Ορμπάν: Να απελαθούν όλοι οι παράνομοι μετανάστες από την Ε.Ε.

O πρωθυπουργός της Ουγγαρίας δήλωσε πως η ΕΕ θα πρέπει να συλλάβει και να απελάσει όλους τους παράνομους μετανάστες και να τους συγκεντρώσει σε επιτηρούμενους από την ΕΕ προσφυγικούς καταυλισμούς έξω από τα σύνορα της Ένωσης, απ' όπου θα μπορούν να υποβάλουν αίτημα για άσυλο.

 

"Αυτό θα μπορούσε να είναι ένα νησί, θα μπορούσε να είναι μια παραλιακή περιοχή στη Βόρεια Αφρική, αλλά την ασφάλεια και τις προμήθειες αυτής της περιοχής πρέπει να τις εγγυάται η ΕΕ για το δικό της συμφέρον", δήλωσε ο Βίκτορ Ορμπάν σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα από τον ιστότοπο Origo.

 

"Αυτοί που ήρθαν παράνομα πρέπει να συλληφθούν και να απελαθούν", τόνισε ο Ορμπάν, ο οποίος έχει προκαλέσει αντιδράσεις με τις σκληρές δηλώσεις του για τους μετανάστες και τον φράκτη από αγκαθωτό συρματόπλεγμα που έχει υψώσει κατά μήκος των νότιων συνόρων της Ουγγαρίας, καθώς και με το δημοψήφισμα που έχει προκηρύξει για τις 2 Οκτωβρίου εναντίον των υποχρεωτικών ποσοστώσεων της ΕΕ για την επανεγκατάσταση των προσφύγων.

 

"Πρέπει να δημιουργήσουμε μεγάλους προσφυγικούς καταυλισμούς έξω από την ΕΕ, των οποίων η Ένωση θα εξασφαλίζει την ένοπλη ασφάλεια και την οικονομική υποστήριξη. Όλοι όσοι ήρθαν παράνομα πρέπει να επιστρέψουν εκεί. Εκεί θα μπορούν να υποβάλουν αίτημα για άσυλο".

 

Ο Ορμπάν υποστήριξε πως αυτό είναι ένα "σοβαρό ηθικό καθήκον" που αποτελεί τη μόνη εναλλακτική επιλογή στην παραμονή των μεταναστών στην Ευρώπη και την επανεγκατάστασή τους σ' όλη την ήπειρο, που θα οδηγούσαν στη δημιουργία περαιτέρω προβλημάτων. Οι επανεγκαταστάσεις είναι μάταιες, υποστήριξε επίσης, καθώς αυτοί που θέλουν να πάνε στη Γερμανία θα μεταβούν εκεί μετά την επανεγκατάστασή τους.

 

"Υπάρχει μόνο μία λυση που ωφελεί όλους, ανάμεσα στους οποίους εμάς που δεν αντιμετωπίζουμε ακόμη πρόβλημα, επειδή υπερασπίσαμε τον εαυτό μας, και χώρες όπως η Γερμανία, που αντιμετωπίζουν πρόβλημα: Να βγάλουμε (τους μετανάστες) έξω από την Ένωση".

 

Ο ούγγρος πρωθυπουργός επανέλαβε ότι τα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ πρέπει να ενισχυθούν για να προληφθεί μια επανάληψη της συρροής μεταναστών, όπως αυτή που σημειώθηκε το 2015.

 

"Τα σύνορα πρέπει να χρησιμοποιηθούν, διότι μας προστατεύουν", δήλωσε. "Μερικοί φαντάζονται έναν πλανήτη χωρίς σύνορα ... Είμαι ένας απ' αυτούς που δεν θα ήθελαν να δουν τον πολιτισμό του κόσμου να αλλάζει".


protoselida

Media

ΑΠΕ-ΜΠΕ: Πρόσκληση ενδιαφέροντος για ταξιδιωτικές υπηρεσίες

ΑΠΕ-ΜΠΕ: Πρόσκληση ενδιαφέροντος για ταξιδιωτικές υπηρεσίες

Το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ΑΠΕ-ΜΠΕ προχώρησε σε πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συλλογή γραπτών προσφορών με...

Αθλητικά

Στο ΣτΕ προσέφυγαν ΠΑΟΚ και Ξάνθη

Στο ΣτΕ προσέφυγαν ΠΑΟΚ και Ξάνθη

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγαν οι ομάδες της Ξάνθης και του ΠΑΟΚ, ζητώντας να ακυρωθεί...

Τουρισμός

Η Ίος τράβηξε τα βλέμματα στο Μιλάνο

Η Ίος τράβηξε τα βλέμματα στο Μιλάνο

Μόνο θετικά σχόλια και βλέμματα συγκέντρωσε η αντιπροσωπεία του Δήμου Ιητών στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.