Αγορές

Άλμα "εις ύψος" για spread, CDS Προτεινόμενο

Εμφανής είναι σήμερα η επιρροή που είχε στις αγορές η συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης την περασμένη Παρασκευή και όλα αυτά την ώρα που η Ελλάδα έχει μπει στη «μέγγενη» των φημών περί αναδιαπραγμάτευση των ορών του μνημονίου, αναδιάρθρωσης και εξόδου από τη ζώνη του ευρώ.

 

Υπό αυτές τις εξελίξεις οι αποδόσεις των ελληνικών 5ετών ομολόγων ενισχύονται στο 22% και των διετών στο 17%. Η απόδοση των 5ετών πορτογαλικών ομολόγων ενισχύεται στο 11,88%.

 

Το CDS των 5ετών ελληνικών ομολόγων αναρριχάται στις 1.360 μονάδες βάσης, ενώ το αντίστοιχο ισπανικό CDS ενισχύεται στις 253 μονάδες βάσης, το πορτογαλικό στις 643 μονάδες και το ιρλανδικό στις 670 μονάδες βάσης.

 

Το spread των ελληνικών 10ετών ομολόγων ενισχύεται στις 1.248 μονάδες βάσης, ενώ το CDS εκτοξεύεται στις 1.457 μονάδες βάσης.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι την ερχόμενη εβδομάδα, στις 16 Μαΐου, αναμένεται να συζητηθούν εντός του Eurogroup όλα αυτά που ταλανίζουν την ελληνική οικονομία και αναστατώνουν τις αγορές δηλαδή αναδιάρθρωση, αναδιαπραγμάτευση, επιμήκυνση.


επιστροφή στην αρχή