Αύξηση κερδών για Groupama Ασφαλιστική

Αύξηση κατέγραψαν το 2015 τα καθαρά κέρδη της Groupama Ασφαλιστική, καθώς διαμορφώθηκαν στα 10,2 εκατ. ευρώ έναντι 8,81 εκατ. ευρώ το 2014.

 

Ο κύκλος εργασιών παράλληλα, ανήλθε σε 138,24 εκατ. ευρώ, με τις καταβληθείσες αποζημιώσεις να ανέρχονται στα 97,7 εκατ. ευρώ και το περιθώριο φερεγγυότητας στο 371,6%.

 

Πιο αναλυτικά, ο κύκλος εργασιών του κλάδου ζωής  διαμορφώθηκε στα 52,28 εκατ. ευρώ, εμφανίζοντας μείωση 7,3% έναντι του 2014. Η πτώση οφείλεται σε σημαντικό βαθμό στον τομέα των προϊόντων ζωής συνδεδεμένων με επενδύσεις, λόγω των δυσμενών συνθηκών που προέκυψαν από την επιβολή των κεφαλαιακών ελέγχων (capital controls) στο δεύτερο εξάμηνο του 2015.

 

Η νέα παραγωγή του κλάδου ζωής συνολικά, διαμορφώθηκε στα 14,4 εκατ. ευρώ, ενώ ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε το 2015 στις ασφαλίσεις υγείας, όπου η εταιρία πέτυχε ανάπτυξη του χαρτοφυλακίου της κατά 7,4%. Σημαντική ανάπτυξη παρουσίασε η εταιρεία και στα ομαδικά συμβόλαια ζωής και υγείας, αυξάνοντας την παραγωγή της κατά 19%.

 

Στον κλάδο αυτοκινήτου, η Groupama Ασφαλιστική διεύρυνε το χαρτοφυλάκιο της, αυξάνοντας το μερίδιο αγοράς της στο 5% (από 4,7%) και τον στόλο της κατά 1,6%. Η εταιρεία επέδειξε καλύτερες αντοχές από την υπόλοιπη αγορά, αφού η παραγωγή του κλάδου αστικής ευθύνης αυτοκινήτων κατέγραψε μείωση 10,6% σε σχέση με το 2014, έναντι 13,7% για το σύνολο της αγοράς. Σε ό,τι αφορά στις πρόσθετες καλύψεις του κλάδου αυτοκινήτου, η εταιρία κατέγραψε αύξηση 1,8%, ενώ η υπόλοιπη αγορά σημείωσε μείωση 8,2% κατά μέσον όρο.

 

Θετικά κινήθηκε η παραγωγή και στον κλάδο πυρός, όπου το μερίδιο αγοράς της εταιρείας αυξήθηκε οριακά στο 6,5% από 6,2% το 2014, ενώ τα ασφάλιστρα αυξήθηκαν κατά 4,3% έναντι πτώσης 1,1% κατά μέσον όρο στην ευρύτερη αγορά.

 

Όσον αφορά στα τεχνικά αποτελέσματα, η συνετή διαχείριση κινδύνων αποτυπώνεται στο δείκτη ζημιών και εξόδων, ο οποίος το 2015 διαμορφώθηκε στο κερδοφόρο επίπεδο του 82,8% για τον κλάδο ασφαλίσεων κατά ζημιών. Στον κλάδο αυτοκινήτου, ο δείκτης ζημιών και εξόδων μειώθηκε κατά 7,5 μονάδες και ανήλθε στο 79,1% για το 2015, ενώ ιδιαιτέρως θετικό είναι και το αποτέλεσμα για τον κλάδο πυρός, όπου ο αντίστοιχος δείκτης διαμορφώθηκε στο 79,4% έναντι 85,6% το 2014.


protoselida

Secret Money

TA «AΠONEPA»

TA «AΠONEPA»

Aκόμη η PAE «πληρώνει» τα «απόνερα» από την υπόθεση της πολυήμερης κατάρρευσης των πληροφοριακών συστημάτων...

Αυτοκίνητο

Το Mazda CX-30 κατακτά 5 αστέρια  στην αξιολόγηση του Euro NCAP

Το Mazda CX-30 κατακτά 5 αστέρια στην…

Το νέο Mazda CX-30 επιτυγχάνει την ανώτατη διάκριση των 5 αστέρων στις πρόσφατες δοκιμές πρόσκρουσης...

Τεχνολογία

Έρχονται αλλαγές στο Ιnstagram

Έρχονται αλλαγές στο Ιnstagram

Τέρμα στα ορατά likes στις φωτογραφίες: Η μια αγορά μετά την άλλη βιώνει από σήμερα...

Υγεία & Διατροφή

Ενστάσεις Ε.Ο.Φ. για τον διορισμό του νέου ΔΣ

Ενστάσεις Ε.Ο.Φ. για τον διορισμό του νέου ΔΣ

Ανακοινώθηκε ο διορισμός του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ), το οποίο για...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.