Έγκριση τρόικα για ΙΚΑ-ΟΑΕΔ

Σε συμφωνία για την έκτακτη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό του ΙΚΑ και του ΟΑΕΔ κατέληξε χτες η ομάδα της τρόικα με τη γενική γραμματέα του υπουργείου Εργασίας, Αθηνά Δρέττα.

 

Παρόλο που η τρόικα ήταν επιφυλακτική σχετικά με την ενίσχυση του ΟΑΕΔ και του ΙΚΑ από τον κρατικό προϋπολογισμό, λόγω του μνημονίου που απαγορεύει τη χρηματοδότηση επιδομάτων από τον προϋπολογισμό, η συμφωνία τελικά επετεύχθει και αποφασίστηκαν τα εξής:

 

Το ύψος της χρηματοδότησης πρόκειται να φτάσει στα 1,1 δισ. ευρώ. Σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας, τα 600 εκατ. θα δοθούν στο ΙΚΑ και τα 500 εκατ. στον ΟΑΕΔ.

 

Οι εμπειρογνώμονες της τρόικα έκαναν δεκτά τα επιχειρήματα του υπουργείου Εργασίας, που υποστηρίζει ότι η υστέρηση που υπάρχει στη χρηματοδότηση των εποπτευόμενων φορέων οφείλεται στη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών και την αύξηση των δαπανών για επιδόματα λόγω της μείωσης των αμοιβών και της διογκούμενης ανεργίας.

 

Ωστόσο, το που θα βρεθεί το συγκεκριμένο κονδύλι προκειμένου να διατεθεί σε ΙΚΑ και ΟΑΕΔ παραμένει ακόμα άγνωστο και το θέμα αναμένεται να συζητηθεί την ερχόμενη εβδομάδα στο υπουργείο Οικονομικών μεταξύ του κ. Γ. Παπακωνσταντίνου και των επικεφαλείς της τρόικας που αναμένονται στη χώρα την Τρίτη.


protoselida

World Business

Ποιος πλήρωσε 1,1 εκατ. δολάρια για τον Tin Tin;

Ποιος πλήρωσε 1,1 εκατ. δολάρια για τον Tin…

Tιμή - ρεκόρ για το πρώτο εξώφυλλο του θρυλικού κόμικ του Eρζέ, από το 1930

Media

Εφυγε από τη ζωή ο δημοσιογράφος Δημήτρης Ρίζος

Εφυγε από τη ζωή ο δημοσιογράφος Δημήτρης Ρίζος

Απεβίωσε το πρωί της Παρασκευής, σε ηλικία 83 χρονών, ο πρώην εκδότης και δημοσιογράφος...

Secret Money

OI «NEOI» TOY IAΣΩ

OI «NEOI» TOY IAΣΩ

Mπορεί ο Γ. Σταματίου να διατηρήθηκε στη θέση του επικεφαλής του Iασώ, αλλά στο νέο...

Τεχνολογία

Εφαρμογές γνωστοποιούν στο Facebook την σεξουαλική ζωή χρηστών

Εφαρμογές γνωστοποιούν στο Facebook την σεξουαλική ζωή χρηστών

Ορισμένες εφαρμογές που καταγράφουν την περίοδο των γυναικών κατηγορούνται ότι μοιράστηκαν ευαίσθητες πληροφορίες σχετικά...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.