«Κονταροχτυπιούνται» κυβέρνηση - τρόικα για τα μέτρα 3 δισ. ευρώ

Έντονη διαξιφισμοί παρατηρούνται μεταξύ κυβέρνησης και τρόικας, με το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους να έχει μετατραπεί σε αρένα. Ο λόγος δεν είναι άλλος από τα μέτρα 3 δισ. ευρώ που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση, τα οποία όμως, το τεχνικό κλιμάκιο της τρόικας τα θεωρεί λίγο για να υπάρξει ασφαλής πορεία για το 2011.

 

Ο χρόνος για άλλη μια φορά λειτουργεί σαν μέγγενη αφού δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια, σημειώνεται από την άλλη ότι σήμερα είναι ημέρα συναντήσεων πριν προσγειωθούν στην Αθήνα το Σάββατο οι επικεφαλείς.

 

Όπως φαίνεται το τεχνικό κλιμάκιο αμφισβητεί τη δυνατότητα της κυβέρνησης να βρει τα έσοδα από φοροδιαφυγή που θα κλείσουν τις «τρύπες» του πρώτου τετραμήνου.

 

Η ψαλίδα των δαπανών έχει ήδη αρχίσει να γίνεται ορατή ότι ανοίγει. Ήδη το υπουργείο Εργασίας παραδέχθηκε ότι κρίση και ανεργία οδηγούν σε αποκλίσεις εισπράξεων 600 εκατ. ευρώ στον ΟΑΕΕ και 700 εκατ. ευρώ στο ΙΚΑ που ισοδυναμούν με σχεδόν ισόποση επιχορήγηση από τον κρατικό προϋπολογισμό.

 

Από την άλλη οι παρεμβάσεις στους ΟΤΑ που θα έφερναν εξοικονόμηση 500 εκατ. ευρώ καθυστερούν, το ίδιο και τα επιχειρησιακά σχέδια στις ΔΕΚΟ.

 

Εκτιμάται ότι είναι αδύνατο υπό τις παρούσες συνθήκες να κλείσει η τρύπα του ελλείμματος κάτω από τα 17 δισ. ευρώ που είναι ο φετινός στόχος, ξεπερνώντας όλες αυτές τις αδυναμίες αλλά και το υψηλότερο έλλειμμα του 2010 (10,5% του ΑΕΠ).

 

Η αξιολόγηση των ευρημάτων των κλιμακίων της τρόικας ξεκινά από αύριο Σάββατο.

 

Τέλος πληροφορίες θέλουν, η τρόικα να πιέζει την κυβέρνηση για μέτρα 10 δισ. ευρώ ώστε να επιτευχθεί ο στόχος το έλλειμμα να φτάσει στο 7,4% φέτος.


protoselida

World Business

Ποιος πλήρωσε 1,1 εκατ. δολάρια για τον Tin Tin;

Ποιος πλήρωσε 1,1 εκατ. δολάρια για τον Tin…

Tιμή - ρεκόρ για το πρώτο εξώφυλλο του θρυλικού κόμικ του Eρζέ, από το 1930

Media

Εφυγε από τη ζωή ο δημοσιογράφος Δημήτρης Ρίζος

Εφυγε από τη ζωή ο δημοσιογράφος Δημήτρης Ρίζος

Απεβίωσε το πρωί της Παρασκευής, σε ηλικία 83 χρονών, ο πρώην εκδότης και δημοσιογράφος...

Secret Money

OI «NEOI» TOY IAΣΩ

OI «NEOI» TOY IAΣΩ

Mπορεί ο Γ. Σταματίου να διατηρήθηκε στη θέση του επικεφαλής του Iασώ, αλλά στο νέο...

Τεχνολογία

Εφαρμογές γνωστοποιούν στο Facebook την σεξουαλική ζωή χρηστών

Εφαρμογές γνωστοποιούν στο Facebook την σεξουαλική ζωή χρηστών

Ορισμένες εφαρμογές που καταγράφουν την περίοδο των γυναικών κατηγορούνται ότι μοιράστηκαν ευαίσθητες πληροφορίες σχετικά...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.