Δραγασάκης: Δεν υφίστανται ηρωικές έξοδοι

«Μόνο αγώνες μέχρι τέλους υπάρχουν»

 

Έως το τέλος του έτους θα έχουν δρομολογηθεί τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος, εκτιμά ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης και προσθέτει πως «μόνο αν υπάρξουν δυνάμεις που θα θελήσουν να ανατρέψουν όλα όσα έχουν συμφωνηθεί, θα μπορούσε να υπάρξει άλλη εξέλιξη».

 

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Realnews απορρίπτει το ενδεχόμενο οικουμενικής κυβέρνησης εξηγώντας ότι «ειδικά στις σημερινές συνθήκες θα ακύρωνε οριστικά κάθε προσπάθεια ανατροπής του παλιού κατεστημένου. Άλλο ευρεία συμπαράταξη κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων, στη βάση ενός κοινά αποδεκτού προγράμματος, και άλλο οικουμενική κυβέρνηση, που σημαίνει συγκάλυψη προβλημάτων και καρτελοποίηση της πολιτικής».

 

Ερωτηθείς για το αν είναι προτιμότερη μια «ηρωική έξοδος» της κυβέρνησης αν συνεχιστούν οι πιέσεις από τους δανειστές, απαντά ότι στη δική του λογική «δεν υφίστανται «ηρωικές έξοδοι», αλλά αγώνες μέχρι τέλους».

 

Για το αν η χώρα μπορεί να βγει στις αγορές το 2017, ο κ. Δραγασάκης αναφέρει ότι βραχυπρόθεσμα αυτό μπορεί να συμβεί με τη ρύθμιση του χρέους και τη συμμετοχή μας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ. «Υπάρχει και η θεωρητική δυνατότητα να βγούμε στις αγορές μόνο με τη συμμετοχή μας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, αυτή όμως θα είναι μια έξοδος βραχύβια, που θα εξαρτάται από την προστασία της ΕΚΤ», προσθέτει.

 

Σχολιάζοντας την δημοσκοπική υστέρηση του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ, υπογραμμίζει ότι «ο κόσμος είχε και εξακολουθεί να έχει προσδοκίες από τον ΣΥΡΙΖΑ. Στις δημοσκοπήσεις, όμως, ακόμα και στις πλέον έγκυρες, οι πολίτες εκφράζουν συναισθήματα και στέλνουν μηνύματα τα οποία η κυβέρνηση καλείται να λαμβάνει υπ' όψιν».


protoselida

Media

Guardian: Ο ήλιος δύει για τη Χρυσή Αυγή

Guardian: Ο ήλιος δύει για τη Χρυσή Αυγή

Η Ελλάδα αποδέχεται το τέλος της εποχής της οργής, σημειώνει η βρετανική εφημερίδα Guardian σε...

Secret Money

H «EΠIΣTPOΦH»

H «EΠIΣTPOΦH»

Όταν ανέλαβε τα ηνία του TAIΠEΔ είχε προβληθεί ιδιαίτερα ότι ήταν ένα στέλεχος της αγοράς...

Αυτοκίνητο

Fiat: Επενδύει σε νέες υπηρεσίες για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Fiat: Επενδύει σε νέες υπηρεσίες για τα ηλεκτρικά…

Μνημόνιο συνεργασίας στην έρευνα των υπηρεσιών που αφορούν στα δίκτυα V2G υπεγράφη μεταξύ της Terna,...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.