Deal News Online

undefined

Τον Οκτώβριο αποφασίζει το ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες

Τον ερχόμενο Οκτώβριο αναμένεται η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, όπου έχουν καταθέσει προσφυγές όλοι οι τηλεοπτικοί σταθμοί πανελλαδικής εμβέλειας, με τη διαγωνιστική διαδικασία για τη χορήγηση τηλεοπτικών αδειών να βρίσκεται σε εξέλιξη.

 

Σύμφωνα με την "Καθημερινή", το ανώτατο δικαστήριο, το οποίο καλείται να κρίνει το σύνολο του νομοθετικού πλαισίου που έχει διαμορφωθεί από την κυβέρνηση για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών και τις σχετικές υπουργικές αποφάσεις, έχει εκδικάσει την υπόθεση και έχει ορίσει τις 20 Ιουλίου ως τελευταία ημέρα για να προσκομίσουν οι δύο πλευρές (τηλεοπτικοί σταθμοί και Δημόσιο) τα υπομνήματα που θα εξειδικεύουν τα επιχειρήματά τους και θα στηρίζουν τις θέσεις τους. Ενώπιον της ολομέλειας του ΣτΕ, στην οποία προήδρευσε ο ίδιος ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Νίκος Σακελλαρίου και στην οποία μετέχουν 31 ανώτατοι δικαστικοί λειτουργοί, οι συνήγοροι των τηλεοπτικών καναλιών πρόβαλαν σωρεία επιχειρημάτων, βάλλοντας κατά των ρυθμίσεων της κυβέρνησης για τη χορήγηση των αδειών και καλώντας το δικαστήριο να κρίνει το σύνολο των επίμαχων ρυθμίσεων ως αντισυνταγματικών και εξ αυτού ανεφάρμοστων. Από την πλευρά του, το Δημόσιο υπερασπίστηκε της νομιμότητας των διατάξεων αυτών, ενώ οι συνήγοροί του άφησαν ανοικτό το ενδεχόμενο στο μέλλον να προκηρυχθούν και άλλες άδειες, θεματικές κ.ά.

 

Και ενώ η διαγωνιστική διαδικασία έχει ξεκινήσει και εξελίσσεται, πληροφορίες που επικαλείται η "Καθημερινή" από το ΣτΕ αναφέρουν ότι ο δικαστικός σχηματισμός της ολομέλειας που θα κρίνει τη συνταγματικότητα ή μη του νομοθετικού πλαισίου για τις άδειες, δεν πρόκειται να συνεδριάσει μετά την υποβολή των υπομνημάτων από τους διαδίκους. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, που επικαλούνται το γεγονός ότι οι περισσότεροι δικαστικοί ήδη βρίσκονται εκτός Αθηνών με δικαστικές άδειες, η διάσκεψη δεν πρόκειται να γίνει πριν από την έναρξη του νέου δικαστικού έτους, που ξεκινά στα μέσα Σεπτεμβρίου.

 

Μετά ταύτα οι εκτιμήσεις αρμόδιων δικαστικών πηγών, μεταθέτουν τον χρόνο της έκδοσης της απόφασης σε χρόνο μεταγενέστερο της έναρξης του νέου δικαστικού έτους και πάντως σε χρόνο που, αν όλα κυλήσουν χωρίς απρόοπτα, θα έχει ολοκληρωθεί και ο διαγωνισμός για τη χορήγηση των αδειών στα κανάλια.

 

Παράλληλα, χθες εκδόθηκε και η απόφαση της πενταμελούς σύνθεσης της ολομέλειας του ΣτΕ ενώπιον της οποίας έχουν προσφύγει οι τηλεοπτικοί σταθμοί, ΣΚΑΪ, ΑΝΤ1 και MEGA, ζητώντας προσωρινή δικαστική προστασία έως ότου εκδοθεί η απόφαση του ανωτάτου δικαστηρίου για το βασικό πακέτο των προσφυγών, που βάλλουν κατά του νόμου για τις τηλεοπτικές άδειες. Το ανώτατο δικαστήριο απέρριψε τις σχετικές αιτήσεις με ισάριθμες αποφάσεις του.

 

Τα θέματα που έχουν τεθεί στην ολομέλεια του ΣτΕ για τον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών είναι μείζονα, αφορούν στο ότι δεν προκηρύσσει τις άδειες το Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο που είναι ανεξάρτητη αρχή και ότι αυθαίρετα και αντιεπιστημονικά, όπως έχουν τονίσει και οι δικηγόροι των καναλιών, ορίστηκε ο αριθμός των αδειών σε τέσσερις.


protoselida

World Business

Διακόπτεται η παραγωγή της μπύρας Corona

Διακόπτεται η παραγωγή της μπύρας Corona

Θα διακόψει προσωρινά την παραγωγή της μπύρας Corona ο μεξικανικός όμιλος Grupo Modelo ύστερα από...

Media

Economist: Οι αριθμοί για τους θανάτους από Covid-19 δεν λένε την αλήθεια

Economist: Οι αριθμοί για τους θανάτους από Covid-19…

Η εξάπλωση του Covid-19 μετριέται συχνά με το πόσοι άνθρωποι έχουν μολυνθεί και πόσοι έχουν...

Τεχνολογία

Το επιβλαβές διαδικτυακό περιεχόμενο κύρια γονεϊκή ανησυχία

Το επιβλαβές διαδικτυακό περιεχόμενο κύρια γονεϊκή ανησυχία

Το επιβλαβές (βίαιο ή σεξουαλικό) περιεχόμενο θεωρείται ο σημαντικότερος κίνδυνος που αντιμετωπίζουν τα παιδιά ενώ...

Περιβάλλον

Οι περιορισμοί στην κυκλοφορία έκαναν τη γη να τρέμει λιγότερο

Οι περιορισμοί στην κυκλοφορία έκαναν τη γη να…

Τα μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας προκειμένου να περιοριστεί η εξάπλωση του κορονοϊού, έχουν αρχίσει να...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.