Περικοπές στην Ιταλία για μηδενικό έλλειμμα

Ο Μάριο Ντράγκι, διοικητής της Τράπεζας της Ιταλίας αλλά και υποψήφιος διάδοχος του Ζαν Κλοντ Τρισέ, για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, αναφέρθηκε λεπτομερώς στις στρατηγικές για την εξυγίανση της ιταλικής δημόσιας οικονομίας.

 

Για να επιτευχθεί ο στόχος της μηδενικής σχέσης ελλείμματος στο ΑΕΠ που έχει θέσει η κυβέρνηση Μπερλουσκόνι για το έτος 2014, ο Ντράγκι θεωρεί ότι «πρέπει οπωσδήποτε να μειωθούν κατά 7% οι συνολικές δαπάνες του δημόσιου».

 

«Ένα αποτέλεσμα --τόνισε-- που μπορούμε να πετύχουμε μόνον αν οι περικοπές πραγματοποιηθούν σε όλους τους κύριους τομείς».

 

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της Τράπεζας της Ιταλίας «η ανάκαμψη μετά την κρίση φαίνεται να ακολουθεί βραδείς ρυθμούς και υπάρχει ο κίνδυνος να επηρεασθεί αρνητικά, για αρκετό καιρό η ανάπτυξη της οικονομίας».

 

Ο Μάριο Ντράγκι υπογράμμισε, επίσης, ότι "μια νέα δυναμική ανάπτυξης προϋποθέτει την αύξηση του δείκτη απασχόλησης --ιδίως των νέων και των γυναικών--, ουσιαστικότερες επενδύσεις κεφαλαίων αλλά και αγορές, δημόσιες υπηρεσίες και κανονισμούς που να ευνοούν την αύξηση της παραγωγικότητας".

 

Τέλος, σύμφωνα με τον ίδιο, «από τη στιγμή που η φορολογική πίεση παραμένει σε υψηλά επίπεδα, η μόνη λύση, είναι ο περιορισμός των δαπανών του Δημοσίου».


protoselida

Media

Απεβίωσε ο αρχικός κιθαρίστας των Motorhead, Larry Wallis

Απεβίωσε ο αρχικός κιθαρίστας των Motorhead, Larry Wallis

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 70 ετών άφησε ο πρώτος κιθαρίστας των Motorhead,...

Secret Money

OI «NEOI» TOY IAΣΩ

OI «NEOI» TOY IAΣΩ

Mπορεί ο Γ. Σταματίου να διατηρήθηκε στη θέση του επικεφαλής του Iασώ, αλλά στο νέο...

Αυτοκίνητο

Fiat: Επενδύει σε νέες υπηρεσίες για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Fiat: Επενδύει σε νέες υπηρεσίες για τα ηλεκτρικά…

Μνημόνιο συνεργασίας στην έρευνα των υπηρεσιών που αφορούν στα δίκτυα V2G υπεγράφη μεταξύ της Terna,...

Περιβάλλον

ΚΑΠΕ: Ανέλαβε το πρόγραμμα EMOBICITY για την ηλεκτροκίνηση

ΚΑΠΕ: Ανέλαβε το πρόγραμμα EMOBICITY για την ηλεκτροκίνηση

Το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (KAΠE) ανέλαβε πρόσφατα τον συντονισμό του νέου ευρωπαϊκού προγράμματος EMOBICITY...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.