Αβραμόπουλος: Ε.Ε. - Τουρκία αποφασισμένες να τηρήσουν τη συμφωνία

Αποφασισμένες να τηρήσουν τη συμφωνία για το προσφυγικό - μεταναστευτικό είναι τόσο η Ευρωπαϊκή Ένωση, όσο και η Τουρκία, δήλωσε ο επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών και Ιθαγένειας της Ε.Ε. Δημήτρης Αβραμόπουλος.

 

Με βάση τη συμφωνία του Απριλίου, η Ε.Ε. κατάφερε ανάσχεση των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών στο Αιγαίο, με αντάλλαγμα οικονομική βοήθεια προς την Τουρκία για την περίθαλψη των προσφύγων και κατάργηση της βίζας για τους Τούρκους πολίτες που επιθυμούν να ταξιδέψουν σε ευρωπαϊκό έδαφος.

 

Η κατάργηση της βίζας ωστόσο δεν έχει προχωρήσει, καθώς η Ε.Ε. ζητεί αλλαγές στην αντιτρομοκρατική νομοθεσία στην Τουρκία, με την Άγκυρα να απαντά ότι έχει να αντιμετωπίσει πολλαπλές απειλές από τρομοκρατικές οργανώσεις.

 

Οργή προκάλεσε στην Άγκυρα και η ψυχρή στάση των ευρωπαϊκών πρωτευουσών όταν ο πρόεδρος και η κυβέρνησή της αντιμετώπισαν την απειλή της ανατροπής με πραξικόπημα, στις 15 Ιουλίου, καθώς και οι επικρίσεις για τις εκκαθαρίσεις στις οποίες προχώρησαν οι τουρκικές αρχές κατά υπόπτων για συμμετοχή στο στρατιωτικό κίνημα.


Εγγραφείτε στο Newsletter μας

protoselida

Media

Συνεργασία Antenna Music με Πάντειο Πανεπιστήμιο

Συνεργασία Antenna Music με Πάντειο Πανεπιστήμιο

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ο Antenna Music (μέλος του Antenna Group) συνεργάστηκε με το Εργαστήριο...

Secret Money

OI 2 «OΨEIΣ» THΣ AMERESCO

OI 2 «OΨEIΣ» THΣ AMERESCO

Δεν είναι και το πιο συνηθισμένο, την ώρα που βρίσκεται στην Eλλάδα η αντιπρόεδρος του...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.