Κατρούγκαλος: Κανείς δεν μπορεί να πανηγυρίζει

Την ικανοποίησή του για την πορεία της ελληνικής αγοράς εργασίας εκφράζει ο αρμόδιος υπουργός Γιώργος Κατρούγκαλος, μιλώντας στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, με αφορμή τη δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων της έρευνας "Δείκτης Τάσεων Αγοράς Εργασίας" για το χρονικό διάστημα Φεβρουάριος-Μάιος 2016.

 

Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας, πάνω από το 40% των εταιρειών είναι σε τροχιά προσλήψεων έως το τέλος του 2016, ενώ ποσοστό 44,4% των επιχειρήσεων σκέφτεται να δώσει αυξήσεις έως 3%, το επόμενο εξάμηνο.

 

Όπως αναφέρει ο υπουργός Εργασίας, τα αποτελέσματα της έρευνας επιβεβαιώνουν τα στοιχεία πολλών εθνικών και διεθνών οργανισμών που διαπιστώνουν μία σταδιακή, αλλά σταθερή ανάκαμψη της αγοράς εργασίας στη χώρα μας.

 

Ενδεικτικά, ο κ. Κατρούγκαλος επισημαίνει ότι, εντός του 2016, για πρώτη φορά, οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στον ΟΑΕΔ έπεσαν κάτω από το συμβολικό αριθμό του ενός εκατομμυρίου.

 

"Σύμφωνα με τα στοιχεία του συστήματος ΕΡΓΑΝΗ, που καταγράφουν τις προσλήψεις και τις απολύσεις στο σύνολο της οικονομίας, το πεντάμηνο Ιανουαρίου-Μαΐου, ήταν το καλύτερο από πλευράς θετικού ισοζυγίου προσλήψεων, από το 2001" διευκρινίζει ο υπουργός Εργασίας, τονίζοντας ότι σημειώθηκε ρεκόρ δεκαπενταετίας.

 

"Προφανώς, κανείς δεν μπορεί να πανηγυρίζει, όσο η ανεργία είναι στα υψηλά επίπεδα που βρίσκεται, ειδικά η ανεργία των νέων" υπογραμμίζει ο κ. Κατρούγκαλος και συνεχίζει: "Όμως, πάνω από 27% που είχε φθάσει η ανεργία, ήδη είναι περίπου κάτω από το 23% και, μάλιστα, ο ΟΟΣΑ διαπιστώνει ότι αυτή η ετήσια μείωση κατά 2% περίπου που ξεκίνησε από το 2015, μπορεί να συντηρηθεί και τα επόμενα χρόνια".

 

"Τώρα, λοιπόν, είναι η στιγμή να αξιοποιήσουμε την ανάκαμψη της οικονομίας, παράλληλα, με την επιστροφή στο ευρωπαϊκό κοινωνικό μοντέλο, που θα συνεπάγεται η επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων, για να έχουμε όχι απλώς ανάπτυξη, αλλά μία δίκαιη ανάπτυξη, της οποίας τα οφέλη θα μπορούν να μοιραστούν στο σύνολο του ελληνικού λαού και σε όλους τους εργαζόμενους" σχολιάζει ο υπουργός Εργασίας.


protoselida

Secret Money

TA «AΠONEPA»

TA «AΠONEPA»

Aκόμη η PAE «πληρώνει» τα «απόνερα» από την υπόθεση της πολυήμερης κατάρρευσης των πληροφοριακών συστημάτων...

Αυτοκίνητο

Το Mazda CX-30 κατακτά 5 αστέρια  στην αξιολόγηση του Euro NCAP

Το Mazda CX-30 κατακτά 5 αστέρια στην…

Το νέο Mazda CX-30 επιτυγχάνει την ανώτατη διάκριση των 5 αστέρων στις πρόσφατες δοκιμές πρόσκρουσης...

Τεχνολογία

Έρχονται αλλαγές στο Ιnstagram

Έρχονται αλλαγές στο Ιnstagram

Τέρμα στα ορατά likes στις φωτογραφίες: Η μια αγορά μετά την άλλη βιώνει από σήμερα...

Υγεία & Διατροφή

Ενστάσεις Ε.Ο.Φ. για τον διορισμό του νέου ΔΣ

Ενστάσεις Ε.Ο.Φ. για τον διορισμό του νέου ΔΣ

Ανακοινώθηκε ο διορισμός του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ), το οποίο για...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.