"Η αναδιάρθρωση συνεπάγεται καταστροφή" Προτεινόμενο

Την εκτίμησή του ότι η αναδιάρθρωση του χρέους (haircut) δεν αποτελεί εναλλακτική, διότι συνεπάγεται την καταστροφή της χώρας και την επιστροφή της δεκαετίες πίσω, εξέφρασε ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος κ. Απόστολος Ταμβακάκης σε ομιλία του στα Ιωάννινα.

 

«Αυτές οι συζητήσεις δεν κάνουν καλό. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να συγκεντρώσουμε όλοι τις προσπάθειές μας ώστε να επιτύχουμε τους εθνικούς στόχους για δημοσιονομική προσαρμογή και μεταρρύθμιση της οικονομίας της χώρας. Μπορούμε και πρέπει να πετύχουμε. Είμαι βέβαιος ότι θα τα καταφέρουμε", επισήμανε ο κ. Ταμβακάκης.

 

Παράλληλα ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας προσδιόρισε και τους τομείς όπου η ελληνική οικονομία μπορεί να έχει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα και να επιτύχει ορισμένες σημαντικές και "γρήγορες νίκες". Και επεσήμανε ότι: "Στη συστράτευση αυτή η Εθνική Τράπεζα είναι και θα είναι παρούσα και γιατί το θέλει, και γιατί το μπορεί, εξαιτίας του μεγέθους της, του κύρους της και του θεσμικού της ρόλου. Αυτός ο θεσμικός της ρόλος την οδήγησε να αναλάβει σημαντικές πρωτοβουλίες. Η Εθνική Τράπεζα δεν έμεινε και δε θα μείνει αδρανής, θα συνεχίσει να λαμβάνει μεγάλες πρωτοβουλίες". Για το θέμα των συγχωνεύσεων είπε ότι "οι συγχωνεύσεις είναι μονόδρομος για την ανασύνταξη του πιστωτικού συστήματος. Η χώρα χρειάζεται ισχυρές τράπεζες που θα παραμείνουν ελληνικές" κατέληξε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας κ. Απ. Ταμβακάκης.


protoselida

Media

Απεβίωσε ο αρχικός κιθαρίστας των Motorhead, Larry Wallis

Απεβίωσε ο αρχικός κιθαρίστας των Motorhead, Larry Wallis

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 70 ετών άφησε ο πρώτος κιθαρίστας των Motorhead,...

Secret Money

OI «NEOI» TOY IAΣΩ

OI «NEOI» TOY IAΣΩ

Mπορεί ο Γ. Σταματίου να διατηρήθηκε στη θέση του επικεφαλής του Iασώ, αλλά στο νέο...

Αυτοκίνητο

Fiat: Επενδύει σε νέες υπηρεσίες για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Fiat: Επενδύει σε νέες υπηρεσίες για τα ηλεκτρικά…

Μνημόνιο συνεργασίας στην έρευνα των υπηρεσιών που αφορούν στα δίκτυα V2G υπεγράφη μεταξύ της Terna,...

Περιβάλλον

ΚΑΠΕ: Ανέλαβε το πρόγραμμα EMOBICITY για την ηλεκτροκίνηση

ΚΑΠΕ: Ανέλαβε το πρόγραμμα EMOBICITY για την ηλεκτροκίνηση

Το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (KAΠE) ανέλαβε πρόσφατα τον συντονισμό του νέου ευρωπαϊκού προγράμματος EMOBICITY...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.