Έγκριση τρόικα για ΙΚΑ-ΟΑΕΔ

Σε συμφωνία για την έκτακτη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό του ΙΚΑ και του ΟΑΕΔ κατέληξε χτες η ομάδα της τρόικα με τη γενική γραμματέα του υπουργείου Εργασίας, Αθηνά Δρέττα.

 

Παρόλο που η τρόικα ήταν επιφυλακτική σχετικά με την ενίσχυση του ΟΑΕΔ και του ΙΚΑ από τον κρατικό προϋπολογισμό, λόγω του μνημονίου που απαγορεύει τη χρηματοδότηση επιδομάτων από τον προϋπολογισμό, η συμφωνία τελικά επετεύχθει και αποφασίστηκαν τα εξής:

 

Το ύψος της χρηματοδότησης πρόκειται να φτάσει στα 1,1 δισ. ευρώ. Σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας, τα 600 εκατ. θα δοθούν στο ΙΚΑ και τα 500 εκατ. στον ΟΑΕΔ.

 

Οι εμπειρογνώμονες της τρόικα έκαναν δεκτά τα επιχειρήματα του υπουργείου Εργασίας, που υποστηρίζει ότι η υστέρηση που υπάρχει στη χρηματοδότηση των εποπτευόμενων φορέων οφείλεται στη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών και την αύξηση των δαπανών για επιδόματα λόγω της μείωσης των αμοιβών και της διογκούμενης ανεργίας.

 

Ωστόσο, το που θα βρεθεί το συγκεκριμένο κονδύλι προκειμένου να διατεθεί σε ΙΚΑ και ΟΑΕΔ παραμένει ακόμα άγνωστο και το θέμα αναμένεται να συζητηθεί την ερχόμενη εβδομάδα στο υπουργείο Οικονομικών μεταξύ του κ. Γ. Παπακωνσταντίνου και των επικεφαλείς της τρόικας που αναμένονται στη χώρα την Τρίτη.


protoselida

Media

Die Zeit: «Καμπανάκι» για την ψυχική υγεία προσφυγόπουλων στη Μόρια

Die Zeit: «Καμπανάκι» για την ψυχική υγεία προσφυγόπουλων…

Ρεπορτάζ για προσφυγόπουλα που ζουν στη Μόρια της Λέσβου και αντιμετωπίζουν ψυχικές διαταραχές, σύμφωνα με...

Αθλητικά

Στο ΣτΕ προσέφυγαν ΠΑΟΚ και Ξάνθη

Στο ΣτΕ προσέφυγαν ΠΑΟΚ και Ξάνθη

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγαν οι ομάδες της Ξάνθης και του ΠΑΟΚ, ζητώντας να ακυρωθεί...

Τουρισμός

Η Ίος τράβηξε τα βλέμματα στο Μιλάνο

Η Ίος τράβηξε τα βλέμματα στο Μιλάνο

Μόνο θετικά σχόλια και βλέμματα συγκέντρωσε η αντιπροσωπεία του Δήμου Ιητών στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.