Μείωση κερδών για τη Safe Bulkers

Η Safe Bulkers έχει δει τα κέρδη της να σημειώνουν άνοδο το πρώτο τρίμηνο του 2011 και η εταιρεία δήλωσε καθαρά έσοδα 27.3 εκατ. δολάρια.

 

Τα κέρδη για τους πρώτους μήνες του 2010 ήταν 32.1 εκατ. δολάρια, ωστόσο οι τιμή αυτή ενισχύθηκε με άλλα 15.2 εκατ. δολάρια με την πώληση ενός πλοίου, σύμφωνα με την Tradewinds.

 

Η εταιρεία είδε πέρυσι τα κέρδη της να αυξάνονται κατά 10 εκατ. δολάρια.

 

Τα σημερινά στοιχεία για τους πρώτους τρεις μήνες του φετινού χρόνου είχαν το πλεονέκτημα μηδαμινών απωλειών σε σχέση με τις απώλειες που σημειώθηκαν στις αρχές του 2010.

 

Ο Πόλυς Χατζηιωάννου, ιδιοκτήτης της ναυτιλιακής εταιρείας ανακοίνωσε πως ότι τα κέρδη ήταν 41 σεντς ανά μετοχή έναντι των 58 σεντς (δολαρίου) ανά μετοχή, ένα χρόνο νωρίτερα.

 

Τα καθαρά έσοδα αυξήθηκαν από έτος σε έτος κατά 23% στα 42.3 εκατ. δολάρια για το πρώτο τρίμηνο.

 

Η ναυτιλιακή λειτούργησε 16 πλοία κατά τη διάρκεια του τριμήνου, κερδίζοντας μια καθημερινή ισοδύναμη χρονοναύλωση (TCE) αξίας 29.322 δολαρίων έναντι 13 πλοίων σε TCE ρυθμό 29.415 δολαρίων το 2010.

 

Τα έξοδα για τη λειτουργία των σκαφών της Safe Bulkers αυξήθηκαν κατά 14% σε 5,7 εκατ. για το πρώτο τρίμηνο, έναντι των 5 εκατ. για την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους.

 

Οι υψηλότερες λειτουργικές δαπάνες οφείλονταν στην αύξηση των ημερών κυριότητας κατά 22% σε 1.440 ημέρες από τις 1.178 ημέρες για την ίδια περίοδο του 2010.

 

Τα ημερήσια λειτουργικά έξοδα σκάφους έπεσαν σχεδόν 6% στα 3.989 δολάρια για το πρώτο τρίμηνο του 2011, κυρίως λόγω της μείωσης του κόστους σε ξηρό ελλιμενισμό.

 

Η Safe διαθέτει σήμερα ένα στόλο από 16 φορτηγά πλοία με μέσο όρο ηλικίας τα 4,1 χρόνια. Έντεκα ακόμη bulkers είναι στη διαδικασία παράδοσης μέχρι το 2014. 


protoselida

World Business

Σε κατήφορο τα κέρδη της ASOS

Σε κατήφορο τα κέρδη της ASOS

Η βρετανική εταιρεία πώλησης ειδών ένδυσης μέσω διαδικτύου ASOS, ανακοίνωσε πτώση 68% στα κέρδη...

Secret Money

H MLS και τα «μυστήρια» με τη μετοχή

H MLS και τα «μυστήρια» με τη μετοχή…

Tι συμβαίνει με τη μετοχή της MLS Πληροφορικής η οποία έχει υποχωρήσει κατά 36% στο...

Αυτοκίνητο

Αγώνας Drift μέσα στην πόλη της Ρόδου

Αγώνας Drift μέσα στην πόλη της Ρόδου

Στο “νησί των ιπποτών”, ανάμεσα στα πανέμορφα νεοκλασικά κτίρια της πόλης της Ρόδου, θα διεξαχθεί...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.