Ώθηση στο δολάριο από την ανεργία στις ΗΠΑ Προτεινόμενο

Οριακή ενίσχυση καταγράφει σήμερα το δολάριο έναντι του ευρώ, ωθούμενο από τη δημοσιοποίηση των στοιχείων για την αγορά εργασίας στις ΗΠΑ τα οποία ξεπέρασαν τις προβλέψεις των αναλυτών.

 

Το απόγευμα το ευρωπαϊκό νόμισμα διαπραγματευόταν στα 1,4516 δολάρια από το επίπεδο των 1,4539 δολ. που έκλεισε αργά χθες το βράδυ στην αγορά της Νέας Υόρκης. Στην αγορά συναλλάγματος η ενδεικτική ισοτιμία ευρώ/ δολαρίου που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διαμορφώθηκε στο 1,4501 δολάρια.

 

Η απασχόληση τον Απρίλιο αυξήθηκε κατά 244.000 εργαζομένους (έναντι πρόβλεψης για αύξηση κατά 185.000) με αποτέλεσμα η ανεργία να υποχωρήσει οριακά στο 8,8% από 8,9%. Η εξέλιξη αυτή ενίσχυσε την εμπιστοσύνη των επενδυτών στις προοπτικές ανάκαμψης της αμερικανικής οικονομίας, με αποτέλεσμα να στραφούν προς το δολάριο και σε επενδύσεις που είναι εκφρασμένες σ΄ αυτό.

 

Στη δευτερογενή αγορά στο ΗΔΑΤ τo σύνολο των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 20 εκατ. ευρώ. Εξ' αυτών τα 9 εκατ. ευρώ αφορούσαν σε εντολές αγοράς, ενώ τα υπόλοιπα 11 εκατ. ευρώ σε εντολές πώλησης. Η μεγαλύτερη συναλλακτική δραστηριότητα καταγράφηκε στο 10ετές ομόλογο λήξεως 18,05,11 με 6 εκατ. ευρώ και στο 33ετές ομόλογο λήξεως 20,09,40 με 3 εκατ .ευρώ.

 

Το περιθώριο στο κλείσιμο της αγοράς διευρύνθηκε περαιτέρω στο 12,34% από 12,32% χθες με την απόδοση του ελληνικού δεκαετούς ομολόγου να διαμορφώνεται στο 15,51% από 15,55% χθες έναντι 3,17% του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου.

 

Στη διατραπεζική αγορά τα επιτόκια στις περισσότερες διάρκειες σημείωσαν μικρή υποχώρηση. Έτσι, το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός έτους κυμαίνονταν στο 2,15% από 2,17% χθες, στη διάρκεια των 9 μηνών διαμορφώθηκε στο 1,92% από 1,94%, στο εξάμηνο υποχώρησε στο 1,70% από 1,71% χθες στο τρίμηνο διαμορφώθηκε στο 1,41% από 1,42% % και ο μήνας παρέμεινε στο 1,25%.


protoselida

Secret Money

TΩPA TO «ΨAXNOYME»;

TΩPA TO «ΨAXNOYME»;

Tην ώρα που στην Eυρώπη και σε όλο τον κόσμο στρέφονται στα projects αποθήκευσης ενέργειας,...

Τεχνολογία

Ο κορωνοϊός πλήττει και τη Microsoft

Ο κορωνοϊός πλήττει και τη Microsoft

Αρνητικά θα επηρεαστούν τα έσοδα της Microsoft από τα Windows και τους προσωπικούς υπολογιστές Surface,...

Υγεία & Διατροφή

Τι περιλαμβάνει η ΠΝΠ με τη λήψη μέτρων για κοροναϊό

Τι περιλαμβάνει η ΠΝΠ με τη λήψη μέτρων…

Εκδόθηκε χθες Πράξη Νομοθετικού Περιεχόμενου που αφορά στα μέτρα πρόληψης όσον αφορά τον κοροναϊό.

Τουρισμός

ΣΕΤΕ: Έτοιμοι να ανταπεξέλθουμε στον κοροναϊό

ΣΕΤΕ: Έτοιμοι να ανταπεξέλθουμε στον κοροναϊό

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) μετά και το πρώτο επίσημο κρούσμα κοροναϊού...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.