Υπαγωγή πέντε επενδυτικών σχεδίων στον αναπτυξιακό νόμο

Με ταχείς ρυθμούς εγκρίνονται από το υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας επενδυτικά σχέδια για επιχορήγηση από τον προηγούμενο αναπτυξιακό νόμο (Ν.3299/04).

 

Πιο συγκεκριμένα, εγκρίθηκε η υπαγωγή της επιχείρησης ''Ελληνική Βιομηχανία Καουτσούκ Α.Ε.Β.Ε.'' με διακριτικό τίτλο ''VIPPON Α.Ε.Β.Ε.'' σε καθεστώς ενίσχυσης του επενδυτικού σχεδίου της με το κίνητρο της επιχορήγησης που αφορά στην ίδρυση μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από φωτοβολταϊκά στοιχεία, στο νομό Ηλείας.

 

Την απόφαση υπογράφει ο υφυπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. π. Ρήγας και αφορά επενδύσει συνολικής δαπάνης 540.000 ευρώ. Το ποσοστό της επιχορήγησης ανέρχεται σε 40% επί του κόστους της επένδυσης, δηλαδή ποσό επιχορήγησης 216.000 ευρώ.

 

Επίσης, εγκρίθηκε με απόφαση του υφυπουργού η επιχορήγηση της επιχείρησης ''Βασιλόπουλου Μ. & ΣΙΑ Ο.Ε.''με διακριτικό τίτλο ''Φωτοενεργειακή Ο.Ε.'' για την ίδρυση μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από φωτοβολταϊκά στοιχεία, συνολικής επιχορηγούμενης δαπάνης 360.000 ευρώ.

 

Το ποσοστό της επιχορήγησης ανέρχεται σε 40% επί του κόστους της επένδυσης, δηλαδή ποσό επιχορήγησης 144.000 ευρώ.

 

Ακόμα, εγκρίθηκε η επιχορήγηση της επιχείρησης «Ε. Τασιούλας Μονοπρόσωπη Εταιρεία Περιορισμένης Ευθύνης», για την ενίσχυση επενδυτικού σχεδίου της που αφορά στην ίδρυση μονάδας παροχής υπηρεσιών εφοδιαστικής αλυσίδας προς τρίτους, στη θέση "Ραψίστα" στα Ιωάννινα συνολικής επιχορηγούμενης δαπάνης 1.700.000 ευρώ.

 

Το ποσοστό της επιχορήγησης ανέρχεται σε 52,979% επί του κόστους της επένδυσης, δηλαδή ποσό 900.640 ευρώ. Το ποσό αυτό της επιχορήγησης συνάγεται από ποσό 894.640 ευρώ, ήτοι ποσοστό 53% που αναλογεί στην αρχική επένδυση ύψους 1.688.000 ευρώ και ποσό 6.000 ευρώ, ήτοι ποσοστό 50% που αναλογεί στις δαπάνες μελετών και συμβούλων ύψους 12.000 ευρώ. Με την επένδυση θα δημιουργηθούν 5 νέες θέσεις εργασίας.

 

Εγκρίθηκε και η επιχορήγηση της επιχείρησης "LUCAS Ανώνυμη Τεχνική και Επενδυτική Εταιρεία Τουριστικών Ακινήτων'', για την ίδρυση ξενοδοχειακής μονάδας 5 αστέρων, στη θέση "Μαγγανάρι" στην Ιο, συνολικής δαπάνης 4.071.100 ευρώ.

 

Το ποσοστό της επιχορήγησης ανέρχεται σε 39% επί του κόστους της επιχορηγούμενης επένδυσης, δηλαδή ποσό επιχορήγησης 1.587.729 ευρώ και με την επένδυση θα δημιουργηθούν 20 νέες θέσεις εργασίας.

 

Στο ίδιο πλαίσιο εγκρίθηκε και η υπαγωγή της επιχείρησης «Ξενοδοχειακές - Τουριστικές Επιχειρήσεις Νοτιοανατολικής Ρόδου Α.Ε.» με διακριτικό τίτλο «Αίθριον Παλλάς», για τον εκσυγχρονισμό ολοκληρωμένης μορφής ξενοδοχειακής μονάδας 5 αστέρων, στη Λίνδο, συνολικής επιχορηγούμενης δαπάνης 7.930.000 ευρώ.

 

Το ποσοστό της επιχορήγησης ανέρχεται σε 37% επί του κόστους της επιχορηγούμενης επένδυσης δηλαδή ποσό επιχορήγησης 2.934.100 ευρώ.


protoselida

Media

Αρχείο της ΕΡΤ: Αφιέρωμα στον στιχουργό Πυθαγόρα

Αρχείο της ΕΡΤ: Αφιέρωμα στον στιχουργό Πυθαγόρα

Με αφορμή την συμπλήρωση φέτος 40 χρόνων από το θάνατο του σπουδαίου στιχουργού Πυθαγόρα Παπασταματίου,...

Secret Money

 Eμπλοκή με  τον... Hρακλή

Eμπλοκή με τον... Hρακλή

Mε εκ διαμέτρου αντίθετες θέσεις προσήλθαν στις συναντήσεις της Tετάρτης, μεταξύ τραπεζιτών και υφ. Oικονομίας...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.