Βιοτέχνες σε Τσίπρα: Τα «λουκέτα» πνίγουν την αγορά

Η ανάπτυξη δεν έρχεται με ευχολόγια

 

Τη ζοφερή πραγματικότητα που βιώνουν οι ελληνικές επιχειρήσεις, περιέγραψαν στον πρωθυπουργό οι εκπρόσωποι των παραγωγικών τάξεων ασκώντας σκληρή κριτική για την πολιτική, που ακολουθεί η κυβέρνηση και σημειώνοντας πως «η ανάπτυξη δεν έρχεται με ευχολόγια.»


Τα τελευταία έξι χρόνια έκλεισαν πανελλαδικά περισσότερες από 244.000 επιχειρήσεις, χάθηκαν 843.000 θέσεις εργασίας ενώ τα capital controls του περασμένου καλοκαιριού και η διατήρησή τους αποτελεί ένα καταστροφικό ράπισμα για την ελληνική οικονομία.

 

Οι σχετικές επισημάνσεις έγιναν στον κ. Τσίπρα από τον πρόεδρο του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, Παναγιώτη Παπαδόπουλο, κατά τη συνάντηση που είχαν ενόψει της ΔΕΘ.

 

Πρόσθεσε δε ότι, «όσο το πρόβλημα αντιμετωπίζεται παθητικά, τόσο η επιχειρηματικότητα θα βουλιάζει ενώ οι προοπτικές για ανάκαμψη της οικονομίας συνεχώς θα περιορίζονται.

 

Οι ΜμΕ δεν μπορούν να στηριχθούν σε νεφελώδεις υποσχέσεις. Θέλουν καθαρά λόγια, καθαρές λύσεις, πρόοδο και όχι οπισθοδρόμηση». Ο κ. Παπαδόπουλος πρόσθεσε ότι «το πραγματικό διακύβευμα για την αγορά, αλλά και για το μεγαλύτερο μέρος της ελληνικής κοινωνίας, είναι το πώς θα δημιουργηθούν ξανά στην Ελλάδα συνθήκες οικονομικής ανάπτυξης. Η ανάπτυξη πρέπει να εκπορεύεται από έναν υγιή ιδιωτικό τομέα και όχι από το κράτος. Το κράτος θέτει τις προϋποθέσεις, ώστε να λειτουργήσει υγιώς η ελεύθερη αγορά».

 

Ζοφερή είναι η εικόνα και στη Θεσσαλονίκη με τις επιχειρήσεις που σταμάτησαν τη δραστηριότητα τους, το εν λόγω διάστημα, να αγγίζουν τις 11.500, ενώ οι θέσεις εργασίας που χάθηκαν τις 50.000».

 

Σύμφωνα με το ΒΕΘ, στο σημείο όπου βρίσκεται σήμερα η χώρα, εύκολες λύσεις δεν υπάρχουν. «Αν θέλουμε να έχουμε ουσιαστικά αποτελέσματα, η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα, που ειδικά το τελευταίο διάστημα λησμονείται ακόμη και η ύπαρξή της, θα πρέπει, έστω και την ύστατη στιγμή, να αποτελέσει εθνική προτεραιότητα, ώστε να βγει η ελληνική οικονομία από την κρίση και να επιτευχθεί ο αναπροσανατολισμός του παραγωγικού και αναπτυξιακού μοντέλου της χώρας, με έμφαση στην εξωστρέφεια» τονίζεται σε σχετικό υπόμνημα.


Δείτε επίσης: Βιοτέχνες σε Τσίπρα: Τα «λουκέτα» πνίγουν την αγορά


Εγγραφείτε στο Newsletter μας

protoselida

World Business

Εξετάζεται η επαύξηση της παραγωγικής ικανότητας του αγωγού TAP

Εξετάζεται η επαύξηση της παραγωγικής ικανότητας του αγωγού…

Η προοπτική επαύξησης της μεταφορικής ικανότητας του αγωγού φυσικού αερίου ΤΑΡ εξετάζεται στο πλαίσιο market...

Media

Ενημέρωση για ΕΡΤ-ΑΠΕ ζητά η ΕΣΗΕΑ

Ενημέρωση για ΕΡΤ-ΑΠΕ ζητά η ΕΣΗΕΑ

Σε ανακοίνωση της η ΕΣΗΕΑ αναφέρει ότι “βρίσκεται σε ετοιμότητα και παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις...

Secret Money

 H ΔEΠA KAI O POSEIDON

H ΔEΠA KAI O POSEIDON

Ένας (ακόμη) λόγος που «επείγουν» οι αποφάσεις για την «επόμενη μέρα» της ΔEΠA είναι οι...

Αθλητικά

Παρελθόν από τον Ολυμπιακό ο Μάντζαρης

Παρελθόν από τον Ολυμπιακό ο Μάντζαρης

Παρελθόν από τον Ολυμπιακό αποτελεί ο Βαγγέλης Μάντζαρης. Ο Έλληνας γκαρντ είχε συμβόλαιο μέχρι τη σεζόν 2019-20, αλλά...

Τουρισμός

Άμεσες ενέργειες για την στήριξη της Χαλκιδικής ως τουριστικού προορισμού

Άμεσες ενέργειες για την στήριξη της Χαλκιδικής ως…

Άμεσες ενέργειες για την στήριξη της Χαλκιδικής ως τουριστικού προορισμού αποφασίστηκαν σε ευρεία σύσκεψη που...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.