Φωτίου: Αυξημένη μοριοδότηση εργαζομένων στις κοινωνικές δομές

Για το ζήτημα των κοινωνικών δομών μίλησε η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου, τονίζοντας ότι είναι εξασφαλισμένη η αυξημένη μοριοδότηση των εργαζομένων στις κοινωνικές δομές, ενώ παράλληλα υπογράμμισε πως έγινε ένας συνολικός σχεδιασμός ώστε κάθε δήμος να έχει τουλάχιστον μία κοινωνική δομή.

 

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Στο Κόκκινο, επισήμανε ότι «δόθηκε και τρίτη παράταση για το πρόγραμμα του ΕΣΠΑ(σ.σ λήγει 31/10) που αφορά τους εργαζόμενους στις δομές πρόνοιας, το οποίο είχε λήξει από τον Σεπτέμβριο του 2015 . Το νέο ΕΣΠΑ θα αφορά 1400 εργαζόμενους και προσπαθεί να βρεθεί μια λύση για το διάστημα μεταξύ της λήξης του παλιού προγράμματος και της έναρξης του νέου».

Η κ. Φωτίου υπογράμμισε ότι «μοριοδοτήσαμε επάνω από τα μόρια της ανεργίας τους εργαζόμενους στις δομές φτώχειας για να έχουν προτεραιότητα για να μην χάσουμε την εμπειρία τους. Κάθε φορά που δίνουμε παράταση στο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ με βάση το οποίο απασχολούνται οι 800 εργαζόμενοι, οι δήμοι και οι περιφέρειες χαλάρωναν».

Όσον αφορά στην εξασφάλιση των 760 εκ. για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης υποστήριξε πως «εμείς λέμε ότι τα έχουμε η κυβέρνηση λέει ότι κάθε δήμος πρέπει να έχει το ΚΕΑ που δεν είναι μόνο ο επιδοματικός του χαρακτήρας αλλά ένα 10% θα βρει εργασία όλη η συζήτηση αφορά για το αν έχει η κυβέρνηση τη δυνατότητα να διαθέσει τα χρήματα έτσι όπως πρέπει».

Σχολιάζοντας έρευνα για τους δείκτες φτώχειας στην Ελλάδα η κα Φωτίου είπε ότι «εμείς παραλάβαμε ένα κράτος που ήδη το 2015 είχε κάτω από 2% για τις δαπάνες πρόνοιας είτε σε είδος είτε επιδόματα κάτω από το 4% που είναι ο μέσος όρος στην Ευρώπη. Ξέραμε ότι είμαστε πρώτοι στην παιδική φτώχεια ξέραμε ότι είχαμε τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας ότι είχαμε φτωχούς εργαζόμενους από τις μεγαλύτερες κοινωνικές ανισότητες και οι δανειστές ζητούσαν και άλλες περικοπές και αυτές τους τις επιδιώξεις τις αντιμετωπίσαμε σθεναρά».


protoselida

World Business

Tesla: 10.000 νέες θέσεις εργασίας με το νέο εργοστάσιό της στην Γερμανία

Tesla: 10.000 νέες θέσεις εργασίας με το νέο…

Έως και 10.000 νέες θέσεις εργασίας θα δημιουργηθούν στην περιοχή του Βερολίνου με την λειτουργία,...

Media

«Η Ελλάδα χρειάζεται μεγαλύτερη στήριξη στο μεταναστευτικό»

«Η Ελλάδα χρειάζεται μεγαλύτερη στήριξη στο μεταναστευτικό»

«Η Ελλάδα και η Ιταλία χρειάζονται περισσότερη βοήθεια από την ΕΕ στην αντιμετώπιση των επιπτώσεων...

Secret Money

 Eμπλοκή με  τον... Hρακλή

Eμπλοκή με τον... Hρακλή

Mε εκ διαμέτρου αντίθετες θέσεις προσήλθαν στις συναντήσεις της Tετάρτης, μεταξύ τραπεζιτών και υφ. Oικονομίας...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.