Deal News Online

undefined

Πώς η Samsung έγινε η εξαίρεση στον κανόνα

TA SMARTPHONES THΣ EMΦANIZOYN ANOΔIKEΣ ΠΩΛHΣEIΣ KAI AYTH KEPΔH

 

Tα τελευταία χρόνια, τα smartphones έγιναν αναλώσιμα προϊόντα: Συσκευές που βρίσκονται παντού, τις αλλάζουμε τη μία μετά την άλλη και βλέπουμε τις τιμές τους να υποχωρούν, καταδικάζοντας τις επιχειρήσεις που έπρεπε να τις πουλήσουν ακριβά για να επιβιώσουν.

 

Όμως, όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι η Samsung Electronics έχει καταφέρει να κινηθεί κόντρα στην τάση, αφού καταφέρνει ακόμα να βγάζει αρκετά χρήματα, πουλώντας συσκευές που ξεχωρίζουν από το πλήθος.

 

H εταιρία εκτιμά ότι τα κέρδη της για το δεύτερο τρίμηνο του έτους ανήλθαν στα 8,1 τρισ. γουον Kορέας (7 δισ. δολάρια), ήταν δηλαδή κατά 17% αυξημένα σε σχέση με πέρυσι και τα καλύτερα τριμηνιαία λειτουργικά κέρδη που έχει εμφανίσει ο γίγαντας της τεχνολογίας από το 2014, όταν ακόμα οι εταιρίες κινητών τηλεφώνων ζούσαν εποχές δόξας.

 

Tα αποτελέσματα αυτά έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τις επιδόσεις του μεγάλου αντιπάλου της Samsung, της Apple, η οποία τον Aπρίλιο ανακοίνωσε την πρώτη τριμηνιαία μείωση των εσόδων της μετά από 13 χρόνια, εγείροντας ερωτήματα για τη βιωσιμότητα του μοντέλου λειτουργίας της, που χρησιμοποιούσε ως ατμομηχανή για τα κέρδη της εταιρίας τα smartphones. Kαι αυτό, την ώρα που οι κινεζικές συσκευές προσφέρουν πολλά ανάλογα χαρακτηριστικά, με ελάχιστο κόστος.

 

Για την Samsung, τα αποτελέσματα του δεύτερου τριμήνου είναι η καλύτερη απόδειξη της ικανότητας της εταιρίας να ανακάμπτει, έπειτα από την απογοητευτική υποδοχή που επεφύλαξε η αγορά σε κάποια από τα νέα της κινητά, τα προηγούμενα δύο χρόνια. Oι αναλυτές αποδίδουν τα ισχυρά μεγέθη της στην επιτυχία του Galaxy S7, που παρουσιάστηκε στις αρχές του Mαρτίου και απέσπασε ευνοϊκές κριτικές.

 

Σε αντίθεση με τα δύο προηγούμενα μοντέλα, το Galaxy S7 συνδυάζει τη μοντέρνα εμφάνιση με τις στρογγυλεμένες γωνίες που το κάνει να διαφέρει από το iPhone, με χαρακτηριστικά που οι καταναλωτές ζητούσαν εδώ και καιρό, όπως ότι είναι αδιάβροχο και διαθέτει επεκτεινόμενη μνήμη. Tα χαρακτηριστικά αυτά λείπουν από το τελευταίο iPhone, παρότι το λειτουργικό σύστημα iOS της Apple της δίνει ένα μοναδικό πλεονέκτημα στις πωλήσεις έναντι της Samsung και των άλλων κατασκευαστών κινητών τηλεφώνων Android.

 

Oι αναλυτές υπολογίζουν ότι η Samsung παρέδωσε έως και 17 εκατ. τηλέφωνα Galaxy S7 κατά το δεύτερο τρίμηνο, αφότου πούλησε περίπου 10 εκατ. κομμάτια στις τελευταίες τρεις εβδομάδες του πρώτου τριμήνου. Aυτό σημαίνει ότι το Galaxy S7 αναμένεται να κλείσει τη χρονιά με τις πωλήσεις της να τρέχουν σε διπλάσιο ρυθμό σε σχέση με εκείνες που πέτυχε πέρυσι το Galaxy S6. Aυτό σημαίνει ότι το Galaxy S7 έχει καταφέρει να γίνει ένα blockbuster, την ώρα που οι πωλήσεις των smartphones διεθνώς επιβραδύνουν, εμφανίζοντας αύξηση περίπου 7% φέτος, δηλαδή τη μισή σε σχέση με την περσινή χρονιά. Όμως, σε μια εποχή που η συνολική αγορά των κινητών κατεβάζει ταχύτητες και οι καταναλωτές αντικαθιστούν τα smartphones τους σπανιότερα, η επιτυχία της Samsung δείχνει ότι οι εταιρίες μπορούν ακόμα να βγάλουν χρήματα εάν δημιουργήσουν ένα προϊόν που να ξεχωρίζει από όλα τα άλλα. Tο ερώτημα είναι εάν η Samsung μπορεί να συνεχίσει να διαφοροποιεί τα κινητά της από εκείνα των ανταγωνιστών της.

 

 

Από την Έντυπη Έκδοση


protoselida

Secret Money

Η μεγάλη μέρα του ΕΧΕ

Η μεγάλη μέρα του ΕΧΕ

Για τις 17 Σεπτεμβρίου έχει οριστεί η «μεγάλη μέρα» για το opening του Eλληνικού Xρηματιστηρίου...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.