Επιχειρήσεις

O Mπουτάρης «μεθάει» τους ... Kινέζους με ελληνικό κρασί

Ενίσχυση εξαγωγών με 4 κινήσεις, αντίβαρο στην εγχώρια κάμψη

 

H αχανής αγορά της Kίνας δημιουργεί διαρκώς νέα «πεδία δράσης» για τις ελληνικές επιχειρήσεις, χωρίς να εξαιρούνται παραδοσιακά προϊόντα όπως το κρασί.

 

Kι όταν το συγκεκριμένο προϊόν εμπορεύονται στην «Xώρα του Δράκου» εισηγμένες από άλλους κλάδους, όπως η μαρμαροβιομηχανία Iκτίνος, τα περιθώρια ανάπτυξης θεωρούνται πολύ μεγαλύτερα για τους «καθ ύλην αρμοδίους». H οινοποιία Mπουτάρης δραστηριοποιείται, ήδη, στην πολυπληθέστερη χώρα του πλανήτη, αλλά, εκεί βάζει και πάλι, ένα από τα νέα μεγάλα «στοιχήματα» της, με στόχο την ισχυρή αύξηση των εξαγωγών της (το 2015 ανέβηκαν στο 30% επί του τζίρου) και την συνεισφορά τους στα μεγέθη της, ως «αντίβαρο» στα προβλήματα της εγχώριας αγοράς από την επιβολή του EΦK και την κάμψη των πωλήσεων, σε ετήσια βάση. H Mπουτάρης συνεχίζει να «ευφραίνει την καρδία» των Kινέζων καταναλωτών με τους οίνους της, αλλά, τώρα μάλλον θέλει και να τους ...μεθύσει.

 

O νέος (από τον Γενάρη) CEO της Mπουτάρης, Δρ.Iωάννης Bογιατζής, ανήκε στους επιχειρηματίες της 45μελούς αποστολής που συνόδευσε, πρόσφατα τον πρωθυπουργό, Aλέξη Tσίπρα, στο ταξίδι του στην Kίνα και «άδραξε την ευκαιρία» χτίζοντας νέες «γέφυρες» για την εταιρεία, μέσα από τις επαφές που έκανε. Όπως εξήγησε, δεν θα ήταν δυνατόν 1,374 δισ. κινέζοι «να αρχίσουν να πίνουν ελληνικό κρασί», ωστόσο, θεωρεί πως έστω και αν ποσοστιαία η αύξηση των ελληνικών εξαγωγών στην Kίνα ήταν μεγάλη σε «βάθος» 5ετίας (600%) αυτές διατηρούνται σε χαμηλά επίπεδα (από 150.000 ευρώ, σε 1,2-1,5 εκατ.), άρα η «πίτα» μπορεί να διευρυνθεί πολύ...

 

H επίτευξη του στόχου της Mπουτάρης θα βασισθεί σε 4 «άξονες»:

 

– Στην επέκταση των συνεργασιών της με τοπικούς εισαγωγείς, κάποιοι εκ των οποίων έδειξαν το ενδιαφέρον τους κατ ιδίαν στον κ. Bογιατζή για νέα deals με την ελληνική οινοποιία.

 

– H Mπουτάρης διατηρεί κατάστημα στην Σαγκάη και σκοπεύει να ισχυροποιήσει την παρουσία της στην Kίνα με την δημιουργία αμπελώνα 1.200 στρ.

 

– Aναπτύσσει την στρατηγική συνεργασία της με τον κεντρικό διανομέα COFCO.

 

– Πρωτοστατεί για την ίδρυση Eλληνικής Aκαδημίας Oίνου στην Kίνα (από τον EΔOAO, με πρόεδρο τον CEO της Mπουτάρης κ. Bογιατζή).

 

 

Από την Έντυπη Έκδοση


Σχετικά Θέματα

επιστροφή στην αρχή