Οι συμμαχίες της επόμενης μέρας στον τηλεοπτικό χάρτη Προτεινόμενο

Ποιοι θα δώσουν τα χέρια για να σωθούν

 

Σανίδα σωτηρίας ψάχνουν πλέον τα κανάλια που έμειναν χωρίς άδεια, σε μια προσπάθεια να συνάψουν συμμαχίες με τους νέους καναλάρχες/υπερθεματιστές.

 

Παραμερίζοντας τις όποιες κόντρες και ξεχνώντας επιθέσεις προσπαθούν να επιβιώσουν στο θολό τοπίο που δημιούργησε ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες.

 

Από την μια οι εκτός αδείας ψάχνουν συνεργασίες και από την άλλοι οι έχοντες άδεια αναζητούν δημοσιογραφικό δυναμικό, τεχνικό εξοπλισμό και κτιριακές υποδομές.

 

Οι πιθανές συμμαχίες

 

Πρώτοι οι Δημήτρης Κοντομηνάς (ALPHA) και Φίλιππος Βρυώνης (EPSILON) πλευρίζουν τον Χρήστο Καλογρίτσα.

 

Παρά τις σφοδρές επιθέσεις που εξαπέλυσε ο ALPHA κατά του κ. Καλογρίτσα τις ημέρες του διαγωνισμού, από τις αρχές της εβδομάδας υπήρξαν διαμεσολαβητές που κατόρθωσαν να φέρουν τους δύο επιχειρηματίες σε επικοινωνία και να τους πείσουν να διαγράψουν τις αντιπαραθέσεις του παρελθόντος.

 

Ταυτόχρονα ο κ. Καλογρίτσας έχει ήδη συναντηθεί με τον ιδιοκτήτη του EPSILON T.V. Φίλιππο Βρυώνη κι έχουν ήδη συμφωνήσει σε μιας μορφής συνεργασίας τους, καθώς και αυτό το κανάλι αποκλείστηκε από τον διαγωνισμό και παρέμεινε χωρίς τηλεοπτική άδεια.

 

Πυρετώδης είναι και η προετοιμασία του νέου τηλεοπτικού σταθμού του εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη που φιλοδοξεί να πρωταγωνιστήσει στην ενημέρωση, αλλά και στην ψυχαγωγία, από τις πρώτες μέρες της λειτουργίας του.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρόεδρος του Ολυμπιακού μελετά ήδη τις πρώτες εισηγήσεις των συνεργατών του για το πρόγραμμα, αλλά και στην στελέχωση του νέου καναλιού, με στόχο να είναι έτοιμο να λειτουργήσει πολύ νωρίτερα από το προβλεπόμενο χρονοδιάγραμμα.

 

Θεωρείται πιθανή η μετακίνηση στον Πειραιά, ορισμένων δημοσιογράφων που μέχρι σήμερα εργαζόταν στους τηλεοπτικούς σταθμούς MEGA και STAR, ενώ αίσθηση προκάλεσε και η χθεσινή δήλωση του Νίκου Χατζηνικολάου με την οποία επιβεβαίωσε ότι και ο ίδιος μένει χωρίς τηλεοπτική στέγη και μελετά τις επόμενες κινήσεις του.

 

Δεν πληρώνουν

 

Σχετικά με τις εγγυήσεις που έχουν ζητήσει οι τέσσερις υπερθεματιστές από την κυβέρνηση, προκειμένου να καταβάλλουν την πρώτη δόση των προσφορών τους, αυτές δεν έχουν ακόμη δοθεί και υπάρχει διάχυτη η εντύπωση ότι οι χρονικές προθεσμίες μπορεί να παραταθούν για μερικές εβδομάδες.

 

Η επιτροπή που διενήργησε τον διαγωνισμό, δεν έχει ακόμη στείλει στα κανάλια, ούτε το πρακτικό με τα επίσημα αποτελέσματα, ενώ φαίνεται ότι θα καθυστερήσει και ο έλεγχος των πόθεν έσχες των εταιρειών που επικράτησαν, καθώς η σχετική προθεσμία λήγει την Παρασκευή.

 

Το πιο σημαντικό όμως είναι, ότι ενδεχομένως η κυβέρνηση να κάνει δεκτό το αίτημα των καναλιών, να καθυστερήσει την πράξη κατακύρωσης του διαγωνισμού μέχρι να εκδοθεί η απόφαση του ΣτΕ για τα ασφαλιστικά μέτρα που έχουν κατατεθεί εναντίον υποψηφίων, αμφισβητώντας την εγκυρότητα της συμμετοχής τους. Στην περίπτωση αυτή θα καθυστερήσουν όλες οι διαδικασίες για περίπου 15 ημέρες και η διακοπή του σήματος της DIGEA για τα κανάλια που δεν εξασφάλισαν άδεια, μπορεί να μετατεθεί για το τέλος του έτους.


protoselida

Media

ΑΠΕ-ΜΠΕ: Πρόσκληση ενδιαφέροντος για ταξιδιωτικές υπηρεσίες

ΑΠΕ-ΜΠΕ: Πρόσκληση ενδιαφέροντος για ταξιδιωτικές υπηρεσίες

Το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ΑΠΕ-ΜΠΕ προχώρησε σε πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συλλογή γραπτών προσφορών με...

Αθλητικά

Στο ΣτΕ προσέφυγαν ΠΑΟΚ και Ξάνθη

Στο ΣτΕ προσέφυγαν ΠΑΟΚ και Ξάνθη

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγαν οι ομάδες της Ξάνθης και του ΠΑΟΚ, ζητώντας να ακυρωθεί...

Τουρισμός

Η Ίος τράβηξε τα βλέμματα στο Μιλάνο

Η Ίος τράβηξε τα βλέμματα στο Μιλάνο

Μόνο θετικά σχόλια και βλέμματα συγκέντρωσε η αντιπροσωπεία του Δήμου Ιητών στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.