Αρνητικό κλίμα γεννούν οι έλεγχοι της τρόικας

Εξαιρετικά δυσαρεστημένα εμφανίζονται τα μικρομεσαία στελέχη της τρόικας από τα αποτελέσματα των μέχρι τώρα ελέγχων τους στα υπουργεία που έχουν επισκεφθεί.

 

Γιατί, δεν είναι μόνο το υπουργείο Εργασίας, το οποίο αποδείχτηκε για μια ακόμη φορά "ανεπίδεκτο μαθήσεως", σύμφωνα πάντα με τα δικά τους στάνταρς. Την ίδια εικόνα εμφανίζουν κι άλλοι κρίσιμοι τομείς άσκησης κυβερνητικού έργου.

 

Αυτή άλλωστε ήταν και η βασική αιτία του ξεσπάσματος του υπουργού Υποδομών κ.Δ.Ρέππα, ο οποίος ως γνωστόν χαρακτήρισε "τζιτζιφιόγκους" όσους διέρευσαν τα περί κίτρινης κάρτας της τρόικας στο υπουργείο του.

 

"Δείχνοντας" ανώτερο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών και περιγράφοντας κατ αυτόν τον τρόπο, εξαιρετικά παραστατικά, την κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή στους κόλπους της κυβέρνησης.

 

Η τρόικα πάντως, ανεξαρτήτως των ενδοκυβερνητικών πιέσεων, εμφανίζεται εξαιρετικά απογοητευμένη. Διαπιστώνει, για παράδειγμα, ότι το μέτρο των επιχειρησιακών συμβάσεων, που μετά πολλών κόπων και βασάνων αποφασίσθηκε αρχές του έτους, τέσσερις μήνες μετά να μην έχει εφαρμοσθεί ούτε κατ ελάχιστον.

 

Την ίδια ώρα, οι οικονομίες κλίμακος, που θα έπρεπε να είχαν επιτευχθεί πχ σε επίπεδο επιχορηγήσεων, να μην έχουν καν αγγιχθεί και το μέτωπο των δαπανών να παραμένει το ίδιο ανεξέλεγκτο όσο και πριν την εφαρμογή του Μνημονίου.

 

Το αποτέλεσμα είναι ένα χρόνο μετά, η προσπάθεια να βρίσκεται σχεδόν στο "μηδέν" και το στοίχημα της διάσωσης της ελληνικής οικονομίας να παραμένει περισσότερο αίωλο από κάθε άλλη φορά.


protoselida

World Business

Κεντρική τράπεζα Σ. Αραβίας: Σε ετοιμότητα για παροχή ρευστότητας

Κεντρική τράπεζα Σ. Αραβίας: Σε ετοιμότητα για παροχή…

Έτοιμη να παρέχει ρευστότητα στο χρηματοπιστωτικό σύστημα, σε περίπτωση που χρειαστεί, προκειμένου να βοηθήσει την...

Media

 ΕΡΤ2: Αφιέρωμα στον Τάκη Σπυριδάκη

ΕΡΤ2: Αφιέρωμα στον Τάκη Σπυριδάκη

Τιμώντας τη μνήμη του ηθοποιού, σκηνοθέτη και σεναριογράφου Τάκη Σπυριδάκη που απεβίωσε πριν λίγες μέρες,...

Secret Money

OI «NEOI» TOY IAΣΩ

OI «NEOI» TOY IAΣΩ

Mπορεί ο Γ. Σταματίου να διατηρήθηκε στη θέση του επικεφαλής του Iασώ, αλλά στο νέο...

Τεχνολογία

Εφαρμογές γνωστοποιούν στο Facebook την σεξουαλική ζωή χρηστών

Εφαρμογές γνωστοποιούν στο Facebook την σεξουαλική ζωή χρηστών

Ορισμένες εφαρμογές που καταγράφουν την περίοδο των γυναικών κατηγορούνται ότι μοιράστηκαν ευαίσθητες πληροφορίες σχετικά...

Υγεία & Διατροφή

ΕΔΟΕΑΠ: Καλύπτει μέρος του κόστους της εξωσωματικής

ΕΔΟΕΑΠ: Καλύπτει μέρος του κόστους της εξωσωματικής

Μέχρι τέσσερις προσπάθειες υποβοηθούμενης αναπαραγωγής με δυνατότητα αποζημίωσης της κρυοσυντήρησης ωαρίων, καθώς και αποζημίωση για...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.