Οικονομία

Απίθανη μια σύντομη αναδιάρθρωση

Σύμφωνα με τη μονάδα RCM της Allianz Global Investors «μια εξ ολοκλήρου αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους είναι απίθανη πριν το 2013».

 

«Οι ευρωπαϊκοί φορείς χάραξης πολιτικής εξακολουθούν να είναι πρόθυμοι να αποφευχθεί η σημαντική επίπτωση από την ενδεχόμενη αναδιάρθρωση, με τον ευρωπαϊκό τραπεζικό τομέα να ακόμα στο στάδιο αποκατάστασης», δήλωσε ο Andreas Utermann, υπεύθυνος της παγκόσμιας επενδυτικής στρατηγικής της RCM, σύμφωνα με το Bloomberg.

 

«Το απαιτούμενο πλεόνασμα πρωτοβάθμιου προϋπολογισμού στο 8% του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος είναι δύσκολο να επιτευχθεί, με τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής να προσπαθούν να κερδίσουν χρόνο», συμπλήρωσε.

 

Οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων αυξήθηκαν την περασμένη εβδομάδα, αναζωπυρώνοντας την ανησυχία ότι η διαγραφή χρεών ή η επέκταση των όρων αποπληρωμής, μπορεί να είναι αναγκαίες για τη διευκόλυνση της δημοσιονομικής κρίσης της χώρας.

 

Ο Utermann αναφέρει πως η Ελλάδα μάλλον θα κάνει «μικρά βήματα» για τη μείωση του χρέους ζητώντας από το ταμείο διάσωσης να μειώσει το κόστος δανεισμού και να επεκτείνει το χρόνο αποπληρωμής.

 

«Μια βιαστική αναδιάρθρωση θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια νέα οικονομική κρίση», πρόσθεσε.


Σχετικά Θέματα

επιστροφή στην αρχή