Πλήγμα για SpaceX

Καταστροφή του πυραύλου στο Κέιπ Κανάβεραλ

 

Δυσάρεστες επιπτώσεις, όχι μόνο για τη SpaceX αλλά και για το Facebook, έχει η καταστροφή του πυραύλου της πρώτης, την Πέμπτη, κατά τη διάρκεια δοκιμών στο Κέιπ Κανάβεραλ, εν όψει εκτόξευσης δορυφόρου τηλεπικοινωνιών.

 

Κατά την SpaceX, μία «ανωμαλία» σημειώθηκε ενώ ο πύραυλος φορτωνόταν με καύσιμα, χωρίς να τραυματιστεί κανείς. Ωστόσο, η ισχύς της έκρηξης ήταν πολύ μεγάλη, με αποτέλεσμα να γίνει αντιληπτή σε σπίτια σε μεγάλη απόσταση.

 

Μαζί με τον πύραυλο, που ήταν να εκτοξευτεί το Σάββατο, καταστράφηκε και ένας ισραηλινής κατασκευής δορυφόρος που προοριζόταν για χρήση από το Facebook. Η εταιρεία, σε συνεργασία με τη Eutelsat Communications, όπως αναφέρει το BBC, θα χρησιμοποιούσε τον δορυφόρο Amos 6 για να παρέχει ευρεία κάλυψη Ίντερνετ σε εκτάσεις της υποσαχάριας Αφρικής, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Internet.org.

 

Την απογοήτευσή του εξέφρασε με ανάρτηση στον λογαριασμό του στο Facebook ο ιδρυτής του, Μαρκ Ζάκερμπεργκ, γράφοντας πως «καθώς βρίσκομαι στην Αφρική, απογοητεύομαι που ακούω ότι η αποτυχία εκτόξευσης από την SpaceX κατέστρεψε τον δορυφόρο μας, που θα παρείχε διασυνδεσιμότητα σε τόσο πολλούς επιχειρηματίες και όλους τους υπόλοιπους ανά την ήπειρο. Ευτυχώς έχουμε αναπτύξει άλλες τεχνολογίες όπως το Aquila που θα διασυνδέουν επίσης ανθρώπους. Παραμένουμε αφοσιωμένοι στην αποστολή μας να διασυνδέσουμε τους πάντες, και θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε μέχρι όλοι να έχουν τις ευκαιρίες που θα παρείχε αυτόες ο δορυφόρος».

 

Ισραηλινός αξιωματούχος δήλωσε ότι η απώλεια του δορυφόρου, αξίας 200 εκατομμυρίων δολαρίων και ιδιοκτησίας της Spacecom, αποτελεί σημαντικό πλήγμα. «Όσον αφορά στην ισραηλινή βιομηχανία δορυφορικών επικοινωνιών, πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό πλήγμα που θα μπορούσε να θέσει επ' αμφιβόλω το μέλλον της βιομηχανίας» είπε ο πρόεδρος της ισραηλινής δαιστημικής υπηρεσίας, Ισαάκ Μπεν Ίσραελ.


Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Aνακαλεί τα Galaxy Note 7 η Samsung; Τι ετοιμάζει η Google; »
protoselida

World Business

Amazon σε Βρετανούς εμπόρους: Να είστε έτοιμοι για Brexit χωρίς συμφωνία

Amazon σε Βρετανούς εμπόρους: Να είστε έτοιμοι για…

Συστάσεις στους Βρετανούς εμπόρους που συνεργάζονται μαζί της να συγκεντρώσουν αποθέματα απηύθυνε η Amazon προκειμένου να...

Media

Πρωτοπορεί η Guardian: Σε βιοδιασπώμενη σακούλα η κυριακάτικη έκδοση

Πρωτοπορεί η Guardian: Σε βιοδιασπώμενη σακούλα η κυριακάτικη…

Η «Guardian» αποφάσισε να γίνει η πρώτη εφημερίδα του Ηνωμένου Βασιλείου που θα αποστέλλει την...

Αυτοκίνητο

Αύξηση πωλήσεων για την Peugeot το 2018

Αύξηση πωλήσεων για την Peugeot το 2018

Αύξηση πωλήσεων κατέγραψε η Peugeot το 2018, κατακτώντας την τρίτη θέση σε ταξινομήσεις νέων οχημάτων...

Υγεία & Διατροφή

Φυσική και με ελάχιστα φάρμακα η νέα θεραπεία υπογονιμότητας

Φυσική και με ελάχιστα φάρμακα η νέα θεραπεία…

Πληθαίνουν οι θεραπείες που απαιτούν μικρότερη φαρμακευτική επιβάρυνση, γεγονός το οποίο έχει εφαρμογή και στην...

Περιβάλλον

Γερμανία: Όρια ταχύτητας στις Autobahns βάζει η κλιματική αλλαγή

Γερμανία: Όρια ταχύτητας στις Autobahns βάζει η κλιματική…

H απουσία ορίων ταχύτητας στις φημισμένες Autobahns, τους αυτοκινητοδρόμους της Γερμανίας, ενδέχεται να αποτελέσει παρελθόν,...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.