"Πιέσεις" στο ευρώ λόγω ΕΚΤ Προτεινόμενο

Υποχωρεί ελαφρώς σήμερα το ευρώ καθώς ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Ζαν Κλοντ Τρισέ, μετέθεσε τη νέα αύξηση των επιτοκίων της τράπεζας για μετά τον Ιούνιο.

 

Το απόγευμα το ευρωπαϊκό νόμισμα διαπραγματευόταν στα 1,4699 δολάρια από το επίπεδο των 1,4827 δολαρίων που έκλεισε αργά χθες το βράδυ στην αγορά της Νέας Υόρκης. Στην αγορά συναλλάγματος η ενδεικτική ισοτιμία ευρώ/ δολαρίου που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διαμορφώθηκε στο 1,4814 δολάρια.

 

Το ευρωπαϊκό νόμισμα δέχθηκε πιέσεις μετά την στροφή που έκανε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για το θέμα των επιτοκίων. Ενώ οι αναλυτές είχαν προεξοφλήσει ότι η ΕΚΤ θα προχωρήσει σε νέα αύξηση των επιτοκίων τον επόμενο μήνα. Ωστόσο στη διάρκεια της συνέντευξη τύπου που παρεχώρησε μετά από τη συνεδρίαση του δ.σ της Κεντρικής Τράπεζας ο κ. Τρισέ άφησε να εννοηθεί ότι επόμενη αύξηση των επιτοκίων θα γίνει μετά τον Ιούνιο.

 

Στη δευτερογενή αγορά στο ΗΔΑΤ τo σύνολο των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 24 εκατ. ευρώ. Εξαυτών τα 5εκατ. ευρώ αφορούσαν σε εντολές αγοράς, ενώ τα υπόλοιπα 19 εκατ. ευρώ σε εντολές πώλησης. Η μεγαλύτερη συναλλακτική δραστηριότητα καταγράφηκε στο 5ετές ομόλογο λήξεως 20,08,11 με 6 εκατ. ευρώ και στο 33ετές ομόλογο λήξεως 20,09,40 με 5 εκατ. ευρώ.

 

Το περιθώριο στο κλείσιμο της αγοράς διευρύνθηκε περαιτέρω στο 12,32% από 12,23% χθες με την απόδοση του ελληνικού δεκαετούς ομολόγου να διαμορφώνεται στο 15,55% από 15,48% χθες έναντι 3,25% του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου.

 

Στη διατραπεζική αγορά τα επιτόκια στις περισσότερες διάρκειες σημείωσαν μικρή άνοδο. Έτσι, το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός έτους κυμαίνονταν στο 2,17% από 2,15% χθες, στη διάρκεια των 9 μηνών διαμορφώθηκε στο 1,94% από 1,93% , στο εξάμηνο αυξήθηκε στο 1,71% από 1,70% χθες στο τρίμηνο διαμορφώθηκε στο 1,42% από 1,41% και ο μήνας παρέμεινε στο 1,25%.


protoselida

World Business

Η Gazprom προτείνει συμφωνία 1 έτους για το φυσικό αέριο στην Ουκρανία

Η Gazprom προτείνει συμφωνία 1 έτους για το…

Eπίσημη επιστολή στην Ουκρανία έχει στείλει η Gazprom, προτείνοντας είτε να επεκταθεί η τρέχουσα συμφωνία...

Secret Money

TA «AΠONEPA»

TA «AΠONEPA»

Aκόμη η PAE «πληρώνει» τα «απόνερα» από την υπόθεση της πολυήμερης κατάρρευσης των πληροφοριακών συστημάτων...

Τεχνολογία

PayPal: Νέα υπηρεσία αποστολής εμβασμάτων

PayPal: Νέα υπηρεσία αποστολής εμβασμάτων

Τον Ιούλιο 2019, η PayPal λάνσαρε τη διεθνή υπηρεσία αποστολής εμβασμάτων Xoom σε πάνω από...

Υγεία & Διατροφή

Ενστάσεις Ε.Ο.Φ. για τον διορισμό του νέου ΔΣ

Ενστάσεις Ε.Ο.Φ. για τον διορισμό του νέου ΔΣ

Ανακοινώθηκε ο διορισμός του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ), το οποίο για...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.