Αρχίζει η παραγωγή του City στις ΗΠΑ

Η νορβηγική εταιρία παραγωγής ηλεκτρικών αυτοκινήτων Think ξεκίνησε παραγωγή του μοντέλου City σε αμερικανικό έδαφος. Η εταιρία ξεκίνησε την πώληση του διθέσιου μοντέλου στην Ευρώπη κατά τα τέλη του 2008, ενώ την προηγούμενη εβδομάδα παρέδωσε το πρώτο της, κατασκευασμένο στις ΗΠΑ, αυτοκίνητο.

 

Η πλήρης παραγωγή στο εργοστάσιο στην Ιντιάνα των ΗΠΑ ξεκινάει το 2011. Μέχρι τότε η Think στέλνει τα σασί και εξαρτήματα των αυτοκίνητων από την Φινλανδία, όπου βρίσκεται η κεντρική μονάδα παραγωγής, στις ΗΠΑ για συναρμολόγηση σε αμερικανικό έδαφος.

 

Το αυτοκίντο μπορεί να ταξιδέψει μέχρι 160 χιλιόμετρα με πλήρης φορτισμένη μπαταρία. Η Τhink ήταν από τις πρώτες εταιρίες που λάνσαραν ηλεκτρικό αυτοκίνητο, αλλά έκτοτε την έχουν περάσει κατά πολύ σε πωλήσεις οι μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες με τα δικά τους ηλεκτροκίνητα και hybrid μοντέλα.

 

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η Think πήρε άδεια από την αυστηρή περιβαλλοντολογική επιτροπή της Πολιτείας της Καλιφόρνια ως όχημα με μηδενικούς ρήπους, ανοίγοντας έτσι τον δρόμο για να διατεθεί το αυτοκίνητο σε 12 πολιτείες των ΗΠΑ.

 

Στόχος της Think είναι κυρίως οι επιχειρήσεις με μεγάλους στόλους αυτοκινήτων και οι κάτοικοι μεγαλουπόλεων, όπου το μέγεθός του μπορεί να ανταγωνιστεί το Smart, το IQ και άλλα αντίστοιχα αυτοκίνητα.


Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Νέα εγγύηση για το NANO F1: Σε δίαιτα ο Αλόνσο! »
protoselida

Media

Τουρκικά ΜΜΕ: Ο ελληνικός στρατός λαμβάνει μέτρα εναντίον της Τουρκίας

Τουρκικά ΜΜΕ: Ο ελληνικός στρατός λαμβάνει μέτρα εναντίον…

Ιαχές πολέμου από την Ελλάδα βλέπει η τουρκική φιλοκυβερνητική εφημερίδα «YeniSafak». Σε δημοσίευμά της με...

Αυτοκίνητο

«Open Weekend» για το λανσάρισμα του PEUGEOT 208

«Open Weekend» για το λανσάρισμα του PEUGEOT 208

Η Peugeot, με αφορμή το λανσάρισμα του δημοφιλούς μοντέλου της νέου Peugeot 208, διοργανώνει...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.