Φωτίου: Αυξημένη μοριοδότηση εργαζομένων στις κοινωνικές δομές

Για το ζήτημα των κοινωνικών δομών μίλησε η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου, τονίζοντας ότι είναι εξασφαλισμένη η αυξημένη μοριοδότηση των εργαζομένων στις κοινωνικές δομές, ενώ παράλληλα υπογράμμισε πως έγινε ένας συνολικός σχεδιασμός ώστε κάθε δήμος να έχει τουλάχιστον μία κοινωνική δομή.

 

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Στο Κόκκινο, επισήμανε ότι «δόθηκε και τρίτη παράταση για το πρόγραμμα του ΕΣΠΑ(σ.σ λήγει 31/10) που αφορά τους εργαζόμενους στις δομές πρόνοιας, το οποίο είχε λήξει από τον Σεπτέμβριο του 2015 . Το νέο ΕΣΠΑ θα αφορά 1400 εργαζόμενους και προσπαθεί να βρεθεί μια λύση για το διάστημα μεταξύ της λήξης του παλιού προγράμματος και της έναρξης του νέου».

Η κ. Φωτίου υπογράμμισε ότι «μοριοδοτήσαμε επάνω από τα μόρια της ανεργίας τους εργαζόμενους στις δομές φτώχειας για να έχουν προτεραιότητα για να μην χάσουμε την εμπειρία τους. Κάθε φορά που δίνουμε παράταση στο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ με βάση το οποίο απασχολούνται οι 800 εργαζόμενοι, οι δήμοι και οι περιφέρειες χαλάρωναν».

Όσον αφορά στην εξασφάλιση των 760 εκ. για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης υποστήριξε πως «εμείς λέμε ότι τα έχουμε η κυβέρνηση λέει ότι κάθε δήμος πρέπει να έχει το ΚΕΑ που δεν είναι μόνο ο επιδοματικός του χαρακτήρας αλλά ένα 10% θα βρει εργασία όλη η συζήτηση αφορά για το αν έχει η κυβέρνηση τη δυνατότητα να διαθέσει τα χρήματα έτσι όπως πρέπει».

Σχολιάζοντας έρευνα για τους δείκτες φτώχειας στην Ελλάδα η κα Φωτίου είπε ότι «εμείς παραλάβαμε ένα κράτος που ήδη το 2015 είχε κάτω από 2% για τις δαπάνες πρόνοιας είτε σε είδος είτε επιδόματα κάτω από το 4% που είναι ο μέσος όρος στην Ευρώπη. Ξέραμε ότι είμαστε πρώτοι στην παιδική φτώχεια ξέραμε ότι είχαμε τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας ότι είχαμε φτωχούς εργαζόμενους από τις μεγαλύτερες κοινωνικές ανισότητες και οι δανειστές ζητούσαν και άλλες περικοπές και αυτές τους τις επιδιώξεις τις αντιμετωπίσαμε σθεναρά».


protoselida

World Business

Amazon σε Βρετανούς εμπόρους: Να είστε έτοιμοι για Brexit χωρίς συμφωνία

Amazon σε Βρετανούς εμπόρους: Να είστε έτοιμοι για…

Συστάσεις στους Βρετανούς εμπόρους που συνεργάζονται μαζί της να συγκεντρώσουν αποθέματα απηύθυνε η Amazon προκειμένου να...

Media

Πρωτοπορεί η Guardian: Σε βιοδιασπώμενη σακούλα η κυριακάτικη έκδοση

Πρωτοπορεί η Guardian: Σε βιοδιασπώμενη σακούλα η κυριακάτικη…

Η «Guardian» αποφάσισε να γίνει η πρώτη εφημερίδα του Ηνωμένου Βασιλείου που θα αποστέλλει την...

Αυτοκίνητο

Αύξηση πωλήσεων για την Peugeot το 2018

Αύξηση πωλήσεων για την Peugeot το 2018

Αύξηση πωλήσεων κατέγραψε η Peugeot το 2018, κατακτώντας την τρίτη θέση σε ταξινομήσεις νέων οχημάτων...

Υγεία & Διατροφή

Φυσική και με ελάχιστα φάρμακα η νέα θεραπεία υπογονιμότητας

Φυσική και με ελάχιστα φάρμακα η νέα θεραπεία…

Πληθαίνουν οι θεραπείες που απαιτούν μικρότερη φαρμακευτική επιβάρυνση, γεγονός το οποίο έχει εφαρμογή και στην...

Περιβάλλον

Γερμανία: Όρια ταχύτητας στις Autobahns βάζει η κλιματική αλλαγή

Γερμανία: Όρια ταχύτητας στις Autobahns βάζει η κλιματική…

H απουσία ορίων ταχύτητας στις φημισμένες Autobahns, τους αυτοκινητοδρόμους της Γερμανίας, ενδέχεται να αποτελέσει παρελθόν,...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.