«Στροφή» των hedge funds στα ελληνικά ομόλογα Προτεινόμενο

Πρoθυμία για την αγορά ελληνικών ομολόγων διαπιστώνει στους κόλπους των διεθνών επενδυτών το πρακτορείο Reuters.

 

Η ελληνική κυβέρνηση, σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα, εξετάζει το ενδεχόμενο εξόδου στις αγορές το καλοκαίρι του 2017, με αρκετούς επενδυτές να δηλώνουν πρόθυμοι να αγοράσουν τα ελληνικά ομόλογα.

 

Η τελευταία φορά που η Ελλάδα βγήκε στις αγορές ομολόγων ήταν το 2014. Λίγους μήνες αργότερα επήλθε η ρήξη μεταξύ της Αθήνας και των Βρυξελλών, με αποτέλεσμα την κατακρήμνιση των τιμών των ελληνικών ομολόγων.

 

«Από τότε όμως, έχουν αλλάξει πολλά», σχολιάζει το Reuters και προσθέτει: Τα τελευταία μακροοικονομικά μεγέθη, αλλά και η προοπτική ένταξης της Ελλάδας στο πρόγραμμα αγοράς ομολόγων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, αναθερμαίνουν το ενδιαφέρον των ξένων επενδυτών για τα ελληνικά ομόλογα.

 

«Πρέπει να δούμε ποιες είναι οι ευκαιρίες και ποιοι είναι οι κίνδυνοι» τονίζει ο Άντριου Ουίλσον, αναλυτής της Goldman Sachs Asset Management, ο οποίος δεν αποκλείει το ενδεχόμενο αγοράς πρόσθετου ελληνικού χρέους.

 

«Το περιβάλλον των χαμηλών επιτοκίων είναι ένας από τους λόγους που εξετάζουμε να επενδύσουμε στο ελληνικό χρέος» σημειώνει από την πλευρά της JP Morgan Asset Management, ο Ντέιβιντ Ταν.

 

«Θα πρέπει να ετοιμαστούμε να εξετάσουμε πιθανή επένδυση στα ελληνικά ομόλογα» συμπληρώνει, ενώ κάνοντας ειδική μνεία στην περίπτωση του 2014, επισημαίνει ότι «παρότι πρέπει να μαθαίνουμε από το παρελθόν, οφείλουμε να προχωρούμε προς τα μπροστά».

 

Σύμφωνα με το Reuters, οι πιο τολμηροί επενδυτές - δηλαδή τα hedge funds - έχουν ήδη, αποτιμήσει διάφορες ευκαιρίες στην Ελλάδα, όπως οι τραπεζικές μετοχές, για τις οποίες εκτιμούν ότι σύντομα θα ανακάμψουν.


protoselida

Media

Guardian: Ο ήλιος δύει για τη Χρυσή Αυγή

Guardian: Ο ήλιος δύει για τη Χρυσή Αυγή

Η Ελλάδα αποδέχεται το τέλος της εποχής της οργής, σημειώνει η βρετανική εφημερίδα Guardian σε...

Secret Money

H «EΠIΣTPOΦH»

H «EΠIΣTPOΦH»

Όταν ανέλαβε τα ηνία του TAIΠEΔ είχε προβληθεί ιδιαίτερα ότι ήταν ένα στέλεχος της αγοράς...

Αυτοκίνητο

Fiat: Επενδύει σε νέες υπηρεσίες για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Fiat: Επενδύει σε νέες υπηρεσίες για τα ηλεκτρικά…

Μνημόνιο συνεργασίας στην έρευνα των υπηρεσιών που αφορούν στα δίκτυα V2G υπεγράφη μεταξύ της Terna,...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.