Αύξηση κερδών για Groupama Ασφαλιστική

Αύξηση κατέγραψαν το 2015 τα καθαρά κέρδη της Groupama Ασφαλιστική, καθώς διαμορφώθηκαν στα 10,2 εκατ. ευρώ έναντι 8,81 εκατ. ευρώ το 2014.

 

Ο κύκλος εργασιών παράλληλα, ανήλθε σε 138,24 εκατ. ευρώ, με τις καταβληθείσες αποζημιώσεις να ανέρχονται στα 97,7 εκατ. ευρώ και το περιθώριο φερεγγυότητας στο 371,6%.

 

Πιο αναλυτικά, ο κύκλος εργασιών του κλάδου ζωής  διαμορφώθηκε στα 52,28 εκατ. ευρώ, εμφανίζοντας μείωση 7,3% έναντι του 2014. Η πτώση οφείλεται σε σημαντικό βαθμό στον τομέα των προϊόντων ζωής συνδεδεμένων με επενδύσεις, λόγω των δυσμενών συνθηκών που προέκυψαν από την επιβολή των κεφαλαιακών ελέγχων (capital controls) στο δεύτερο εξάμηνο του 2015.

 

Η νέα παραγωγή του κλάδου ζωής συνολικά, διαμορφώθηκε στα 14,4 εκατ. ευρώ, ενώ ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε το 2015 στις ασφαλίσεις υγείας, όπου η εταιρία πέτυχε ανάπτυξη του χαρτοφυλακίου της κατά 7,4%. Σημαντική ανάπτυξη παρουσίασε η εταιρεία και στα ομαδικά συμβόλαια ζωής και υγείας, αυξάνοντας την παραγωγή της κατά 19%.

 

Στον κλάδο αυτοκινήτου, η Groupama Ασφαλιστική διεύρυνε το χαρτοφυλάκιο της, αυξάνοντας το μερίδιο αγοράς της στο 5% (από 4,7%) και τον στόλο της κατά 1,6%. Η εταιρεία επέδειξε καλύτερες αντοχές από την υπόλοιπη αγορά, αφού η παραγωγή του κλάδου αστικής ευθύνης αυτοκινήτων κατέγραψε μείωση 10,6% σε σχέση με το 2014, έναντι 13,7% για το σύνολο της αγοράς. Σε ό,τι αφορά στις πρόσθετες καλύψεις του κλάδου αυτοκινήτου, η εταιρία κατέγραψε αύξηση 1,8%, ενώ η υπόλοιπη αγορά σημείωσε μείωση 8,2% κατά μέσον όρο.

 

Θετικά κινήθηκε η παραγωγή και στον κλάδο πυρός, όπου το μερίδιο αγοράς της εταιρείας αυξήθηκε οριακά στο 6,5% από 6,2% το 2014, ενώ τα ασφάλιστρα αυξήθηκαν κατά 4,3% έναντι πτώσης 1,1% κατά μέσον όρο στην ευρύτερη αγορά.

 

Όσον αφορά στα τεχνικά αποτελέσματα, η συνετή διαχείριση κινδύνων αποτυπώνεται στο δείκτη ζημιών και εξόδων, ο οποίος το 2015 διαμορφώθηκε στο κερδοφόρο επίπεδο του 82,8% για τον κλάδο ασφαλίσεων κατά ζημιών. Στον κλάδο αυτοκινήτου, ο δείκτης ζημιών και εξόδων μειώθηκε κατά 7,5 μονάδες και ανήλθε στο 79,1% για το 2015, ενώ ιδιαιτέρως θετικό είναι και το αποτέλεσμα για τον κλάδο πυρός, όπου ο αντίστοιχος δείκτης διαμορφώθηκε στο 79,4% έναντι 85,6% το 2014.


protoselida

World Business

Συμφωνία 4 δισ. δολ. για την «Πέππα το γουρουνάκι»

Συμφωνία 4 δισ. δολ. για την «Πέππα το…

Σε συμφωνία για την εξαγορά της Entertainment One, βρετανικής εταιρείας που παράγει περιεχόμενο ψυχαγωγίας κυρίως...

Media

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

Οι βασικοί πρωτοσέλιδοι τίτλοι των σημερινών εφημερίδων είναι οι ακόλουθοι:

Secret Money

«Συνωστισμός» για τις AΠE

«Συνωστισμός» για τις AΠE

Mια ολόκληρη στοίβα με αιτήσεις για νέα έργα AΠE έχει συσσωρευτεί στη PAE, κάτι που...

Αθλητικά

Στο Τάραντο οι 20οί Μεσογειακοί Αγώνες

Στο Τάραντο οι 20οί Μεσογειακοί Αγώνες

Στην πόλη του Τάραντο στην Ιταλία θα διεξαχθούν οι ΧΧ Μεσογειακούς Αγώνες, όπως αποφάσισε η...

Περιβάλλον

Ο Αμαζόνιος εκπέμπει SOS

Ο Αμαζόνιος εκπέμπει SOS

SOS συνεχίζει να εκπέμπει το τροπικό δάσος του·Αμαζονίου, ο σημαντικότερος πνεύμονας του πλανήτη.

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.