Πλήγμα για SpaceX

Καταστροφή του πυραύλου στο Κέιπ Κανάβεραλ

 

Δυσάρεστες επιπτώσεις, όχι μόνο για τη SpaceX αλλά και για το Facebook, έχει η καταστροφή του πυραύλου της πρώτης, την Πέμπτη, κατά τη διάρκεια δοκιμών στο Κέιπ Κανάβεραλ, εν όψει εκτόξευσης δορυφόρου τηλεπικοινωνιών.

 

Κατά την SpaceX, μία «ανωμαλία» σημειώθηκε ενώ ο πύραυλος φορτωνόταν με καύσιμα, χωρίς να τραυματιστεί κανείς. Ωστόσο, η ισχύς της έκρηξης ήταν πολύ μεγάλη, με αποτέλεσμα να γίνει αντιληπτή σε σπίτια σε μεγάλη απόσταση.

 

Μαζί με τον πύραυλο, που ήταν να εκτοξευτεί το Σάββατο, καταστράφηκε και ένας ισραηλινής κατασκευής δορυφόρος που προοριζόταν για χρήση από το Facebook. Η εταιρεία, σε συνεργασία με τη Eutelsat Communications, όπως αναφέρει το BBC, θα χρησιμοποιούσε τον δορυφόρο Amos 6 για να παρέχει ευρεία κάλυψη Ίντερνετ σε εκτάσεις της υποσαχάριας Αφρικής, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Internet.org.

 

Την απογοήτευσή του εξέφρασε με ανάρτηση στον λογαριασμό του στο Facebook ο ιδρυτής του, Μαρκ Ζάκερμπεργκ, γράφοντας πως «καθώς βρίσκομαι στην Αφρική, απογοητεύομαι που ακούω ότι η αποτυχία εκτόξευσης από την SpaceX κατέστρεψε τον δορυφόρο μας, που θα παρείχε διασυνδεσιμότητα σε τόσο πολλούς επιχειρηματίες και όλους τους υπόλοιπους ανά την ήπειρο. Ευτυχώς έχουμε αναπτύξει άλλες τεχνολογίες όπως το Aquila που θα διασυνδέουν επίσης ανθρώπους. Παραμένουμε αφοσιωμένοι στην αποστολή μας να διασυνδέσουμε τους πάντες, και θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε μέχρι όλοι να έχουν τις ευκαιρίες που θα παρείχε αυτόες ο δορυφόρος».

 

Ισραηλινός αξιωματούχος δήλωσε ότι η απώλεια του δορυφόρου, αξίας 200 εκατομμυρίων δολαρίων και ιδιοκτησίας της Spacecom, αποτελεί σημαντικό πλήγμα. «Όσον αφορά στην ισραηλινή βιομηχανία δορυφορικών επικοινωνιών, πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό πλήγμα που θα μπορούσε να θέσει επ' αμφιβόλω το μέλλον της βιομηχανίας» είπε ο πρόεδρος της ισραηλινής δαιστημικής υπηρεσίας, Ισαάκ Μπεν Ίσραελ.


Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Aνακαλεί τα Galaxy Note 7 η Samsung; Τι ετοιμάζει η Google; »
protoselida

Secret Money

ΞANA ΣTO ΣΦYPI

ΞANA ΣTO ΣΦYPI

Για μια ακόμη φορά θα βγει στο σφυρί την ερχόμενη Tετάρτη 20 του μήνα το...

Τουρισμός

ΔΑΑ: 19ο Συνέδριο Μάρκετινγκ και βραβεία σε αεροπορικές εταιρείες

ΔΑΑ: 19ο Συνέδριο Μάρκετινγκ και βραβεία σε αεροπορικές…

Ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών διοργάνωσε όπως κάθε χρόνο το φετινό 19ο Συνέδριο Μάρκετινγκ Αεροπορικών Εταιρειών,...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.