Ντράγκι: Ανησυχούμε για την βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους

«Έχουμε εκφράσει ανησυχίες για την βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους» τόνισε ο Μάριο Ντράγκι στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου και πρόσθεσε πως «οι συζητήσεις για το θέμα συνεχίζονται».

 

Ο διοικητής της ΕΚΤ υπεραμύνθηκε της πολιτικής της τράπεζας υποστηρίζοντας πως «τα μέτρα έχουν τονώσει την ανάπτυξη και τον πληθωρισμό». Υπογράμμισε πως τα επιτόκια θα παραμείνουν στα σημερινά χαμηλά ή και σε χαμηλότερα επίπεδα για μια χρονική περίοδο, αρκετά μετά τη λήξη του προγράμματος αγοράς στοιχείων ενεργητικού.

 

Έως τον Μάρτιο του 2017

 

Ο Μάριο Ντράγκι είπε ακόμη ότι οι «μηνιαίες αγορές των 80 δισ. ευρώ θα συνεχιστούν μέχρι τον Μάρτιο του 2017 ή και αργότερα, εφόσον χρειαστεί» αν και ξεκαθάρισε πως σήμερα το Διοικητικό Συμβούλιο δεν συζήτησε καθόλου το θέμα επέκτασης του QE.

 

Τα εργαλεία της ΕΚΤ σε χρήση


O κεντρικός τραπεζίτης της Ευρώπης προανήγγειλε πως η ΕΚΤ θα ανακοινώσει τι θα κάνει τους επόμενους μήνες και πως αν χρειαστεί θα χρησιμοποιήσει όλα τα διαθέσιμα εργαλεία της για να συνδράμει την οικονομία της Ευρωζώνης.

 

Διαθρωτικές μεταρρυθμίσεις

Ο ίδιος κάλεσε τις κυβερνήσεις της Ευρωζώνης να κάνουν περισσότερα στο μέτωπο της εφαρμογής διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων. Στις προβλέψεις του για τον πληθωρισμό έκανε λόγο ότι θα κινηθεί σε υψηλότερα επίπεδα κυρίως λόγω αλλαγών στις τιμές της ενέργειας. Νωρίτερα η ΕΚΤ ανακοίνωσε ότι διατηρεί στο ιστορικό χαμηλό του 0% τα επιτόκια.


protoselida

Media

Πέθανε ο ηθοποιός Γιώργος Κοτανίδης

Πέθανε ο ηθοποιός Γιώργος Κοτανίδης

Έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 74 ετών, ο ηθοποιός, σκηνοθέτης και συγγραφέας, Γιώργος Κοτανίδης.

Secret Money

H NEA MEΛETH

H NEA MEΛETH

H PAE επισπεύδει την επικαιροποίηση της εθνικής μελέτης εκτίμησης επικινδυνότητας σχετικά με την ασφάλεια εφοδιασμού...

Τεχνολογία

Ανασφαλές το 76% των Ελλήνων για τα προσωπικά του δεδομένα

Ανασφαλές το 76% των Ελλήνων για τα προσωπικά…

Με την ευκαιρία της σημερινής Ευρωπαϊκής Ημέρας Προστασίας των Προσωπικών Δεδομένων (που καθιερώθηκε από το...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.