαδικασία παροχής ασύλου στην ΕΕ, η οποία προβλέπει αυστηρότερα, πλην δικαιότερα κριτήρια χορήγησής του, που θα ισχύει για όλες τις χώρες μέλη της ΕΕ. Η νέα διαδικασία θα αποφασισθεί από την Κομισιόν αυτή την εβδομάδα.

 

Το κοινό ευρωπαϊκό σύστημα παροχής ασύλου θα είναι «γενναιόδωρο για εκείνους οι οποίοι χρειάζονται μεγαλύτερη προστασία και παράλληλα θα είναι πιο αυστηρό προς εκείνους, οι οποίοι προσπαθούν να το καταχραστούν», γράφουν οι δύο Επίτροποι στο κοινό τους άρθρο.

 

Θα πρέπει κατ΄αυτούς, για παράδειγμα, να καθιερωθούν αυστηρά αλλά δίκαια στάνταρντς. Δεν θα πρόκειται για "μειοδοτικό διαγωνισμό" στον οποίο οι μεμονωμένες χώρες μπορούν να διαμορφώνουν συνειδητά ένα «λιγότερο ελκυστικό σύστημα παροχής ασύλου από τους γείτονές τους», αναφέρουν χαρακτηριστικά.

 

Η Ευρώπη δεν θα μπορούσε ποτέ να οικοδομηθεί ενάντια στη θέληση των εθνικών κρατών. Όλα μαζί τα κράτη μέλη της ΕΕ είναι πιο ισχυρά απέναντι στις επικείμενες προκλήσεις όταν ενεργούν από κοινού. Αυτή η ισχύς πρέπει να καταδειχθεί τώρα και στην προσφυγική κρίση, τονίζουν οι Επίτροποι.

 

Ιδίως μετά το βρετανικό δημοψήφισμα, η Κομισιόν είναι αποφασισμένη «να εργαστεί για μια καλύτερη Ευρώπη, να δώσει απαντήσεις στα μεγάλα ερωτήματα, όπως είναι η προσφυγική κρίση, τα οποία πρέπει να επιλύσουμε από κοινού και όλα τα υπόλοιπα να τα αφήσουμε στην κρίση των χωρών μελών».

 

Έως τώρα η Ευρώπη βγήκε ενισχυμένη από τις κρίσεις. Αυτό πρέπει να αποδειχθεί και στην προσφυγική κρίση καταλήγουν οι Επίτροποι Γκίντερ 'Ετινγκερ και Δημήτρης Αβραμόπουλος.


protoselida

Secret Money

H MLS και τα «μυστήρια» με τη μετοχή

H MLS και τα «μυστήρια» με τη μετοχή…

Tι συμβαίνει με τη μετοχή της MLS Πληροφορικής η οποία έχει υποχωρήσει κατά 36% στο...

Αυτοκίνητο

Αγώνας Drift μέσα στην πόλη της Ρόδου

Αγώνας Drift μέσα στην πόλη της Ρόδου

Στο “νησί των ιπποτών”, ανάμεσα στα πανέμορφα νεοκλασικά κτίρια της πόλης της Ρόδου, θα διεξαχθεί...

Τουρισμός

Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας: Προώθηση οινοτουρισμού στο Παρίσι

Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας: Προώθηση οινοτουρισμού στο Παρίσι

Ειδική εκδήλωση - προβολή θα πραγματοποιήσει στο βραβευμένο ελληνικό εστιατόριο "Le Mavrommatis" στο Παρίσι, τη...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.