Στην παγίδα της «μαύρης λίστας» συνεπείς δανειολήπτες

Χιλιάδες δανειολήπτες βρίσκονται στην δίνη των χρεών, αφού  μπαίνουν στη «μαύρη λίστα», επειδή δεν πλήρωσαν μια ή δύο δόσεις για να εξασφαλίσουν την ένταξή τους στην ευνοϊκή ρύθμιση.

 

 Στην προσπάθειά τους να πάρουν ανάσα από τις οφειλές, οι δανειολήπτες βρήκαν νέο...μπελά, αφού με την κίνηση αυτή εντάσσονται στον Τειρεσία και αποκλείονται αυτομάτως από οποιαδήποτε νέα πίστωση.

 

Σύμφωνα με την Καθημερινή, αυτός ο φαύλος κύκλος αποδεικνύει πόσο απροετοίμαστο είναι το τραπεζικό σύστημα να δώσει διέξοδο στους δανειολήπτες, αφού αφενός τους ενθαρρύνει να αφήσουν απλήρωτες ορισμένες δόσεις για να ενταχθούν στην ευνοϊκή ρύθμιση κι αφετέρου τους αποκλείει από νέες πιστώσεις, αφού έχουν μπει στη «μαύρη λίστα».

 

Αν κι ο στόχος των τραπεζών ήταν εξ αρχής να αποφύγουν να χαρακτηρίζουν τους δανειολήπτες μη ενήμερους, τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα δεν σχεδίασαν προϊόντα για ενήμερους πελάτες για να μην ενθαρρύνουν όσους «αντέχουν» οικονομικά να αφήσουν απλήρωτες τις δόσεις τους.

 

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΤτΕ, τα μη εξυπηρετούμενα ανοίγματα, στα οποία δεν περιλαμβάνονται οι καταγγελίες δανείων, αντιστοιχούν σε περισσότερους από 3 εκατ. φακέλους δανείων. Το νούμερο αυτό αντιστοιχεί στο 1/3 των συνολικών δανείων, που σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία ανέρχονται σε 9,4 εκατομμύρια.

 

Η πλειονότητα των ρυθμίσεων αφορά σε επιχειρηματικά δάνεια, ενώ και το 1/3 των στεγαστικών δανείων εμφανίζεται ρυθμισμένο.


protoselida

Media

Αρχείο της ΕΡΤ: Αφιέρωμα στον Βασίλη Λογοθετίδη

Αρχείο της ΕΡΤ: Αφιέρωμα στον Βασίλη Λογοθετίδη

Το Αρχείο της ΕΡΤ, τιμώντας τη μνήμη του σπουδαίου κωμικού ηθοποιού Βασίλη Λογοθετίδη, που πέθανε...

Αθλητικά

Μάντσεστερ Σίτι: “Πολιτικά κίνητρα” στην τιμωρία της Uefa

Μάντσεστερ Σίτι: “Πολιτικά κίνητρα” στην τιμωρία της Uefa…

Ο διευθύνων σύμβουλος της Μάντσεστερ Σίτι Ferran Soriano υποστήριξε ότι η διετής αποβολή της ομάδας...

Τουρισμός

MTC GROUP: Παρουσίαση αθλητικού τουρισμού στη Θεσσαλονίκη

MTC GROUP: Παρουσίαση αθλητικού τουρισμού στη Θεσσαλονίκη

Σε εκδήλωση-παρουσίαση με στόχο την ανάδειξη του αθλητικού Τουρισμού θα συμμετέχει η MTC GROUP...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.