ΥΠΕΚΑ για ΔΕΣΦΑ: Αποποίηση ευθυνών για ενδεχόμενο «ναυάγιο» της ιδιωτικοποίησης

Η κυβέρνηση δεν φέρει καμία ευθύνη για το ενδεχόμενο «ναυάγιο» της ιδιωτικοποίησης του ΔΕΣΦΑ, διευκρινίζουν πηγές του υπουργείου Περιβάλλοντος, με αφορμή δημοσιεύματα διάφορων ηλεκτρονικών και έντυπων μέσων ενημέρωσης.

 

Οι ίδιες πηγές υπενθυμίζουν πως «η αλλαγή στους όρους του διαγωνισμού που περιορίζει το ποσοστό της Αζέρικης SOCAR στο 49%, έγινε από τη Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Ε.Ε.» και επισημαίνουν ότι «η κυβέρνηση σε καμία φάση δεν παρενέβη στους όρους του διαγωνισμού».

 

Αντιθέτως - συνεχίζουν οι αξιωματούχοι του υπουργείου - η πλευρά των Αζέρων φαίνεται πως επιζητά αλλαγή των όρων, επιδιώκοντας να της δοθεί το σύνολο των διαθεσίμων της εταιρείας, με το δημόσιο να παραιτείται ταυτόχρονα, από το δικό του μερίδιο.

 

Όσον αφορά την πρόσφατη τροπολογία της κυβέρνησης και τις επικρίσεις περί επιδείνωσης του επενδυτικού κλίματος, διερωτώνται αν το επενδυτικό κλίμα υπηρετείται με την αύξηση 68% στα τέλη χρήσης του δικτύου, η οποία μεταφράζεται σε επιβάρυνση του ενεργειακού κόστους για την εγχώρια παραγωγή και τα νοικοκυριά.

 

Είναι φανερό - συμπληρώνουν οι ίδιες πηγές - πως τα κατευθυνόμενα δημοσιεύματα επιδιώκουν τόσο να υπονομεύσουν την ενεργειακή πολιτική της κυβέρνησης, όσο και να μετακυλήσουν σ' αυτήν τις ευθύνες για μια ενδεχόμενη αποχώρηση της SOCAR.

 

Η κυβέρνηση πορεύεται αταλάντευτα με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον και με σεβασμό στους διεθνείς και ευρωπαϊκούς κανόνες, καταλήγουν.


protoselida

World Business

Volkswagen για Τουρκία: Δεν θα κάνουμε εργοστάσιο σε πεδίο μάχης

Volkswagen για Τουρκία: Δεν θα κάνουμε εργοστάσιο σε…

Ο πρόεδρος-διευθύνων σύμβουλος της Volkswagen υπερασπίστηκε σήμερα την απόφαση της εταιρείας να αναβάλλει την κατασκευή...

Secret Money

TA «AΠONEPA»

TA «AΠONEPA»

Aκόμη η PAE «πληρώνει» τα «απόνερα» από την υπόθεση της πολυήμερης κατάρρευσης των πληροφοριακών συστημάτων...

Περιβάλλον

Ναύπακτος: Συνέδριο της ΠΑΝΔΟΙΚΟ για θαλάσσιο χωροταξικό

Ναύπακτος: Συνέδριο της ΠΑΝΔΟΙΚΟ για θαλάσσιο χωροταξικό

Το Πανελλήνιο Δίκτυο Οικολογικών Οργανώσεων (ΠΑΝΔΟΙΚΟ), που εκπροσωπεί περισσότερες από 40 οικολογικές οργανώσεις από όλη...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.