Deal News Online

undefined

Τα σημερινά πρωτοσέλιδα

Η επικαιρότητα όπως περιγράφεται στα πρωτοσέλιδα των ελληνικών εφημερίδων.

 

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Κοράκια για την Άννα

 

Η εφημερίδα γράφει ότι «οι συνήθεις καπηλευτές πολιτικοί, που ούτε καν ήξεραν την Κορακάκη πριν τους Ολυμπιακούς, έτρεξαν να κλέψουν λίγη από τη λάμψη της. Μόλις πήρε το μετάλλιο, έσπευσαν να γκρεμίσουν την παράγκα που είχε κατασκευάσει μόνος του ο πατέρας της για να κάνει προπόνηση».

 

ΕΘΝΟΣ: Τι αλλάζει σε 806.000 επικουρικές


Η εφημερίδα σημειώνει ότι «"ψαλίδι" που φτάνει έως και 40% στο καθαρό ποσό έρχεται για χιλιάδες συνταξιούχους με το δεύτερο κύμα περικοπών των επικουρικών συντάξεων τον Σεπτέμβριο. Σύμφωνα με πληροφορίες του "Έθνους-Συντάξεις", το δεύτερο πακέτο επανυπολογισμού που θα εμφανιστεί με την πληρωμή στις 2/9 ανακαθορίζει 806.000 επικουρικές συντάξεις από 6 πρώην Ταμεία».

 

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Φορολογούν κοινωνικά επιδόματα!


Η εφημερίδα γράφει ότι «εκατοντάδες χιλιάδες ανάπηροι, τρίτεκνοι, πολύτεκνοι και άνεργοι έχουν πέσει τους τελευταίους μήνες θύματα μιας πρακτικής του υπουργείου Οικονομικών και της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων να επιβάλλουν άδικα και παράνομα "χαράτσια" σε επιδόματα που λαμβάνουν!».

 

ΕΣΤΙΑ: Καθεστώς τρόμου στο Λιμενικό


Η εφημερίδα τονίζει ότι «οι ευρωπαϊκές αντιδράσεις προς τις εκβιαστικές πρακτικές της Αγκύρας αναδεικνύουν μόνον μία πλευρά του προβλήματος της μεταβαλλομένης εντάσεως των μεταναστευτικών ροών. Η σημασία της οποίας, μάλιστα, κινείται στην σφαίρα των πολιτικών θέσεων και αντιπαραθέσεων, περιοριζομένη στους διαδρόμους κυβερνητικών και υπηρεσιακών γραφείων».

 

Η ΑΥΓΗ: Η αλήθεια για τις συντάξεις


Σύμφωνα με την εφημερίδα «καμία διαφορά δεν πρόκειται να δει στα ΑΤΜ το 80% των συνταξιούχων, καθώς η παρακράτηση του 0,6% για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στις συντάξεις, που θα εφαρμοστεί αναδρομικά από την 1η Ιουλίου, γίνεται στο πραγματικό ποσό (για πρώτη φορά) και όχι στο ύψος της σύνταξης του 2010, όπως έγινε σε μια σειρά περίπου 12 παρεμβάσεων-μειώσεων την προηγούμενη εξαετία».

 

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: Άλλοι σφάζονται στο παρά πέντε των τηλεοπτικών αδειών... κι άλλοι δεν νοιάζονται


Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι «κορυφώνεται ο πόλεμος των επιχειρηματιών. Η δέσμευση από τον εισαγγελέα των περιουσιακών στοιχείων του ιδιοκτήτη του ΣΚΑΪ και του Παναθηναϊκού Γ. Αλαφούζου, ερευνώντας υπόθεση εκτεταμένης φοροδιαφυγής άνω των 50 εκατ. ευρώ, προκαλεί ενθουσιασμό στην εφημερίδα "Παραπολιτικά", που συνδέεται με τον Β. Μαρινάκη. Στην πραγματικότητα, το έντυπο είχε προαναγγείλει τις εξελίξεις" και η εφημερίδα προσθέτει ότι "εκτός νυμφώνος για τις τηλεοπτικές άδειες βρίσκεται το Mega. Με ευθύνη των επιχειρηματιών Ψυχάρη, Βαρδινογιάννη και Μπόμπολα εκατοντάδες εργαζόμενοι κινδυνεύουν να βρεθούν στον δρόμο».

 

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Άλμα του τουρισμού τον Ιούλιο


Η εφημερίδα επισημαίνει ότι «απογειώθηκαν οι διεθνείς αεροπορικές αφίξεις τον Ιούλιο κατά 9,1%, δημιουργώντας πλέον τις προϋποθέσεις για επίτευξη του στόχου για τον τουρισμό που είχε τεθεί για φέτος. Σύμφωνα με στοχεία του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), παρατηρήθηκε ισχυρό κύμα κρατήσεων τελευταίως, με αποτέλεσμα οι αφίξεις από το εξωτερικό να φτάσουν τον Ιούλιο τα 3,3 εκατ.».

 

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Μέτωπο αντίστασης - διεκδίκησης στην επίθεση κυβέρνησης - κεφαλαίου


Η εφημερίδα αναφέρει ότι «την πλήρη αντιστοίχιση της βαρβαρότητας που επικρατεί στους χώρους δουλειάς με το νομικό πλαίσιο που διέπει τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας επιδιώκουν συντονισμένα οι βιομήχανοι και η σημερινή κυβέρνησή τους. Απέναντι σ΄αυτήν τη στόχευση ξεδιπλώνεται την περίοδο αυτή η προσπάθεια των ταξικών συνδικάτων να συγκροτηθεί ένα μέτωπο αντίστασης αλλά και διεκδίκησης».

 

ΤΑ ΝΕΑ: Οι πρόσφυγες ξανάρχονται


Η εφημερίδα σημειώνει ότι «σε άμεση επαναξιολόγηση του κυβερνητικού σχεδιασμού στο Προσφυγικό προχωρεί το Μέγαρο Μαξίμου, καθώς οι αυξητικές τάσεις στις προσφυγικές ροές προκαλούν ανησυχία και ανοίγουν έναν νέο κύκλο έντασης στα νησιά του Βόρειου Αιγαίου. Το σκηνικό που διαμορφώνεται αναγκάζει τον Πρωθυπουργό να κόψει τις ολιγοήμερες διακοπές του και να συγκαλέσει διαδοχικές συσκέψεις με τους αρμόδιους υπουργούς κατά το προσεχές διήμερο».

 

Το ΠΟΝΤΙΚΙ: Στοίχημα Τσίπρα για κάλπες το 2019


Η εφημερίδα γράφει ότι «με διεθνείς πρωτοβουλίες απαντά η κυβέρνηση στην "παγίδα" της εκλογολογίας. Γερμανία, Γαλλία και ΗΠΑ πριμοδοτούν την κυβερνητική και πολιτική σταθερότητα».

 

kontranews: Δέσμευσαν την περιουσία και τους λογαριασμούς του Γιάννη Αλαφούζου


Σύμφωνα με την εφημερίδα «μετά από εξονυχιστικό έλεγχο που διενήργησαν στις επιχειρήσεις συμφερόντων του Γιάννη Αλαφούζου οι αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες, διαπίστωσαν φοροδιαφυγή-μαμούθ, που αγγίζει τα εξήντα εκατομμύρια ευρώ».

 

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ


Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «Φορο-ακρότητες»


Η εφημερίδα τονίζει ότι «"χαράτσια" σε κοινωνικά επιδόματα επιβάλλουν το υπ. Οικονομικών και η ΓΓΔΕ, κατά παράβαση ισχυουσών διατάξεων και εγκυκλίων. Θύματα της νέας αυτής πρακτικής του υπουργείου και της ΓΓΔΕ είναι εκατοντάδες χιλιάδες ανάπηροι, τρίτεκνοι, πολύτεκνοι και άνεργοι φορολογούμενοι».

 

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: Αλλάζει ρότα ο ΟΛΠ


Η εφημερίδα σημειώνει ότι «η έναρξη της εποχής Cosco στον ΟΛΠ είχε ως αποτέλεσμα και τη συγκρότηση ενός νέου διοικητικού συμβουλίου, όπως και αλλαγές στα υψηλά διοικητικά κλιμάκια».


protoselida

Secret Money

 TI «ΠAIZEI» ME TH XAΛYBOYPΓIKH;

TI «ΠAIZEI» ME TH XAΛYBOYPΓIKH;

Yπάρχει άραγε κάποια εξέλιξη στις συζητήσεις μεταξύ των τραπεζών και της Xαλυβουργικής για το θέμα...

Τεχνολογία

Tik Tok: Έξοδος από Χονγκ Κονγκ εντός ημερών

Tik Tok: Έξοδος από Χονγκ Κονγκ εντός ημερών

Ένα από τα δημοφιλέστερα στους νέους μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το TikTok, ανακοίνωσε ότι θα αποχωρήσει...

Περιβάλλον

ΟΗΕ: Προειδοποίηση για αύξηση ζωονόσων ασθενειών

ΟΗΕ: Προειδοποίηση για αύξηση ζωονόσων ασθενειών

Περισσότερες επιδημίες θα προκύψουν, εκτός κι εάν οι κυβερνήσεις λάβουν ενεργά μέτρα για να αποτρέψουν το πέρασμα άλλων ζωονόσων ασθενειών στον...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.