Επιχείρηση αναδιαμόρφωσης της VW από τον CEO Ματίας Μίλλερ

Ο CEO της Volkswagen, Matthias Mueller προωθεί μία τεχνολογική και διαρθρωτική μεταρρύθμιση στη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της Ευρώπης, παρά τις εσωτερικές αντιδράσεις που αντιμετωπίζει, ενώ αναμένει πως οι προσπάθειές του θα αρχίσουν να καρποφορούν σε δύο με τρία χρόνια.

 

Το ΔΣ της VW επεξεργάζεται περίπου 60 πρότζεκτ για την ανανέωση της εταιρείας, συμπεριλαμβανόμενης και αλλαγής της κουλτούρας των 12 brands που εμπεριέχονται σε αυτή.

 

Το σκάνδαλο των μηχανών diesel το οποίο ξέσπασε τον προηγούμενο Σεπτέμβριο ώθησε τη Volkswagen στην επιτάχυνση μίας αναπροσπαρμογής την οποία σχεδίαζε εν μέσω μίας γενικότερης μεταστροφής του αυτοκινητιστικού κόσμου προς την αυτόματη και ηλεκτρική οδήγηση. Η VW επένδυσε 300 εκατ. δολάρια στην εφαρμογή Gett (παρόμοια της Uber), φέτος.

 

Η μείωση του κόστους της εταιρείας είναι καίριας σημασίας για την τακτική του Mueller, ο οποίος τα βρίσκει λίγο δύσκολα στην μεταρρύθμιση μίας οργάνωσης-μαμούθ με περίπου 610.000 εργαζόμενους.

 

Οι τρεις μεγαλύτεροι μέτοχοι της VW κατέχουν πάνω από το 80% των ψήφων, με τις οικογένειες Porsche και Piech να κατέχουν τα πλειοψηφικά πακέτα, και την Κάτω Σαξονία να κατέχει το 20%.

 

Η αυξανόμενη αδυναμία της VW υπογραμμίστηκε και τον Αύγουστο μετά από την άρση παραγωγής σε έξι εργοστάσια λόγω συμβολαιακής ασυμφωνίας με την πάροχο εξαρτημάτων Prevent Group.

 

 

Πηγή: Bloomberg


protoselida

Media

DW: Επαναπροωθεί η Ελλάδα παράνομα πρόσφυγες στην Τουρκία;

DW: Επαναπροωθεί η Ελλάδα παράνομα πρόσφυγες στην Τουρκία;

To oρμητικό ποτάμι του Έβρου είναι το φυσικό σύνορο Ελλάδας-Τουρκίας. Όταν πέφτει ο ήλιος πυκνά...

Secret Money

TA «AYTOMATA KAΠEΛA»

TA «AYTOMATA KAΠEΛA»

Δεν πρόλαβε να εξοντώσει η ρουκέτα του αμερικανικού drone τον Iρανό στρατηγό Σουλεϊμανί και σε...

Υγεία & Διατροφή

Καινοτόμος θεραπεία των όγκων του ΚΝΣ

Καινοτόμος θεραπεία των όγκων του ΚΝΣ

Οι νέες εξειδικευμένες θεραπείες στην αντιμετώπιση του καρκίνου και όχι μόνο, προσφέρουν ελπίδα σε χιλιάδες...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.