Ώθηση στο δολάριο από την ανεργία στις ΗΠΑ Προτεινόμενο

Οριακή ενίσχυση καταγράφει σήμερα το δολάριο έναντι του ευρώ, ωθούμενο από τη δημοσιοποίηση των στοιχείων για την αγορά εργασίας στις ΗΠΑ τα οποία ξεπέρασαν τις προβλέψεις των αναλυτών.

 

Το απόγευμα το ευρωπαϊκό νόμισμα διαπραγματευόταν στα 1,4516 δολάρια από το επίπεδο των 1,4539 δολ. που έκλεισε αργά χθες το βράδυ στην αγορά της Νέας Υόρκης. Στην αγορά συναλλάγματος η ενδεικτική ισοτιμία ευρώ/ δολαρίου που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διαμορφώθηκε στο 1,4501 δολάρια.

 

Η απασχόληση τον Απρίλιο αυξήθηκε κατά 244.000 εργαζομένους (έναντι πρόβλεψης για αύξηση κατά 185.000) με αποτέλεσμα η ανεργία να υποχωρήσει οριακά στο 8,8% από 8,9%. Η εξέλιξη αυτή ενίσχυσε την εμπιστοσύνη των επενδυτών στις προοπτικές ανάκαμψης της αμερικανικής οικονομίας, με αποτέλεσμα να στραφούν προς το δολάριο και σε επενδύσεις που είναι εκφρασμένες σ΄ αυτό.

 

Στη δευτερογενή αγορά στο ΗΔΑΤ τo σύνολο των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 20 εκατ. ευρώ. Εξ' αυτών τα 9 εκατ. ευρώ αφορούσαν σε εντολές αγοράς, ενώ τα υπόλοιπα 11 εκατ. ευρώ σε εντολές πώλησης. Η μεγαλύτερη συναλλακτική δραστηριότητα καταγράφηκε στο 10ετές ομόλογο λήξεως 18,05,11 με 6 εκατ. ευρώ και στο 33ετές ομόλογο λήξεως 20,09,40 με 3 εκατ .ευρώ.

 

Το περιθώριο στο κλείσιμο της αγοράς διευρύνθηκε περαιτέρω στο 12,34% από 12,32% χθες με την απόδοση του ελληνικού δεκαετούς ομολόγου να διαμορφώνεται στο 15,51% από 15,55% χθες έναντι 3,17% του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου.

 

Στη διατραπεζική αγορά τα επιτόκια στις περισσότερες διάρκειες σημείωσαν μικρή υποχώρηση. Έτσι, το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός έτους κυμαίνονταν στο 2,15% από 2,17% χθες, στη διάρκεια των 9 μηνών διαμορφώθηκε στο 1,92% από 1,94%, στο εξάμηνο υποχώρησε στο 1,70% από 1,71% χθες στο τρίμηνο διαμορφώθηκε στο 1,41% από 1,42% % και ο μήνας παρέμεινε στο 1,25%.


protoselida

Media

Απεβίωσε ο αρχικός κιθαρίστας των Motorhead, Larry Wallis

Απεβίωσε ο αρχικός κιθαρίστας των Motorhead, Larry Wallis

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 70 ετών άφησε ο πρώτος κιθαρίστας των Motorhead,...

Secret Money

OI «NEOI» TOY IAΣΩ

OI «NEOI» TOY IAΣΩ

Mπορεί ο Γ. Σταματίου να διατηρήθηκε στη θέση του επικεφαλής του Iασώ, αλλά στο νέο...

Αυτοκίνητο

Fiat: Επενδύει σε νέες υπηρεσίες για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Fiat: Επενδύει σε νέες υπηρεσίες για τα ηλεκτρικά…

Μνημόνιο συνεργασίας στην έρευνα των υπηρεσιών που αφορούν στα δίκτυα V2G υπεγράφη μεταξύ της Terna,...

Περιβάλλον

ΚΑΠΕ: Ανέλαβε το πρόγραμμα EMOBICITY για την ηλεκτροκίνηση

ΚΑΠΕ: Ανέλαβε το πρόγραμμα EMOBICITY για την ηλεκτροκίνηση

Το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (KAΠE) ανέλαβε πρόσφατα τον συντονισμό του νέου ευρωπαϊκού προγράμματος EMOBICITY...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.