Δραγασάκης: Θα «τρέξουμε» τις επενδύσεις

Για την προσπάθεια που κάνει η κυβέρνηση να προσελκύσει επενδύσεις και τα  κίνητρα του νέου αναπτυξιακού νόμου μίλησε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, στο πλαίσιο συνάντησης με αντιπροσωπεία της EBRD.

 

Το έντονο ενδιαφέρον του κυβερνητικού επιτελείου για την προσέλκυση επενδύσεων, ιδιαίτερα με μακροχρόνιο ορίζοντα, αλλά και τις αναπτυξιακές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης υπογράμμισε ο κ. Δραγασάκης, αναδεικνύοντας ουσιαστικά τη «στροφή» της κυβέρνησης στις επενδύσεις.

 

Ο επικεφαλής της Αντιπροσωπείας Ζαν - Μαρκ Πετερσμιτ Γενικός Διευθυντής για τις χώρες όπoυ δραστηριοποιείται η EBRD και η επικεφαλής του Γραφείου στην Αθήνα Sabina Dziurman, ενημέρωσαν τον Αντιπρόεδρο για την παρουσία της τράπεζας στην Ελλάδα και το εύρος των δράσεων που πραγματοποιεί. Η EBRD υλοποιεί στη χώρα projects συνολικής αξίας 615 εκατομμυρίων ευρώ, με προoπτική το ποσό αυτό να φθάσει τα 800 εκατομμύρια ευρώ στους επόμενους μήνες.

 

Ο κ. Δραγασάκης τόνισε την πρόθεση της κυβέρνησης για ταχεία ολοκλήρωση των τρεχουσών διαπραγματεύσεων με τους θεσμούς, ώστε να  δοθεί η δυνατότητα για παροχή επιπλέον ρευστότητας στην αγορά, αλλά και για να προχωρήσει η συζήτηση για την ελάφρυνση του χρέους.

 

Και οι δύο πλευρές συμφώνησαν να τονώσουν τις επαφές τους το επόμενο διάστημα με στόχο την διερεύνηση όλων των πιθανών προοπτικών για την υποστήριξη της αναπτυξιακής διαδικασίας στην Ελλάδα.


protoselida

Media

ΑΠΕ-ΜΠΕ: Πρόσκληση ενδιαφέροντος για ταξιδιωτικές υπηρεσίες

ΑΠΕ-ΜΠΕ: Πρόσκληση ενδιαφέροντος για ταξιδιωτικές υπηρεσίες

Το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ΑΠΕ-ΜΠΕ προχώρησε σε πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συλλογή γραπτών προσφορών με...

Αθλητικά

Στο ΣτΕ προσέφυγαν ΠΑΟΚ και Ξάνθη

Στο ΣτΕ προσέφυγαν ΠΑΟΚ και Ξάνθη

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγαν οι ομάδες της Ξάνθης και του ΠΑΟΚ, ζητώντας να ακυρωθεί...

Τουρισμός

Η Ίος τράβηξε τα βλέμματα στο Μιλάνο

Η Ίος τράβηξε τα βλέμματα στο Μιλάνο

Μόνο θετικά σχόλια και βλέμματα συγκέντρωσε η αντιπροσωπεία του Δήμου Ιητών στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.