Αβραμόπουλος: Τα κράτη-μέλη συμφώνησαν για τη μετεγκατάσταση Προτεινόμενο

«Μια ευρωπαϊκή πρόκληση, απαιτεί μια ευρωπαϊκή απάντηση και η απάντηση αυτή είναι η μετεγκατάσταση. Και η μετεγκατάσταση είναι η χειροπιαστή απόδειξη για την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη» υπογράμμισε ο Επίτροπος Μετανάστευσης Δημήτρης Αβραμόπουλος, μιλώντας στην ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου την Τετάρτη.

 

Ο Επίτροπος υπενθύμισε ότι η αλληλεγγύη είναι νομικά κατοχυρωμένη στις Συνθήκες που έχουν συμφωνηθεί ομόφωνα από τα κράτη - μέλη.

 

«Βέβαια δεν είμαστε εδώ για να τιμωρήσουμε κανέναν», πρόσθεσε, «αλλά τα κράτη - μέλη συμφώνησαν για την μετεγκατάσταση, είναι δεσμευτικό και οφείλουν να το πράξουν».

 

«Έχουμε πάνω από 50.000 ανθρώπους στην Ελλάδα», εξήγησε, «και πάνω από 25.000 αφίξεις ήδη στην Ιταλία και αυτό που οφείλουμε να κάνουμε είναι αμιγώς ευρωπαϊκή μας υποχρέωση. Οι επιπτώσεις της μεταναστευτικής κρίσης δεν αφορούν μόνο τα κράτη - μέλη που βρίσκονται στην προμετωπίδα αλλά και την υπόλοιπη Ε.Ε.», συνέχισε ο ίδιος.

 

Αναφερόμενος στην πρόταση της Επιτροπής για τη μεταφορά 54.000 θέσεων μετεγκατάστασης στο σύστημα επανεγκατάστασης και εισδοχής προσφύγων κατευθείαν από Τουρκία, ο κ. Αβραμόπουλος τόνισε ότι στόχος είναι να δοθεί στα κράτη - μέλη η ευκαιρία να προβούν στην επανεγκατάσταση 54.000 προσφύγων από την Τουρκία στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

 

Την πρόταση αυτή απορρίπτουν οι ευρωβουλευτές, με ψήφισμα που προβλέπεται να ψηφισθεί την Πέμπτη.


Εγγραφείτε στο Newsletter μας

protoselida

Media

Συνεργασία Antenna Music με Πάντειο Πανεπιστήμιο

Συνεργασία Antenna Music με Πάντειο Πανεπιστήμιο

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ο Antenna Music (μέλος του Antenna Group) συνεργάστηκε με το Εργαστήριο...

Secret Money

OI 2 «OΨEIΣ» THΣ AMERESCO

OI 2 «OΨEIΣ» THΣ AMERESCO

Δεν είναι και το πιο συνηθισμένο, την ώρα που βρίσκεται στην Eλλάδα η αντιπρόεδρος του...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.