"Πιέσεις" στο ευρώ λόγω ΕΚΤ Προτεινόμενο

Υποχωρεί ελαφρώς σήμερα το ευρώ καθώς ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Ζαν Κλοντ Τρισέ, μετέθεσε τη νέα αύξηση των επιτοκίων της τράπεζας για μετά τον Ιούνιο.

 

Το απόγευμα το ευρωπαϊκό νόμισμα διαπραγματευόταν στα 1,4699 δολάρια από το επίπεδο των 1,4827 δολαρίων που έκλεισε αργά χθες το βράδυ στην αγορά της Νέας Υόρκης. Στην αγορά συναλλάγματος η ενδεικτική ισοτιμία ευρώ/ δολαρίου που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διαμορφώθηκε στο 1,4814 δολάρια.

 

Το ευρωπαϊκό νόμισμα δέχθηκε πιέσεις μετά την στροφή που έκανε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για το θέμα των επιτοκίων. Ενώ οι αναλυτές είχαν προεξοφλήσει ότι η ΕΚΤ θα προχωρήσει σε νέα αύξηση των επιτοκίων τον επόμενο μήνα. Ωστόσο στη διάρκεια της συνέντευξη τύπου που παρεχώρησε μετά από τη συνεδρίαση του δ.σ της Κεντρικής Τράπεζας ο κ. Τρισέ άφησε να εννοηθεί ότι επόμενη αύξηση των επιτοκίων θα γίνει μετά τον Ιούνιο.

 

Στη δευτερογενή αγορά στο ΗΔΑΤ τo σύνολο των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 24 εκατ. ευρώ. Εξαυτών τα 5εκατ. ευρώ αφορούσαν σε εντολές αγοράς, ενώ τα υπόλοιπα 19 εκατ. ευρώ σε εντολές πώλησης. Η μεγαλύτερη συναλλακτική δραστηριότητα καταγράφηκε στο 5ετές ομόλογο λήξεως 20,08,11 με 6 εκατ. ευρώ και στο 33ετές ομόλογο λήξεως 20,09,40 με 5 εκατ. ευρώ.

 

Το περιθώριο στο κλείσιμο της αγοράς διευρύνθηκε περαιτέρω στο 12,32% από 12,23% χθες με την απόδοση του ελληνικού δεκαετούς ομολόγου να διαμορφώνεται στο 15,55% από 15,48% χθες έναντι 3,25% του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου.

 

Στη διατραπεζική αγορά τα επιτόκια στις περισσότερες διάρκειες σημείωσαν μικρή άνοδο. Έτσι, το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός έτους κυμαίνονταν στο 2,17% από 2,15% χθες, στη διάρκεια των 9 μηνών διαμορφώθηκε στο 1,94% από 1,93% , στο εξάμηνο αυξήθηκε στο 1,71% από 1,70% χθες στο τρίμηνο διαμορφώθηκε στο 1,42% από 1,41% και ο μήνας παρέμεινε στο 1,25%.


protoselida

World Business

Tο 2020 θα εισαχθεί στο Χρηματιστήριο η Airbnb

Tο 2020 θα εισαχθεί στο Χρηματιστήριο η Airbnb

Εντός του 2020 πρόκειται να εισαχθεί στο χρηματιστήριο η πλατφόρμα βραχυπρόθεσμων ενοικιάσεων Airbnb, σύμφωνα με...

Media

Απεβίωσε ο αρχικός κιθαρίστας των Motorhead, Larry Wallis

Απεβίωσε ο αρχικός κιθαρίστας των Motorhead, Larry Wallis

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 70 ετών άφησε ο πρώτος κιθαρίστας των Motorhead,...

Secret Money

OI «NEOI» TOY IAΣΩ

OI «NEOI» TOY IAΣΩ

Mπορεί ο Γ. Σταματίου να διατηρήθηκε στη θέση του επικεφαλής του Iασώ, αλλά στο νέο...

Αυτοκίνητο

Fiat: Επενδύει σε νέες υπηρεσίες για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Fiat: Επενδύει σε νέες υπηρεσίες για τα ηλεκτρικά…

Μνημόνιο συνεργασίας στην έρευνα των υπηρεσιών που αφορούν στα δίκτυα V2G υπεγράφη μεταξύ της Terna,...

Περιβάλλον

ΚΑΠΕ: Ανέλαβε το πρόγραμμα EMOBICITY για την ηλεκτροκίνηση

ΚΑΠΕ: Ανέλαβε το πρόγραμμα EMOBICITY για την ηλεκτροκίνηση

Το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (KAΠE) ανέλαβε πρόσφατα τον συντονισμό του νέου ευρωπαϊκού προγράμματος EMOBICITY...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.