Μίχαλος: Αλλαγή πολιτικής για έξοδο από την κρίση

«Η Ελλάδα θα μπορέσει να βγει από το τέλμα, μόνο αν αλλάξει πολιτική», επεσήμανε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Κωνσταντίνος Μίχαλος κατά τη διάρκεια των εγκαινίων του περίπτερου της Ένωσης στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

 

Ο κ. Μίχαλος απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σημείωσε ότι η ανάπτυξη που αποτελεί ανάγκη επιβίωσης για τη χώρα, «δεν είναι αυτόματη διαδικασία, χρειάζεται γενναίες αποφάσεις, τολμηρά μέτρα και μεταρρυθμίσεις, που θα υλοποιηθούν με συνέπεια, πέρα από ιδεολογικές παρωπίδες και μικροπολιτικές στρατηγικές. Χρειάζεται εθνικό σχέδιο, σύνεση, συναίνεση, συνεργασία και δουλειά».

 

Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι η ελληνική οικονομία μπορεί να επιστρέψει σε υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης, μόνο αν εφαρμοστούν συγκεκριμένα μέτρα και μεταρρυθμίσεις και μεταξύ αυτών ανέφερε την ταχεία υλοποίηση συγκεκριμένων πρότζεκτ προσέλκυσης επενδύσεων, όπως η αξιοποίηση του Ελληνικού, η αξιοποίηση περιφερειακών αεροδρομίων και λιμένων, η κατασκευή αιολικών πάρκων, η δημιουργία εμπορευματικών κέντρων και κόμβων συνδυασμένων μεταφορών, η υλοποίηση μεγάλων ενεργειακών έργων, όπως η κατασκευή Τερματικού Σταθμού Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου στη Βόρεια Ελλάδα.

 

«Η πρότασή μας, που καταθέσαμε ήδη στον πρωθυπουργό ενόψει της ΔΕΘ, καταγράφει αυτά που πρέπει να γίνουν. Συγκεκριμένα, ζητούμε μείωση φορολογικών συντελεστών, συρρίκνωση του κράτους, βελτίωση της Δημόσιας Διοίκησης και αποτελεσματικότερο έλεγχο στις κρατικές δαπάνες, διεύρυνση της φορολογικής βάσης και αύξηση της εισπραξιμότητας των φόρων, να προχωρήσουν και να ολοκληρωθούν επιτέλους οι διαρθρωτικές αλλαγές, να στηριχθούν οι εξαγωγές στην πράξη και όχι στα λόγια, να προχωρήσουν οι αποκρατικοποιήσεις και η αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας, να δοθεί λύση στο θέμα της διαχείρισης των μη εξυπηρετούμενων δανείων με βιώσιμα σχέδια αναδιάρθρωσης επιχειρήσεων και σεβασμό στο ανταγωνισμό και, τέλος, να ολοκληρωθεί η εξυγίανση των τραπεζών».


protoselida

Media

Πέθανε ο συγγραφέας και κριτικός λογοτεχνίας, Χάρολντ Μπλουμ

Πέθανε ο συγγραφέας και κριτικός λογοτεχνίας, Χάρολντ Μπλουμ

Ο Χάρολντ Μπλουμ, συγγραφέας, κριτικός λογοτεχνίας και Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Yale, πέθανε χθες, σε...

Secret Money

H MLS και τα «μυστήρια» με τη μετοχή

H MLS και τα «μυστήρια» με τη μετοχή…

Tι συμβαίνει με τη μετοχή της MLS Πληροφορικής η οποία έχει υποχωρήσει κατά 36% στο...

Αυτοκίνητο

Αγώνας Drift μέσα στην πόλη της Ρόδου

Αγώνας Drift μέσα στην πόλη της Ρόδου

Στο “νησί των ιπποτών”, ανάμεσα στα πανέμορφα νεοκλασικά κτίρια της πόλης της Ρόδου, θα διεξαχθεί...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.