Αγορές

Οι Αγορές αντέδρασαν ανάμεικτα στις εξαγγελίες Ντράγκι

Με μικτά πρόσημα τερμάτισαν στη σημερινή συνεδρίαση τα κυριότερα χρηματιστήρια στην Ευρώπη, μετά την απόφαση της ΕΚΤ να μην επιμηκύνει τη χρονική διάρκεια του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης.

 

Συγκεκριμένα, ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύθηκε κατά 0,18% στις 6.858 μονάδες, ενώ ο γερμανικός DAX υποχώρησε κατά 0,72% στις 10.675 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 σημείωσε απώλειες κατά 0,34% στις 4.542 μονάδες.

 

Στην περιφέρεια, ο ισπανικός ΙΒΕΧ 35 κινήθηκε ανοδικά κατά 0,95% στις 9.101 μονάδες και ο ιταλικός FTSE MIB κατά 0,48% στις 17.375 μονάδες. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 εμφάνισε πτώση κατά 0,33% στις 349,32 μονάδες.

 

Στο ταμπλό, η μετοχή της Micro Focus εκτινάχθηκε άνω του +14% χάρη στα δημοσιεύματα περί συγχώνευσης με τη Hewlett Packard Enterprise. Άνοδο κατά 3,65% σημείωσε και η Monte dei Paschi, μετά την αναβάθμιση της μετοχής σε «equal weight» από την Μorgan Stanley.

 

H Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) άφησε αμετάβλητα τα επιτόκια, ενώ στα τρέχοντα επίπεδα διατήρησε και το μέγεθος του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης (QE). Οι συγκεκριμένες αποφάσεις απογοήτευσαν τους επενδυτές, οι οποίοι ανέμεναν επέκταση του προγράμματος αγοράς ομολόγων και διεύρυνση των κριτηρίων επιλογής των ομολόγων.

 

«Από μία άποψη, η ΕΚΤ μας εξέπληξε σήμερα, καθώς όχι μόνο δεν επιμήκυνε το πρόγραμμα αγοράς assets, αλλά ούτε αύξησε το εύρος ομολόγων που αγοράζει» σχολίασε σχετικά, ο Τζέρεμι Κλέιν, αναλυτής της FBN Securities.


Σχετικά Θέματα

επιστροφή στην αρχή