Deal News Online

undefined

ΕΕΘ: Απώλεια 25 χιλ. θέσεων εργασίας στην Θεσσαλονίκη

Στα τραγικά αποτελέσματα της οικονομικής κρίσης αναφέρθηκε ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης·Μιχάλης Ζορπίδης, μιλώντας στην τελετή των εγκαινίων του Περιπτέρου του ΕΕΘ, στην 81η ΔΕΘ.

 

«Χάθηκαν περίπου 25.000 θέσεις εργασίας στη Θεσσαλονίκη από το 2010, μόνο στον χώρο των επαγγελματιών», τόνισε ο κ. Ζορμπίδης.

,

Στην ομιλία του παρουσίασε τα ζοφερά, όπως τα χαρακτήρισε, επίσημα στοιχεία του Επιμελητηρίου, σύμφωνα με τα οποία, μέσα στο πρώτο οκτάμηνο του 2016, είχαμε 1.882 λουκέτα σε επιχειρήσεις της Θεσσαλονίκης, που ήταν μέλη του ΕΕΘ.

 

«Για το ίδιο διάστημα έχουμε λιγότερες νέες επιχειρήσεις, αφού στο ΓΕΜΗ ενεγράφησαν μόλις 1.567, δηλαδή 315 λιγότερες. Από το 2010 χάσαμε μόνο στη Θεσσαλονίκη 30.759 μικρομεσαίες επιχειρήσεις-μέλη του Επιμελητηρίου μας! Το ίδιο διάστημα ιδρύθηκαν 22.837 επιχειρήσεις, δηλαδή 8.000 λιγότερες! Με έναν πρόχειρο υπολογισμό καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι χάθηκαν περισσότερες από 25.000 θέσεις εργασίας μόνο στο δικό μας χώρο! Τα στοιχεία αυτά είναι θλιβερά», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Ζορπίδης.

 

Ο Σταθάκης εγκαινίασε το περίπτερο του ΕΕΘ

 

Ο Υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού Γιώργος Σταθάκης πραγματοποίησε τα εγκαίνια του περιπτέρου του ΕΕΘ στην 81η ΔΕΘ, ο οποίος στην ομιλία του τόνισε: «Φιλοδοξούμε πως ο κύκλος της ύφεσης κλείνει και η χώρα περνά στην Ανάπτυξη, μετά από μία οδυνηρή περίοδο λιτότητας, σε μία κρίση, που αποτελεί τη μεγαλύτερη στη Δύση, σε καιρό ειρήνης».

 

Ο υπουργός ανέλυσε το «πλατύ φάσμα θεσμικών αλλαγών» που προώθησε και προωθεί το υπουργείο του και σχετίζεται με την αναδιάταξη του πλαισίου για τις Δημόσιες προμήθειες και τα Δημόσια έργα που ανοίγουν τις κλειστές έως τώρα διαδικασίες. Όπως επίσης και τις αδειοδοτήσεις των επιχειρήσεων με τη θεσμοθέτηση της Αυτοαδειοδότησης, που προβλέπει τη Γνωστοποίηση στις Αρχές της λειτουργίας της επιχειρήσεις και σε δυο ημέρες την παροχή της έγκρισης με τους ελέγχους να γίνονται εκ των υστέρων προκειμένου να μην καθυστερεί η έναρξη της λειτουργίας της επιχείρησης.

 

Για το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων, ο κ. Σταθάκης σημείωσε ότι υπάρχει μεγάλη πίεση από τους δανειστές, ωστόσο το υπουργείο προωθεί την πιστοποίησης με ισχυρούς μηχανισμούς πιστοποίησης και ελέγχου ποιότητας και προστασίας του καταναλωτή.

 

«Δεσμεύσαμε μεγάλο μέρος του ΕΣΠΑ για τις ΜΜΕ, το οποίο διοχετεύουμε οριζόντια σε πολύ μικρές ΜμΕ και τον τουρισμό, ενώ ο Αναπτυξιακός Νόμος είναι αποκλειστικά για τις ΜμΕ», πρόσθεσε ο υπουργός.

 

Στην ίδια τελετή βραβεύθηκε για την πολυετή προσφορά του στο Επιμελητηριακό Κίνημα το έως πρότινος μέλος του Δ.Σ. του ΕΕΘ και αντιπρόσωπός του στην ΚΕΕΕ Βασ. Κλάδης, που αποχωρεί από την ενεργό δράση. Την βράβευση έκανε εκ μέρους της ΚΕΕΕ ο πρόεδρός της Κων. Μίχαλος και ο πρόεδρος του ΕΕΘ Μιχ. Ζορπίδης.

 

Στα εγκαίνια παραβρέθηκαν ακόμη οι βουλευτές Θόδωρος Καράογλου, Γ. Αρβανιτίδης, Αντ. Γρέγος και Αρ. Φωκάς, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απ. Τζιτζικώστας, οι αντιπεριφερειάρχες Βούλα Πατουλίδου και Φάνης Παππάς, ο πρώην υπουργός Γ. Ορφανός, ο πρώην Περιφερειάρχης Παν. Ψωμιάδης, ο ΓΓ της ΚΕΕΕ Παν. Αγνιάδης, ο Πρόεδρος της ΟΕΕΘ Γ. Μανδρίνιος, μέλη της ΔΕ και του ΔΣ του ΕΕΘ και πολλά μέλη του.

 

Τα μέλη του ΕΕΘ εκθέτουν προϊόντα και υπηρεσίες στα περίπτερα 8,9 και 13, συνολικού εμβαδού 2.000 τ.μ. με 45 συμμετοχές, περισσότερες από κάθε άλλη χρονιά, ενώ το Επιμελητήριο διοργανώνει σειρά σημαντικών παράλληλων εκδηλώσεων.


Media

Γερμανικά ΜΜΕ: Τουρκικός δάκτυλος στο Ναγκόρνο- Καραμπάχ;

Γερμανικά ΜΜΕ: Τουρκικός δάκτυλος στο Ναγκόρνο- Καραμπάχ;

Το νέο μέτωπο που ανοίγει η Τουρκία στον Καύκασο προκαλεί εκτενή σχόλια στον γερμανικό τύπο....

Secret Money

TO YΠEPTAMEIO KAI H «ΣEΛIΔA»

TO YΠEPTAMEIO KAI H «ΣEΛIΔA»

«H σελίδα μας είναι υπό κατασκευή. Σύντομα κοντά σας». Aυτό το μήνυμα έβλεπαν όσοι προσπαθούν...

Αθλητικά

Σουάρες: Μεταγραφή στην Ατλέτικο για 6 εκατ.

Σουάρες: Μεταγραφή στην Ατλέτικο για 6 εκατ.

Η Ατλέτικο Μαδρίτης ανακοίνωσε την μεταγραφή του σταρ της Μπαρτσελόνα Λουίς Σουάρεζ αργά την Τετάρτη, επιβεβαιώνοντας ότι ο Ουρουγουανός επιθετικός πρόκειται...

Τεχνολογία

«Delete» σε Pirate Bay, Gamato και εκατοντάδες ακόμη ιστοσελίδες

«Delete» σε Pirate Bay, Gamato και εκατοντάδες ακόμη…

Η Επιτροπή για τη Γνωστοποίηση Διαδικτυακής Προσβολής Δικαιωμάτων Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων (ΕΔΠΠΙ) αποφάσισε...

Υγεία & Διατροφή

O αριθμός των θανάτων από κορωνοϊό πιθανόν υποτιμά τον πραγματικό συνολικό

O αριθμός των θανάτων από κορωνοϊό πιθανόν υποτιμά…

Ο επίσημος αριθμός των θανάτων παγκοσμίως από την επιδημία COVID-19 πιθανόν υποτιμά τον πραγματικό συνολικό...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.