Δραγασάκης: Θα «τρέξουμε» τις επενδύσεις

Για την προσπάθεια που κάνει η κυβέρνηση να προσελκύσει επενδύσεις και τα  κίνητρα του νέου αναπτυξιακού νόμου μίλησε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, στο πλαίσιο συνάντησης με αντιπροσωπεία της EBRD.

 

Το έντονο ενδιαφέρον του κυβερνητικού επιτελείου για την προσέλκυση επενδύσεων, ιδιαίτερα με μακροχρόνιο ορίζοντα, αλλά και τις αναπτυξιακές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης υπογράμμισε ο κ. Δραγασάκης, αναδεικνύοντας ουσιαστικά τη «στροφή» της κυβέρνησης στις επενδύσεις.

 

Ο επικεφαλής της Αντιπροσωπείας Ζαν - Μαρκ Πετερσμιτ Γενικός Διευθυντής για τις χώρες όπoυ δραστηριοποιείται η EBRD και η επικεφαλής του Γραφείου στην Αθήνα Sabina Dziurman, ενημέρωσαν τον Αντιπρόεδρο για την παρουσία της τράπεζας στην Ελλάδα και το εύρος των δράσεων που πραγματοποιεί. Η EBRD υλοποιεί στη χώρα projects συνολικής αξίας 615 εκατομμυρίων ευρώ, με προoπτική το ποσό αυτό να φθάσει τα 800 εκατομμύρια ευρώ στους επόμενους μήνες.

 

Ο κ. Δραγασάκης τόνισε την πρόθεση της κυβέρνησης για ταχεία ολοκλήρωση των τρεχουσών διαπραγματεύσεων με τους θεσμούς, ώστε να  δοθεί η δυνατότητα για παροχή επιπλέον ρευστότητας στην αγορά, αλλά και για να προχωρήσει η συζήτηση για την ελάφρυνση του χρέους.

 

Και οι δύο πλευρές συμφώνησαν να τονώσουν τις επαφές τους το επόμενο διάστημα με στόχο την διερεύνηση όλων των πιθανών προοπτικών για την υποστήριξη της αναπτυξιακής διαδικασίας στην Ελλάδα.


protoselida

Media

Guardian: Ο ήλιος δύει για τη Χρυσή Αυγή

Guardian: Ο ήλιος δύει για τη Χρυσή Αυγή

Η Ελλάδα αποδέχεται το τέλος της εποχής της οργής, σημειώνει η βρετανική εφημερίδα Guardian σε...

Secret Money

H «EΠIΣTPOΦH»

H «EΠIΣTPOΦH»

Όταν ανέλαβε τα ηνία του TAIΠEΔ είχε προβληθεί ιδιαίτερα ότι ήταν ένα στέλεχος της αγοράς...

Αυτοκίνητο

Fiat: Επενδύει σε νέες υπηρεσίες για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Fiat: Επενδύει σε νέες υπηρεσίες για τα ηλεκτρικά…

Μνημόνιο συνεργασίας στην έρευνα των υπηρεσιών που αφορούν στα δίκτυα V2G υπεγράφη μεταξύ της Terna,...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.